oaednews

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Spiegel: Ζητά χρόνο για τις απολύσεις ο Σαμαράς

Υπό τον φόβο μαζικών διαδηλώσεων που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στον τουρισμό, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να πάρει πίστωση χρόνου για τις απολύσεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με το Der Spiegel.
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να τρενάρει το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφύγει μαζικές διαδηλώσεις που θα βλάψουν τον τουρισμό, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Der Spiegel.
«Τεράστιες διαδηλώσεις, μαζικές απεργίες και δακρυγόνα: αυτό είναι τοσενάριο τρόμου, που οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση στο να ζητήσει περισσότερο χρόνο για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, διότι δεν θέλει να τρομάξει τους τουρίστες τη θερινή περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει προσωπικά από τους διεθνείς πιστωτές της χώραςνα παρατείνουν την προθεσμία για το πρόγραμμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. «Η κυβέρνησή του ανησυχεί ότι ένα καλοκαίρι διαδηλώσεων λόγω των περικοπών θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία», σημειώνει.
«Η Ελλάδα έχει υποσχεθεί στους δανειστές της ότι θα απολύσει 2.000 δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ άλλες 2.000 απολύσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους. Όμως, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Α. Σαμαράς φοβάται ότι η παραβίαση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα θα πυροδοτήσειεκτεταμένες διαδηλώσεις, την ώρα που θα αρχίσει να καταφθάνει στη χώρα ένας τεράστιος όγκος τουριστών.
Η Ελλάδα περιμένει το 2013 να είναι μια χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό, καθώς προβλέπονται 17 εκατομμύρια αφίξεις – τα 2,5 εκατ. εξ αυτών από τη Γερμανία, επίσης νούμερο-ρεκόρ. Μια καλή θερινή περίοδος θεωρείται ζωτικής σημασίας για την οικονομία, η οποία βρίσκεται στην έκτη χρονιά ύφεσης», τονίζει το Der Spiegel.
Όπως επισημαίνει, «οι εκπρόσωποι της τρόικας επέστρεψαν στην Αθήνα την Τρίτη για άλλη μία από τις τακτικές επιθεωρήσεις τους, έλεγχος που είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τα μέσα του μήνα. Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος κρατικών οργανισμών που δεν εξυπηρετούν κάποιον σκοπό και της συνεπαγόμενης απόλυσης υπερβάλλοντος προσωπικού, αποτελεί έναακανθώδες ζήτημα από τότε που η Ελλάδα στράφηκε στους εταίρους της στην ευρωζώνη για να ζητήσει διάσωση, την άνοιξη του 2010».
 
 euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου