oaednews

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΕΒ στηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα με "ξένα κόλυβα"

Πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιστημόνων αναλαμβάνει ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και με τη συμμετοχή δικτύου επιχειρήσεων-μελών του.

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί στην Εκκίνηση», ο ΣΕΒ θα στηρίζει τους νέους που έχουν μια καινοτόμα ιδέα και ενδιαφέρονται για την επιχειρηματική αξιοποίησή της, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης στις οποίες περιλαμβάνονται: ο χώρος πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.
Η υποβολή των αιτήσεων των νέων επιστημόνων για τη συμμετοχή τους στο 2ο κύκλο του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013.
Η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή του δικτύου Επιχειρήσεων του ΣΕΒ, πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος. Το τελευταίο μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραχωρούν ήδη δύο χώρους φιλοξενίας της δράσης, στην Αθήνα και το Βόλο.
Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και από Εθνικούς Πόρους. 
Ήδη, έχουν εγκατασταθεί σε δύο χώρους 32 επιχειρηματικές ομάδες (17 στην Αθήνα και 15 στο Βόλο) με καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις. Ειδικότερα, 17 προτάσεις αφορούν τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, πέντε είναι στον τομέα της υγείας-βιοτεχνολογίας, τρεις στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τρεις σε τρόφιμα-τυποποίηση, δύο στην ενέργεια και δύο σε βιομηχανικές κατασκευές.
Τα επίσημα εγκαίνια των χώρων φιλοξενίας θα πραγματοποιηθούν στις 21 Οκτωβρίου στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος.
Κύριος άξονας της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ είναι η χρήση του θεσμού του εθελοντή μέντορα (που θα προέρχεται από επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ) ο οποίος, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, θα προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες-επιστήμονες:
- Καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και την υλοποίηση.
- Κατευθύνσεις ως προς την εφαρμογή του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
- Επιμόρφωση-ενδυνάμωση της προσωπικής αποτελεσματικότητάς τους.
- Δικτύωση με επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικούς φορείς και λοιπούς κρίσιμους κρίκους της παραγωγικής διαδικασίας (πελάτες, προμηθευτές, κλπ).
- Καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν στην εξωστρέφεια (ανάπτυξη εξωστρεφούς επιχειρηματικής στρατηγικής, σήμανση προϊόντων για εξαγωγή, αναζήτηση συνεργατών στο εξωτερικό, κλπ.).

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου