oaednews

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση 2η ΤΑΠ ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

08/10/13


Ενόψει της διαδικασίας των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εγγεγραμμένων μελών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού ΟΑΕΔ, τα μέλη του Δ.Σ.- αφού καταδικάζουν αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, προχωρούν σε ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με το τι προβλέπει το Καταστατικό του Ταμείου για την συγκεκριμένη περίπτωση ή όποια άλλη, που έχει σαν συνέπεια την βίαιη απομάκρυνση μέλους του ΤΑΠ από την εργασία του, χωρίς υπαιτιότητα του.


Το άρθρο 9 παρ. Δ του Καταστατικού αναφέρει ότι :Σε περιπτώσεις βίαιης απομάκρυνσης μέλους του ΤΑΠ – ΟΑΕΔ από τον Οργανισμό χωρίς υπαιτιότητά του (συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, απόλυση), το μέλος λαμβάνει το 60%  του αναλογούντος  bonus, εφόσον έχει συμπληρώσει τουλάχιστον (12) ημερολογιακά έτη ως εγγεγραμμένο μέλος.

Αναλυτικότερα  :

1.
Υπάλληλος σε διαθεσιμότητα που διαγράφεται από μέλος τότε μπαίνει στον κατάλογο με τους υπόλοιπους διαγραφέντες και περιμένει στη σειρά του για να πληρωθεί. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν έχει τα δικαιώματα που απορρέουν απότο άρθρο 7Ο σχετικά με τις περιπτώσεις έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μέλους.

Tο Ταμείο δύναται να ενισχύσει οικονομικά τα μέλη του σε περίπτωση:
Α. Σοβαρού ατυχήματος του ιδίου, της ή του συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων του.
Β. Θανάτου μέλους του ΤΑΠ – Ο.Α.Ε.Δ. ή θανάτου μέλους της οικογένειας του (σύζυγος ή άγαμο τέκνο).
Γ. Σε περίπτωση θανάτου γονέως άγαμων υπαλλήλων.
Δ. Σε περίπτωση διαπιστωμένης και βεβαιωμένης από Δημόσιο Νοσηλευτικό ίδρυμα μιας εκ των δυσίατων ασθενειών: α) καρκίνος β) εγκεφαλικό επεισόδιο γ) αορτοστεφανιαία παράκαμψη δ) χρόνια νεφρική ανεπάρκεια ε) σκλήρυνση κατά πλάκας στ) μεταμόσχευση οργάνου ζ) τύφλωση η) αλτσχάιμερ εφόσον οδηγεί στην έξοδο από την υπηρεσία θ) σύνδρομο gravis.
Η περίπτωση Α και Δ θα αποδεικνύεται με βεβαίωση των αρμοδίων οργάνων του οικείου Ασφαλιστικού Φορέα.
Η περίπτωση Β και Γ με ληξιαρχική πράξη θανάτου συνοδευόμενη από έγγραφο του ασφαλιστικού φορέα που αποδεικνύει ότι είναι προστατευόμενο μέλος

2.
Υπάλληλος σε διαθεσιμότητα που παραμένει μέλος του ΤΑΠ και έχει κλείσει 12-14 χρόνια καταγράφεται σε ειδικό βιβλίο και αφού λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας τότε λαμβάνει τις εισφορές του εντόκως άμεσα με σειρά προτεραιότητας και το εφάπαξ βοήθημα μειωμένο κατά 40% όταν προσκομίσει την Οριστική ή Προσωρινή Πράξη Συνταξιοδότησης.

3.
Υπάλληλος σε διαθεσιμότητα που παραμένει και έχει κλείσει 15 χρόνια και άνω καταγράφεται σε ειδικό βιβλίο και αφού λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας τότε, λαμβάνει τις εισφορές του εντόκως και το εφάπαξ βοήθημα (χωρίς μείωση)  όταν προσκομίσει την Οριστική ή Προσωρινή Πράξη Συνταξιοδότησης.

Συνάδελφοι για όποιες απορίες σας, παρακαλούμε ως Δ.Σ. να επικοινωνήσετε μαζί μας, πριν την οποιαδήποτε κίνηση σας.

Επιπλέον όσοι από εσάς (που είστε σε διαθεσιμότητα) έχετε ζητήσει διαγραφή και μετά την ανακοίνωση επιθυμείτε την ανάκληση της αίτησης σας, σας κάνουμε γνωστό ότι έχετε προθεσμία μέχρι την 24/10/2013 δηλαδή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΠ ΟΑΕΔ.

 




Με τιμή το Δ.Σ. του ΤΑΠ ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου