oaednews

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή στον ΟΑΕΔ για τις Εργατικές Κατοικίες Σητείας


Επιστολή στον ΟΑΕΔ για τις Εργατικές Κατοικίες Σητείας
 Στο Διοικητή του ΟΑΕΔ απευθύνεται το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου για το θέμα των Εργατικών Κατοικιών στη Σητεία. Η επιστολή:
Κύριε Διοικητά,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου θα ήθελε να σας επισημάνει την δίκαιη αγανάκτηση των δικαιούχων που έχουν εγκατασταθεί στις νέες εργατικές κατοικίες Σητείας. Όπως θα έχετε ενημερωθεί τον Ιανουάριο του 2013 παραδόθηκε στους δικαιούχους ο οικισμός του ΟΕΚ «Σητεία ΙΙΙ» με δυναμικότητα 30 κατοικιών. Η εγκατάσταση των δικαιούχων άρχισε τον Μάρτιο και μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί μόνο 18 οικογένειες λόγω σοβαρών ελλείψεων και κακοτεχνιών που παρουσιάζουν οι νέες κατοικίες.
Παρά την «λαμπρή τελετή» παράδοσης των κατοικιών στους δικαιούχους τον Ιανουάριο του 2013 παρουσία του Υπουργού κ. Βρούτση και παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από τότε, εν τούτοις οι ελλείψεις και κακοτεχνίες μέσα στα σπίτια (άβαφα κάγκελα, πρίζες και ηλεκτρικά, πλακάκια, μονώσεις στις ταράτσες κλπ.), ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Οι δικαιούχοι αναγκάζονται να δαπανούν υπέρογκα ποσά για να μπορέσουν να εγκατασταθούν. Αρκετοί μάλιστα είναι αναγκασμένοι να μένουν ακόμα με ενοίκιο και να μην μπορούν να εγκατασταθούν στα καινούρια σπίτια.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσομε ότι πριν λίγες ημέρες τραυματίστηκε σοβαρά ένα 11χρονο παιδί όταν έπεσε και χτύπησε σε φρεάτιο, το οποίο, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών- δεν ήταν προστατευμένο. Καταλαβαίνετε την δίκαιη αγανάκτηση όσων διαμένουν στον οικισμό καθώς δεν είναι το πρώτο ατύχημα που συμβαίνει στον χώρο του.
Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρεί ότι απαραίτητα πρέπει να μειωθεί η δόση που υποχρεούνται να δίνουν έξι μήνες μετά την εγκατάσταση και να επιμηκυνθεί η περίοδος χάριτος, λόγω των δαπανών που έχουν αναγκαστεί να κάνουν για να μπορέσουν να εγκατασταθούν και στις οποίες ήδη δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.
Παρακαλούμε επίσης να μεριμνήσετε άμεσα, ούτως ώστε εν όψει και του χειμώνα να συντομευτεί ο χρόνος για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών στις κατοικίες και την ολοκλήρωση των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο.
Κύριε Διοικητά,
Κατανοούμε τις δυσκολίες που προέκυψαν για την διευθέτηση του σοβαρού αυτού προβλήματος μετά την κατάργηση του ΟΕΚ και την ανάληψη από τον ΟΑΕΔ των εκκρεμοτήτων, αλλά πιστέψτε μας ειλικρινά, είναι άδικο να μην έχουν χαρεί οι άνθρωποι αυτοί τις κατοικίες που τους παραχωρήθηκαν και επιπλέον να συνεχίζουν να ζουν με συνεχή προβλήματα και αβεβαιότητα.
Ο Πρόεδρος
ΕΜΜ. ΠΕΠΟΝΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας
ΕΜΜ. ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου