oaednews

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Οι άνεργοι δεν είναι στατιστικά στοιχεία. Πίσω από κάθε άνεργο υπάρχει ένα πρόσωπο, μια καριέρα, ένα σπίτι, μια οικογένεια»,


Πυρπολήθηκε για το δίκιο του

ΓΑΛΛΙΑ Ανεργος που πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας έδωσε με προαναγγελία τέλος στη ζωή του επειδή του το αρνούνταν

«Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 10 π.μ. Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα για μένα γιατί θα καώ έξω από το Κέντρο Ευρέσεως Εργασίας. Εχω δουλέψει 720 ώρες, κι ενώ ο νόμος λέει τουλάχιστον 610 ώρες, το Κέντρο Ευρέσεως Εργασίας απέρριψε το αίτημά μου. Είχα πάει και στις 12/2 με πέντε λίτρα βενζίνης για να αυτοπυρποληθώ, αλλά τα γραφεία ήταν κλειστά. Γι” αυτό θα το ξανακάνω αύριο, στις 13 ή στις 14 του μηνός, καθώς θα ήταν προτιμότερο ό,τι είναι να γίνει, να γίνει μέσα στο Κέντρο. Σας ευχαριστώ».



Ο 43χρονος άνεργος Γάλλος είχε προαναγγείλει με αυτό το e-mail σε τοπική εφημερίδα της Νάντης την τραγική απόφασή του, απελπισμένος που οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν του ενέκριναν άλλο το επίδομα ανεργίας, αν και πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου. Και χθες πραγματοποίησε την απειλή του, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί η Αστυνομία που είχε περικυκλώσει το κτίριο από νωρίς το πρωί. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε, διότι ο άνδρας έφθασε, φλεγόμενος από πλαϊνό δρόμο και υπέκυψε γρήγορα στα τραύματά του.



Ο πρωθυπουργός και πρώην δήμαρχος της Νάντης, Ζαν-Μαρκ Ερό, εξέφρασε «την οδύνη» του, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «φοβερή τραγωδία», ενώ η διεύθυνση του Κέντρου Ευρέσεως Εργασίας δήλωσε ότι βρίσκεται «σε κατάσταση σοκ», ωστόσο αυτό το δράμα ανέδειξε ακόμα μια φορά την τραγική καθημερινότητα και τα αδιέξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Γαλλία, που παλεύουν στην «γκρίζα ζώνη» μεταξύ εργασίας και ανεργίας. «Οι άνεργοι δεν είναι στατιστικά στοιχεία. Πίσω από κάθε άνεργο υπάρχει ένα πρόσωπο, μια καριέρα, ένα σπίτι, μια οικογένεια», δήλωσαν τα συνδικάτα, ζητώντας άλλη μια φορά μέτρα για τη μακροχρόνια ανεργία και θυμίζοντας άλλη μια τραγωδία, τον περασμένο Αύγουστο, όταν άνεργος, 51 ετών, αυτοπυρπολήθηκε σε προάστιο του Παρισιού.
14/02/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου