oaednews

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανικό Πρακτορείο: «Απελπιστική» η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Απελπιστική χαρακτηρίζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, με αφορμή τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της Αθήνας, μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.
Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, το οποίο επικαλείται τη σχετική ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η Ελλάδα δανείστηκε βραχυπρόθεσμα 1,6 δισ. με επιτόκιο 4,15% για να «μπαλώσει τρύπες» στον Προϋπολογισμό.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην έλευση της τρόικας στην Αθήνα και αναφέρεται ότι η έκθεσή της αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο. Επίσης, τονίζεται ότι η τρόικα δεν έχει δώσει «πράσινο φως» για τον Προϋπολογισμό του 2014, που έχει ήδη ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, ούτε και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ απαιτεί και περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στην αμυντική βιομηχανία.
«Η Ελλάδα μάχεται ενάντια σε ανεργία που βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον παραλυτικό αποπληθωρισμό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ», καταλήγει το τηλεγράφημα.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης της τρόικας για την τύχη των ΕΑΣ, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η δόση του ενός δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη, ενώ ενισχυτικά λειτουργεί και η χθεσινή δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης μπορεί να γίνει ακόμη και εντός του έτους.
Ωστόσο αρμόδιοι παράγοντες με γνώση των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων κρατούν μικρό καλάθι, αναμένοντας σκλήρυνση της άλλης πλευράς λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, όπως λένε, σε μία σειρά από μνημονιακές δράσεις.
Ζητούμενο παραμένει ακόμη τι θα πράξει η κυβέρνηση στα κρίσιμα θέματα της άρσης των πλειστηριασμών και του φόρου ακινήτων.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου