oaednews

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

ΘΕΜΑ: Αίτημα γνωστοποίησης εκθέσεων αξιολόγησης στους άμεσα ενδιαφερομένους.

Όπως έχουμε ενημερωθεί από μέλη μας, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, στην πλειοψηφία τους, δεν λαμβάνουν, τα τελευταία τουλάχιστον έτη, γνώση των εκθέσεων αξιολόγησής τους, γεγονός που, συν τοις άλλοις, παρακωλύει το δικαίωμά τους στην δυνατότητα άσκησης της προβλεπόμενης ένστασης.


Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι,  σύμφωνα με το άρθρο 21 «Γνωστοποίηση των εκθέσεων» του ΠΔ 318/92 «1. Κάθε έκθεση αξιολόγησης γνωστοποιείται υποχρεωτικά στον υπάλληλο που αφορά, αφού συμπληρωθούν από την υπηρεσία η στήλη που περιέχει την βαθμολογία του Α' Αξιολογητή, η στήλη που περιέχει την βαθμολογία του Επιθεωρητή καθώς και το μέρος του εντύπου (Ι) "Αποτελέσματα κρίσης ειδικής επιτροπής αξιολόγησης για την ειδική αιτιολογία". Η γνωστοποίηση γίνεται με την φροντίδα της αρμόδιας υπηρεσίας προσωπικού και περιλαμβάνει την τελευταία σελίδα έκθεσης.»

Συνεπώς, όπως προκύπτει σαφώς από τα ανωτέρω, θα πρέπει ο κάθε υπάλληλος να λαμβάνει γνώση της βαθμολογίας του με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίας προσωπικού. Μετά ταύτα, παρακαλούμε για την αποκατάσταση της νομιμότητας με την άμεση γνωστοποίηση των αξιολογήσεων σε όλους τους συναδέλφους – υπαλλήλους του Οργανισμού.

Περαιτέρω, υπενθυμίζουμε τόσο στους αρμοδίους όσο και στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους ότι, σύμφωνα με τη δεύτερη παράγραφο του ίδιου άρθρου ο κάθε υπάλληλος δικαιούται, εφόσον το επιθυμεί, να λάβει γνώση ή και αντίγραφο του συνόλου της έκθεσης αξιολόγησής του.

Κρίνουμε το ζήτημα ιδιαιτέρως σοβαρό και περιμένουμε αφενός ενημέρωση σχετικά  με το θέμα και αφετέρου άμεση γνωστοποίηση των εκθέσεων αξιολόγησης σε όλους τους υπαλλήλους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας


Μακράκης Γεώργιος                         Ρέππας Ιωάννης



2 σχόλια:

  1. Γλύψε...και εξαιρείσαι από την διαθεσιμότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλεις να γλείψεις;;;; σε περιμένει ο Κυριάκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή