oaednews

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση αγωνιστικής συσπήρωσης εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ


Εξωση στη 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης !!!
4 Σεπτεμβρίου 2013
Συναδέλφισσες/οι
Οι επιθέσεις στον κλάδο μας δεν έχουν τελειωμό. Οι διαθεσιμότητες είναι στην ημερήσια διάταξη. Το περίφημο Κυβερνητικό Συμβούλιο «Μεταρρυθμίσεων» ή απολύσεων με κινητικότητα αποφάσισε στης 28 -8-2013  μεταξύ των άλλων την διαθεσιμότητα 118 εκπαιδευτικών του κλάδου ΔΕ.

Πρόκειται για μια τακτική υποταγής της συγκυβέρνησης , στα κελεύσματα της τρόικας με μοναδικό στόχο να κρατηθεί στην εξουσία. Ποια λογική υπαγορεύει να απολύεις 118εκπαιδευτικούς από το σύνολο 670 εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε 51 σχολικές μονάδες των ΕΠΑ.Σ. και 30 Ι.Ε.Κ. σε ένα σύνολο 14000 μαθητών; Αντιστοιχούν 7 εκπαιδευτικοί ανά σχολείο. Όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά απαιτούνται πρόσθετες προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών του Ο.Α.Ε.Δ..
Επιτέλους η Διοίκηση του Ο.ΑΕ.Δ. να γνωστοποιήσει το νέο οργανόγραμμα που έχει επεξεργαστεί η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης , για να αποκαλυφθούν οι προθέσεις της «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών δομών του Ο.Α.Ε.Δ.. Εκεί θα μάθουμε και τους σχεδιασμούς για το μέλλον των σχολείων μας.
Σαν να μην έφθανε αυτό προέκυψε  θέμα έξωσης της 2ης ΕΠΑ.Σ. Θεσσαλονίκης. Αιφνιδιαστικά ενημερώθηκαν οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων της 1ης , 2ης ΕΠΑ.Σ. και του Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης , ότι υπάρχει αίτημα του ΕΟΠΠΥ  και του Ι.Κ.Α. να εγκατασταθούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της 2ηςΕΠΑ.Σ.. Παρά το γεγονός ότι και στο παρελθόν έγιναν ανάλογες ενέργειες και αποκρούσθηκαν ως μη λογικές δεδομένου ότι δεν περισσεύει ούτε  ένα τ.μ. , η Διοίκηση επανέρχεται και μάλιστα με διαθέσεις ειλημμένων αποφάσεων. Η 2η ΕΠΑ.Σ. Θεσσαλονίκης έχει δύναμη 450 μαθητών με 12 εργαστήρια και 12 γραφεία και δύναμη 11 εκπαιδευτικών και 40 ωρομισθίων. Είναι από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. πανελλαδικά.  Τυχόν εγκατάσταση υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ και του Ι.Κ.Α. θα συρρικνώσει το σχολείο δεδομένου ότι θα κλείσουν τουλάχιστο 4 εργαστήρια από ειδικότητες υψηλής ζήτησης , θα δημιουργήσουν προβλήματα σε συναδέλφους με διδακτικό ωράριο και θα τους εκθέσουν σε διαθεσιμότητα. Εκτός από αυτό  θα δημιουργηθούν προβλήματα  λειτουργίας στην 1η ΕΠΑ.Σ. αλλά στο Ι.Ε.Κ. Θεσαλονίκης , που κάνουν παράλληλη χρήση των εγκαταστάσεων της 2ης ΕΠΑ.Σ..
Λύσεις που προτάθηκαν για μετεγκατάσταση της 2ηςΕΠΑ.Σ. στην ανατολική πλευρά της πόλης , ουσιαστικά θα διαλύσουν το σχολείο. Οι μαθητές προέρχονται από την δυτική Θεσσαλονίκη και θα κληθούν να μετακινούνται καθημερινά με 4 λεωφορεία για να προσεγγίσουν το σχολείο. Αν ληφθεί υπόψη ότι μετακινούνται επιπλέον καθημερινά και για την πρακτική τους άσκηση η επιλογή μετεγκατάστασης ισοδυναμεί με φυσική εξόντωση των παιδιών.
Γιατί δεν αξιοποιούνται μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας για εγκατάσταση  υπηρεσιών του Δημοσίου σε δημόσια κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης -ιδιοκτησίας του Ο.Α.Ε.Δ.- αντί να καταβάλλουν ενοίκια; Η λύση που επιχειρείται να δοθεί  ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό σύγκρουσης μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και των συναδέλφων .Τακτική του “διαίρει και βασίλευε” . Έτσι και εξοικονόμηση πόρων θα γίνει και ορθολογική χρήση κτιρίων. Στηρίζουμε την απόφαση της  Γ.Σ. του Συλλόγου Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας για κινητοποιήσεις , σε περίπτωση που αποφασισθεί εγκατάσταση υπηρεσιών που θα προκαλέσει κλείσιμο ειδικοτήτων του σχολείου.
Συναδέλφισσες/οι
Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Πρέπει να κινηθούμε συλλογικά , οργανωμένα και να αγωνιστούμε:
Καμία διαθεσιμότητα και κινητικότητα υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Δ..
Μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Εργασίας και τους συναδέλφους μας από την Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Να αντισταθούμε στην διάλυση των σχολείων και του θεσμού της Μαθητείας , που  αυτές τις δύσκολες εποχές είναι εκπαιδευτικός πυλώνας κοινωνικής πρόνοιας , που τροφοδοτεί την αγορά εργασίας με επιτυχημένους επαγγελματίες , μορφωμένους τεχνίτες με ευρύτατη κοινωνική αποδοχή. 
Για την αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και την ένταξη της πλήρως και ισότιμα στο τυπικό σύστημα της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
  `4 Σεπτεμβρίου 2013

9 σχόλια:

  1. Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι 118 ξέρει κανείς ?Γιατί όλοι το παίζουν ανήξεροι ,και αν δεν ξέρουν πως διέρρευσαν και από που νομίζω ότι κάποιοι ξέρουν και κάνουν ότι δεν ξέρουν,όταν έρθει όμως και η σειρά τους τότε να δούμε τι θα λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιοι ειναι οι υπολοιποι εως τους 263 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ,ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ.

      Διαγραφή
  3. ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ.ΕΔΩ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ STAGE ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να θυμίσουμε πως τότε αντίθετοι σ ‘αυτήν την λύση
    ( της εγκατάστασης στις κτιριακές εγκαταστάσεις της 2ηςΕΠΑ.Σ του ΕΟΠΠΥ και του Ι.Κ.Α. ) ήταν τόσο το Προεδρείο του Δ.Σ των Διοικητικών υπαλλήλων με Πρόεδρο τότε τον Γ. Αλεξιάδη όσο και του τότε Περιφερειακού Διευθυντή κου Δ. Καραμπέρη, αντιθέτως σύμφωνος με την παραπάνω λύση ήταν ο σημερινός Περιφερειακός Διευθυντής και σημερινός επίσης πρόεδρος του Δ.Σ των διοικητικών υπαλλήλων κος Δ. Κανελλίδης

    Είναι τυχαίο που επανήλθε το θέμα δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΛΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ , ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣΕ ΤΑ STAGE ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ.ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ.ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ.ΝΑ ΕΛΕΝΧΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΟΥΣ . ΠΩΣ ΑΠΟ ΔΕ ΓΙΝΑΝΕ ΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ) ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή