oaednews

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πήγαν να ανοίξουν παράθυρο για παράκαμψη της «Διαύγειας»

Το λογότυπο της Διαύγειας«Επαναδιατύπωση» και παράταση της δημόσιας διαβούλευσης προανήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης, λόγω των αντιδράσεων

Παράθυρο για την κατάργηση της υποχρέωσης διαφάνειας στις πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης άνοιξε ξαφνικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τροποποίηση του ισχύοντος νόμου, ο οποίος υποχρεώνει τους δημόσιους φορείς να δημοσιεύουν όλα τα έξοδά τους στον ιστότοπο της Διαύγειας. Η τροποποίηση αναφέρει πως η σχετική δημοσίευση στο εξής δεν θα είναι υποχρεωτική αν ο φορέας που κάνει κάποια έξοδα αποφασίσει ότι δεν θα τα δημοσιεύσει.  Η τροποποίηση μοιάζει να επιχειρήθηκε, μάλιστα, να περάσει άρον άρον, προτού προλάβουν να αντιδράσουν όσοι θα αντιλαμβάνονταν την αλλαγή του νόμου, δίνοντας ως περιθώριο για τη σχετική διαβούλευση λιγότερες από 27 ώρες. Για την ακρίβεια η τροποποίηση αναρτήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 10.15 και δόθηκε προσθεσμία για δημόσιο σχολιασμό της μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, δηλαδή επρόκειτο να λήξει πριν από λίγο.
Η επίμαχη τροποποίηση αναφέρει:

4. Η παρ. 2 άρθρου 4 Ν. 3861/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Με εξαίρεση τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου, οι λοιπές πράξεις του άρθρου 2 ισχύουν από την ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε ειδικές διατάξεις ή στις ίδιες τις πράξεις».
 
Tο θέμα έφεραν στην επιφάνεια οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν μέσω των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook και Twitter):
 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου