oaednews

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας ΟΑΕΔ




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com

Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία πραγματοποίησε έναν κύκλο επαφών με την Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, προκειμένου να αποσπάσει την αλήθεια για τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα συναντηθήκαμε με:
-τον Υπουργό Εργασίας κύριο Βρούτση.
-τον Υφυπουργό Εργασίας κύριο Κεγκέρογλου.
-τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κυρία Στρατινάκη.
-τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίου Μητσοτάκη.
-τον Διευθυντή του Γραφείου της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρίας Χριστοφιλοπούλου.

Η αλήθεια είναι μία και είναι πικρή! Άμεσα (πιθανότατα εντός του Αυγούστου, το αργότερο μέσα στο Σέπτεμβριο) θα υπάρξει νέο κύμα διαθεσιμότητας στο δημόσιο τομέα, στο οποίο το Υπουργείο Εργασίας συνολικά θα συμμετέχει με 600 άτομα, αριθμός ο οποίος θα καλυφθεί και από υπαλλήλους του ΟΑΕΔ! Συνεπώς, ο ΟΑΕΔ μπαίνει σε διαδικασία διαθεσιμότητας με express διαδικασίες αξιολόγησης δομών και αδιευκρίνιστες (ως τώρα) διαδικασίες «μοριοδότησης» υπαλλήλων! Ο ΟΑΕΔ που τον Νοέμβριο εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα των ΙΔΑΧ! Ο ΟΑΕΔ που τον Ιούλιο ενισχύθηκε με προσωπικό από τη διαθεσιμότητα των ΙΔΑΧ λόγω πληθώρας αντικείμενων και αντικειμενικού φόρτου εργασίας! Ο ΟΑΕΔ που καθημερινά εξυπηρετεί τις ορδές των ανέργων που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική και που επιφορτίστηκε με επιπλέον αντικείμενα λόγω της ενσωμάτωσης των ΟΕΚ και ΟΕΕ και με αντικειμενικά τεράστιο φόρτο εργασίας!
Συνάδελφοι,
Τέρμα τα ψέματα! Ο αγώνας είναι μονόδρομος! Το προσκλητήριο ήχησε και απαιτείται η παρουσία όλων μας! Ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει! Οποιαδήποτε άλλη στάση θα είναι προδοσία! Οι κομματικές ταυτότητες, οι προσωπικές στρατηγικές και ο ύποπτος ωχαδερφισμός θα πρέπει να εγκαταλειφθούν και να καταδικασθούν από όλους.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη μας, να προχωρήσουν άμεσα σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις ή  να ενημερώσουν τους συναδέλφους με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτιμούν καλύτερα προκειμένου να υπάρχει πλήρη ετοιμότητα.
Συνάδελφοι,
Δεν είμαστε εμείς, ή έστω μόνο εμείς ο στόχος. Στόχος της συρρίκνωσης του ΟΑΕΔ και της αποδόμησης των υπηρεσιών του είναι οι άνεργοι. Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στις στρατιές των ανέργων, που αφού τους στέρησαν την εργασία και την ελπίδα, επιθυμούν να τους προσφέρουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Γιατί εκεί στοχεύουν. Να μετατρέψουν τον ΟΑΕΔ σε ένα ιδιωτικό παραμαγαζάκι τους… Σας καλούμε και ζητάμε από εσάς να καλέσετε με τη σειρά σας τους ανέργους να σταθούν στο πλευρό μας και να δώσουμε όλοι ένα γερό «χαστούκι» στα σχέδια τους. Από εμάς μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή, και θα ξεκινήσει.
Τέλος καλούμε την ΑΔΕΔΥ να ξυπνήσει επιτέλους από την μόνιμη «θερινή ραστώνη» των τελευταίων ετών και να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων! Ο σκοπός του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού όργανου μας δεν είναι η διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικών συνεδρίων αλλά η υπεράσπιση όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Αρκετά με την αδράνεια και τις διπλωματικές αντιδράσεις για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου. Η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική, ισχυρή και ενιαία!

20 σχόλια:

  1. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΧΟΥΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑΑΑ!ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ...?ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανενα οικογενειακο-κανενα επιδομα ανεργιας-καμια επιδοτηση σε επιχειρηση-καμια ανανεωση καρτας ανεργιας- καμια βεβαιωση για οεκ-κανενα δελτιο κοινωνικοου τουρισμου. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ? ΧΕΣΤΗΚΑΝ
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ?? ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ. ΑΡΚΕΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΡΜΑ Ο ΣΤΟΥΡΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΠΑ ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΝΕ ΡΟΥΠΙ ..ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!ΔΙΚΑΙΩΜΑΣ ΤΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΗΤΑΜΕ...ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από Ν.Αλέπη / Δνση Επιθεώρησης : Να πάρουμε δραστικά μέτρα, ναί - Να κάνουμε απεργία διαρκείας, ναι - Να τους ταρακουνήσουμε όσο πιο πολύ γίνεται, ναι - Αλλά είναι λάθος να εξαγγέλλεται Γ.Σ για την επόμενη ημέρα (αύριο 31/7ου), πότε θα προλάβουν οι Υπηρεσίες να ειδοποιήσουν το κοινό ? Δηλαδή αυτούς που καλούμε σε συμπαράσταση και που κυρίως θα ταλαιπωρηθούν και θα αγανακτήσουν - Αυτά γίνονται με ειδοποίηση 48 ώρες πριν, προς το κοινό - Δεν το αντιλαμβάνεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΧΑΝ.
    Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.
    ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρόλα αυτά, παρόλο ότι θα απολυθούν άτομα πιστεύω ότι αύριο θα υπάρξουν συνάδελφοι που θα δουλεύουν, πιστεύοντας ότι η φωτιά στο διπλανό σπίτι δεν φτάνει στο δικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ "ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ" ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ! ΚΑΠΟΙΑ ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ...ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΩΤΣΟΜΠΟΥΝΙΔΙ!!!

      Διαγραφή
  11. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΜΕ ΛΥΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΝΤΡΟΠΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ.ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ... ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΡΟ !!!!!
    5ΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ !!!!
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ 5ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ. ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΝΙΚΟΣ.ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να μην εγκριθεί καμμία άδεια που θα ζητηθεί σήμερα για τις ημέρες των απεργιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα πάω φυλακή τελικά από τα χρέη αλλά θα απεργήσω.
      Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αγώνα ας τους δούμε λίγο.

      Διαγραφή