oaednews

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κοροϊδία η επέκταση της επιδότησης των μακροχρόνια ανέργων

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΥΝΑΜΕΙΣ του Π.Α.ΜΕ στον ΟΑΕΔ

Κυβέρνηση και ΟΑΕΔ βαφτίζουν «προστασία» την ανακύκλωση της φτώχειας
Συνάδελφοι-Συναδέλφισες,
Κομπάζουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια στα Μέσα Ενημέρωσης για την επέκταση του επιδόματος που χορηγεί ο ΟΑΕΔ στους μακροχρόνια άνεργους, ύψους 200 ευρώ και στις ηλικίες κάτω των 45 ετών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ημίμετρο που καμιά σχέση δεν έχει με τη «στήριξη των ανέργων», όπως προκλητικά ισχυρίζεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Το ύψος της δαπάνης δεν ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ και αυτό όταν, στον προϋπολογισμό του 2014, ο ΟΑΕΔ μείωσε τα κονδύλια για τους ανέργους κατά 121 εκατομμύρια ευρώ για το νέο έτος. Σημειώνεται ότι η μείωση των σχετικών κονδυλίων σε σχέση με το 2012 φτάνει τα 362 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για ανακατανομή των πενιχρών κονδυλίων του ΟΑΕΔ ανάμεσα στους ανέργους, που έτσι και αλλιώς, σε ποσοστό 90%, δε λαμβάνουν ούτε το τακτικό επίδομα ανεργίας. Έτσι, αν και το ηλικιακό όριο των δικαιούχων ανέργων διευρύνεται πλέον από τα 20 έως τα 66 έτη (αντί από 45 έως 65), τίθενται ακόμα πιο περιορισμένα εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να δικαιούται κάποιος το επίδομα. Συγκεκριμένα, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) μειώνεται από τα 12.000 στα 10.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων και συγκρατείται στο ύψος της δαπάνης που προβλέπει η κυβερνητική απόφαση.
Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς διαχειριστές και στα φύκια που πλασάρουν για μεταξωτές κορδέλες. Στόχος τους είναι να εξαπατήσουν και να αποκοιμίσουν τον λαϊκό κόσμο, πετώντας του ένα ξεροκόμματο, προκειμένου να μην αντιδράσει στην εξοντωτική επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής ενάντια σε κάθε πλευρά της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Η επίθεση κυβέρνησης και μεγαλο-επιχειρηματιών ενάντια σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ωράρια εργασίας, Δημόσια Παιδεία και Υγεία, ενάντια συνολικά στο εισόδημα μέσα από τα χαράτσια και τη φορολογία, δεν διορθώνεται με ασπιρίνες. Δεν θα σταματήσει ούτε μέσα από μια «διαφορετική πολιτική ανάπτυξης» στα πλαίσια της Ε.Ε, ούτε με το να θεσμοθετηθεί το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», όπως προτείνει ο επίδοξος κυβερνητικός «χαλίφης» του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα δεν είναι «λανθασμένη» ή «αδιέξοδη». Είναι η αναγκαία πολιτική από τη σκοπιά του κεφαλαίου, είναι απόλυτα προσηλωμένη στο πως θα εξασφαλίσει τα μέγιστα κέρδη, ισοπεδώνοντας όλες τις κατακτήσεις μας. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας, για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια, για να λυθούν τα προβλήματα της, χρειάζεται συνολική ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και σύγκρουση με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που βρίσκονται πίσω της. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική που στο κέντρο της προσοχής της θα είναι αποκλειστικά ο εργαζόμενος άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Ως εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ έχουμε χρέος να βρεθούμε στο πλάι εργαζομένων και ανέργων, να αποκαλύψουμε την άθλια επιχείρηση εξαπάτησης που στήνει η Διοίκηση του Οργανισμού με κυβερνητικές εντολές. Οι ίδιοι που συστηματικά απαξιώνουν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, που οδηγούν συναδέλφους σε διαθεσιμότητα και απόλυση, εμφανίζονται ως τιμητές και «προστάτες» του άνεργου. Όσο σιωπούμε γιατί νομίζουμε ότι δεν θιγόμαστε προσωπικά οι ίδιοι, όσο παρασυρόμαστε από τις κούφιες υποσχέσεις υπηρεσιακών παραγόντων και κυβερνητικών συνδικαλιστών ότι η μια ή η άλλη υπηρεσία «θα εξαιρεθεί» από τους νέους γύρους διαθεσιμότητας, τόσο η κρατική πολιτική θα βρίσκει έδαφος να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων και να  προετοιμάζει το έδαφος για το τελειωτικό χτύπημα και την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή