tromaktikoΚρατούμενη εδώ και πέντε μέρες στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, βρίσκεται μια άνεργη γυναίκα 43 χρονών, μητέρα δυο παιδιών, το ένα εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες (βαριά εγκεφαλική παράλυση και επιληψία), εξαιτίας ενός απλήρωτου προστίμου για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Μάλιστα υπάρχει απόφαση της εισαγγελίας για μεταγωγή της, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού!!! Η αναλγησία της κυβέρνησης Σαμαρά σε όλο της το μεγαλείο…
Η περιπέτεια της 43χρονης ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα της για τυπικό έλεγχο.
Τότε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδίκη από το παρελθόν, όταν οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Η παράβαση είχε γίνει στην Αθήνα, όπου εργαζόταν παλιότερα πριν μετακομίσει μόνιμα στα Χανιά. Εξαιτίας της αλλαγής κατοικίας η 43χρονη δεν έλαβε πότε κλήση για να παραστεί στη δίκη και καταδικάστηκε ερήμην με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 300 ευρώ. Η ποινή μάλιστα ήταν χωρίς αναστολή και για την εξαγορά της θα έπρεπε να καταβάλει 20 ευρώ την ημέρα. Σήμερα το συνολικό ποσό που καλείται να καταβάλει στην εφορία με πρόστιμα και προσαυξήσεις είναι 6.000! Η άνεργη γυναίκα αδυνατεί να τα πληρώσει και παρότι η συνήγορος της ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής, αρχικά η εισαγγελία Χανίων δήλωσε «αναρμόδια» και παρέπεμψε το θέμα στην εισαγγελία Αθηνών, η οποία με τη σειρά της απέρριψε το αίτημα!
Αυτές τις ώρες η 43χρονη μητέρα περιμένει την μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού! Το κράτος και οι δικαστικές του αρχές βλέπετε είναι «αμείλικτες» απέναντι στην επιβολή του νόμου όταν πρόκειται για το παράπτωμα μιας άνεργης μάνας δυο παιδιών… Βέβαια την ίδια ώρα χιλιάδες μεγαλοφειλέτες του δημοσίου με τεράστια ακίνητη περιουσία και καταθέσεις ανά την Ευρώπη, συνεχίζουν να μην πληρώνουν, χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο από τις κρατικές αρχές.
Πηγη:Unfollow