oaednews

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα ΓΣ ΑΣΚΤ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

                    Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΚΤ

Από πενταετίας, τουλάχιστον, οι εκάστοτε κυβερνήσεις υπηρέτησαν σταθερά και πιστά την αποσάρθρωση του κοινωνικού Κράτους δικαίου, την αποσταθεροποίηση των κρατικών δομών, την καλλιέργεια αισθήματος φόβου και ανασφάλειας των πολιτών αυτής της χώρας, οδηγώντας τους αφενός στην σταδιακή εξαθλίωση αφετέρου στην πόλωση, με όποιους μελλοντικούς κινδύνους αυτό μπορεί να κρύβει για μία χώρα.

Στο παραπάνω διάστημα είδαμε την μεθοδική στοχοποίηση της ομάδας μισθωτών εργαζομένων και συγκεκριμένα των δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να καλλιεργηθούν οι συνθήκες διχόνοιας που θα επικροτούν, θα δικαιολογούν ή έστω θα ανέχονται την απόλυσή τους. Το πώς και το γιατί, η ανάλυση της κοινωνικής διαδρομής και η πολιτική στάση που στο ενδιάμεσο τηρήθηκε δεν αναλύθηκε ποτέ γιατί δεν εξυπηρετούσε το στόχο: τη δημιουργία στρατού ανέργων και φθηνού εργατικού δυναμικού, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, την ιδιωτικοποίηση των πάντων, τον αφανισμό της μεσαίας τάξης, τη δημιουργία νεόπτωχων, τη βιοποριστική αδυναμία των πολλών, την καλλιέργεια του φόβου και τη δημιουργία δημοκρατικού ελλείμματος στο οποίο αναπόφευκτα ο φόβος οδηγεί.
Επιτυχημένο εργαλείο αποτελεί η αποδόμηση της Παιδείας και της Υγείας, η αποδυνάμωση της κρίσης και της γνώσης των πολιτών και η ανασφάλεια της αδυναμίας παροχής υγειονομικής περίθαλψης.
Φτάσαμε λοιπόν σήμερα στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων και ειδικοτήτων, στις διαθεσιμότητες / απολύσεις
Είναι πασιφανές ότι όλες οι κινήσεις που γίνονται στο χώρο της Παιδείας τα τελευταία έτη έχουν ως σκοπό τη μετατροπή του Δημόσιου Πανεπιστημίου σε Ανώνυμη Εταιρεία με δίδακτρα, εξωτερικούς συνεργάτες, ακριβοπληρωμένους συμβούλους και συνεργαζόμενες εταιρίες φύλαξης, καθαρισμού, κλπ, των οποίων το κόστος υπερβαίνει κατά πολύ τις αμοιβές των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων.
Στα πλαίσια αυτά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με συνοπτικές διαδικασίες και παρά τα οριζόμενα στον νόμο 4009/2011 –που οι ίδιοι ψήφισαν- ζητά από τα ΑΕΙ την αξιολόγηση των δομών τους, τους πλεονάζοντες υπαλλήλους και την κατάργηση οργανικών θέσεων, ενώ πριν καν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε από τις ανωτέρω διαδικασίες, χωρίς καμία μελέτη, ήδη έχουν προγράψει οριζόντια διαθεσιμότητα για 1.765 υπαλλήλους. Είναι προφανές ότι ζητούν την απόλυσή τους (την οποία έχουν βαφτίσει διαθεσιμότητα-κινητικότητα) και στη συνέχεια τη νομιμοποίηση αυτής.

«ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» 1765 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ & ΤΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), όχι μόνο δεν διαθέτει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντιθέτως είναι εντελώς υποστελεχωμένη. Το προσωπικό της, έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, ακόμη και προσωπικές θυσίες, για να δώσει στο Ίδρυμα τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα της ΑΣΚΤ, στο σύνολό της, παραμένει ενωμένη και δυναμικά ενεργήΟι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων Εικαστικών Τεχνών και Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών στέκονται αλληλέγγυες στο πλευρό μας και στηρίζουν το δικαίωμά μας για εργασία.
Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία τόσο των υποψηφίων (είμαστε και οι ίδιοι γονείς) όσο και των φοιτητών μας, σε μία τόσο δύσκολη κοινωνική συγκυρία. Στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση η ταλαιπωρία τους όμως δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς μπροστά στην τωρινή δική μας εξόντωση και την πλήρη διάλυση τη Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας (ή τουλάχιστον σε ότι  έχει μείνει από αυτήν).

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ & ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου