oaednews

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας Συντονιστικής Επιτροπής Ανέργων & Εργαζομένων στα 5μηνα στον ΟΑΕΔ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Κατερίνη, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στα 5μηνα, από τους οποίους για τους περισσότερους έχουν ήδη λήξει οι συμβάσεις, ζητώντας από την πολιτεία να λάβει μέτρα στήριξης και προστασίας των ανέργων. Το κάλεσμα απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Ανέργων και Εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα, μέλη της οποίας προσέγγιζαν και τους υπόλοιπους ανέργους για κοινό αγώνα.

Όπως τόνιζαν, οι παρευρισκόμενοι στην παράσταση διαμαρτυρίας: «άνεργοι, εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα, απολυμένοι, νέοι, πρώην αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και  μετανάστες, διατρανώσουμε όλοι μαζί με την δυναμική μας παρουσία την απαίτηση να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους!».
Μάλιστα, κατέθεσαν και υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο διοικητή του ΟΑΔΕ Πιερίας, ώστε να το προωθήσει στην κυβέρνηση. Επιπλέον, και για να αντιμετωπίσουν τις ολοένα και πιο δύσκολες συνθήκες ζωής ειδικά τώρα που είναι άνεργοι, απαιτούν να ισχύσει και να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
Γενικά, η συγκέντρωση τάχθηκε κατά των όρων εργασιακού μεσαίωνα, όρους σκλαβιάς τους χαρακτήρισαν, που ισχύουν για ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους. «Σε καλούμε να ενώσεις την φωνή σου με τις φωνές των χιλιάδων ανέργων που υποφέρουν από την εξαθλίωση που μας επιβάλλει το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από τους νόμους που ψηφίζει η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα σύνθημα φάρο και οδηγό για το μέλλον της τάξης μας, το μέλλον των εργαζομένων, των παιδιών μας.
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!».
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ 
«Εμείς οι άνεργοι που μαζευτήκαμε σήμερα 15/5/2013 έξω από τον ΟΑΕΔ της Κατερίνης απαιτούμε την ένταξη μας στο ταμείο ανεργίας. Η ανεργία δεν είναι επιλογή των εργαζομένων, οδηγούνται σε αυτήν από τις πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων αδιαφορώντας για τους ανέργους.
Οι άνεργοι απαιτούν να ενταχτούν όλοι χωρίς προϋποθέσεις στο ταμείο ανεργίας για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους μέχρι η κυβέρνηση που είναι υποχρέωση της να τους εξασφαλίσει σταθερή και μόνιμη δουλειά.
Οι άνεργοι δεν θέλουν συσσίτια ούτε επιδόματα ανεργίας, προτιμούν να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.
Δηλώνουμε πως ο αγώνας που ξεκινήσαμε δεν θα σταματήσει εδώ. Θα γίνει πιο μαζικός, πιο οργανωμένος, έτσι ώστε οι άνεργοι να ενταχτούν στο ταμείο ανεργίας.
Απαιτούμε:
- Επιδότηση των ανέργων που προέρχονται από τα κοινωνικά προγράμματα και όλων γενικά των ανέργων, χωρίς καμιά προϋπόθεση μέχρι να βρεθεί δουλειά.
- Πάγωμα των δανείων. Επιχορήγηση του ενοικίου.
- Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
- Θεώρηση των βιβλιαρίων ασφάλισης, υγείας, χωρίς καμιά προϋπόθεση.
- Όχι στις επιδοτήσεις των εργοδοτών για να έχουν τζάμπα εργασία.
- Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
- Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις».
Συντονιστική Επιτροπή Ανέργων και Εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου