oaednews

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στο «μικροσκόπιο» οι 35.000 διορισμοί με το διάταγμα Παυλόπουλου -Οι πρωταθλητές των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων [λίστα]

Aπό κόσκινο θα περάσει η κυβέρνηση τους 35.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έκαναν χρήση του προεδρικού διατάγματος 64/2004, γνωστού και ως «διάταγμα Παυλόπουλου» προκειμένου να μονιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» ο έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει και θα επεκταθεί στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο όσοι έκαναν χρήση του διαταγμάματος είχαν τα απαραίτητα προσόντα και δικαιολογητικά και πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για το χρόνο προϋπηρεσίεας που προέβλεπε το σχετικό διάταγμα.
Ο έλεγχος δεν σημαίνει ότι θα καταλήξει καμιά περίπτωση απόλυση για όσους έχουν μονιμοποιηθεί μέσω του διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά αντίθετα πρόκειται για μια επιλογή που θα οδηγήσει στην επιβολή της Δικαιοσύνης και στην προστασία εκείνων που νομίμως και δικαιολογημένα έκαναν χρήση εκείνης της ρύθμισης.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στους αρμόδιους φορείςς υπήρξε σειρά παραβάσεων στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμφβασιούχων καθώς στην προσπάθεια να «τακτοποιήσουν» τα δικά τους παιδιά που δεν τηρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια, αλλοιώθηκαν συμβάσεις και κατατέθηκαν από τους υποψηφίους πλατά πιστοποιητικά.
Πάντως, όπως σημείωνει το «Εθνος» οι πρώτοι έλεγχοι τους οποίους έχει αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχουν δείξει όργιο παρανομιών με αναληθείς βεβαιώσεις που αποκαλύπτουν πάρτι προσλήψεων με πλαστά δικαιολογητικά.
Οι πρωταθλητές των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων
Συνολικά με το «διάταγμα Παυλόπουλου», από το 2004 έως το 2009, μονιμοποιήθηκαν 35.239 συμβασιούχοι. Στους δήμους μονιμοποιήθηκαν 18.000 συμβασιούχοι, ενώ στα υποργεία περίπου 6.000. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καισ τις δημοτικές επιχεριήσεις οι μονιμοποιήσεις ξεπέρασαν τις 11.000.
Οι πρωταθλητές των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων έχουν ως εξής:
  • Υπουργείο Πολιτισμού: 1.720
  • ΕΡΤ: 1.506
  • Ταμείο Διαχείρισης πιστώσεων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων: 795
  • Υπουργείο Οικονομίας: 741
  • Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: 579
  • Δήμος Αθηναίων: 575

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου