oaednews

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Ο. Υ. ΟΑΕΔ


Συνάδελφοι,

Εν αναμονή των υπουργικών αποφάσεων που θα θέτουν σε διαθεσιμότητα 263 (;;;…;;;) συναδέλφους, εν αναμονή των υπουργικών αποφάσεων για το νέο οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ, που θα αποκαλύπτει, ενδεχομένως, το «σχέδιο στελέχωσης» των υπηρεσιών του Οργανισμού και θα αποτυπώνει περικοπές δομών και προσωπικού, εν αναμονή των νέων διαρροών περί απαιτήσεων της τρόικα για νέες απολύσεις, προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα αυτονόητα…

Οι πρώτες ημέρες  των κινητοποιήσεων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και κάθε  προβοκατόρικη διαφωνία και με πολυ μεγαλα ποσοστα πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ έστειλαν το μήνυμα!

Συνεχίζουμε δυναμικά για να διατρανώσουμε τον αγώνα μας και την αγωνία μας για εμάς και για τα παιδιά μας, για το μέλλον αυτού του τόπου.  

Συνεχίζουμε δυναμικά για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, ούτε τώρα, ούτε από το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας που έρχεται τον Δεκέμβριο, ούτε από κανένα «ανθρωποφάγο» κύμα.

Συνεχίζουμε δυναμικά για να μην συρρικνωθούν οι δομές του Οργανισμού, αλλά, αντιθέτως, να ενισχυθούν και να παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας στους συνανθρώπους μας,  οι οποίοι απελπισμένοι καταφθάνουν στους γκισέδες μας, αναζητώντας ύστατο καταφύγιο.

Ο ΟΑΕΔ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα αληθινό στήριγμα για τους αδύναμους πολίτες και όχι έναν Οργανισμό πολιτικής εκμετάλλευσης και τροϊκανής υποταγής. Ο ΟΑΕΔ γνωρίζει τι σημαίνει να στερείσαι του δικαιώματος στην εργασία και θα παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για όλους, ανέργους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, δημοσίους υπαλλήλους. Ο ΟΑΕΔ είναι οι άνθρωποί του και είμαστε όλοι ΕΝΑ!

Συνάδελφοι, αύριο, Τετάρτη,θα δώσει τον αγώνα για τα αυτονόητα όλη η ελληνική κοινωνία, οι δάσκαλοι , οι καθηγητές,  οι γιατροί, όλη η δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια, όλη η κοινωνία… Είναι πλέον αντιληπτό πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενταχθούν σε αυτόν το μαζικό αγώνα, να αγωνιστούν, να αγωνιστούμε, όλοι μαζί, χωρίς δικαιολογίες,  χωρίς να μετράμε τους άλλους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν ακολουθησαν στις προηγούμενες κινητοποιησεις, να έρθουν μαζί μας αύριο!  Ο  αγώνας είναι δίκαιος! Οσον αφορά στα σημερινά γεγονότα στο Υπουργειο Εργασιας καταγγελουμε την άρνηση του Υπουργου να συναντήσει τα συνδικάτα και την άτακτη υποχώρηση του μετα την ένταση που σημειώθηκε. Επι της ουσίας,  η συνάντηση με τον Υπουργο απέβη άκαρπη, αφού απο τη μερια του δεν υπήρξε καμια δέσμευση ενώ υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολουθούνται για διαθεσιμοτητες κινητικότητες κλπ.  Οι εργαζόμενοι δεν έχουν αλλο δρόμο απο αυτον του αγώνα. Ειναι ανηφορια, μα όλοι μαζι μπορούμε να βγούμε στο ξεφωτο. Μην οπισθοχωρειτε! Και αν δίπλα σας κάποιος Συναδελφος κουραστεί κ γονατισει, απλώς απλωστε του το χέρι να σηκωθεί και πάλι και να συνεχίσουμε όλοι μαζι!!!

1 σχόλιο: