oaednews

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινή ανακοίνωση ομοσπονδιών




Ομοσπονδία Υπάλληλων ΟΑΕΔ  (Ο.Υ-ΟΑΕΔ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε-ΙΚΑ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων  (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π)
Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συναδέλφισσες, -φοι,
Το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών των ασφαλιστικών ταμείων, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ, σήμερα 10/9/2013, αποφάσισε την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων,  αρχής γενομένης από 16/9/2013 με πενθήμερη απεργία.
Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους.
΄Η ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ
Η πρώτη κινητικότητα-διαθεσιμότητα, οι απολύσεις, έχουν και συνέχεια.
Δεν εξαιρείται κανείς από τις άγριες διαθέσεις των δανειστών της Τρόικα, οι οποίοι επιμένοντας να διαφυλάξουν την απόλυτη κυριαρχία τους στις οικονομικές αποικίες τους, ζητούν τη μείωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, νοσοκομείων, σχολείων, αλλά και υπαλλήλων κατά 40% . Η πρώτη μνημονιακή δέσμευση μιλά για 150.000 αποχωρήσεις, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.
Σας καλούμε όλους ξανά να μετουσιώσετε σε αγώνες την άρνηση σας στην τραγωδία των μνημονίων και της αποτυχημένης συνταγής τους. Οι αγωνίες μας είναι κοινές, η προσπάθεια μας είναι να είμαστε όλοι μαζί, δημόσιος τομέας, ιδιωτικός, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες, απέναντι στην καταστροφή του λαού μας, την εξαθλίωση και την πείνα.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Υπουργείου Εργασίας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, και μαζί με αυτούς που θα ακολουθήσουν, ας είναι οι πρωτοπόροι που θα δώσουν το έναυσμα της αντίστασης και το έρεισμα της αφύπνισης, της αλληλεγγύης όλης της κοινωνίας.
Το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει από τη διάλυση του  παραγωγικού ιστού της χώρας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας περίθαλψης, των νοσοκομείων και των σχολείων, εξαφανίζοντας κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζομένων, απολύοντας και πετώντας στο δρόμο οικογένειες.
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ,
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ,
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΥΜΕ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών





10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΑΧ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑΣ Η ΟΧΙ? ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Τ.Υ ΟΑΕΔ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήρα την ανακοίνωση για την 5ήμερη, συνάδελφοι πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι και να αποδεχθούμε το οικονομικό της κόστος, που είναι δυσβάσταχτο. Ν.Αλέπης / Δνση Επιθεώρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ στην απεργία...ξυπνάτε !!!

    ένας συνάδελφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι δεν λεμε τα πραγματα με το ονομα τους ? Στις απεργιες (κατα πως λενε ) ΔΕΝ θα συμμετεχουν ολοι.Οσοι αισθανονται ασφαλεις Π.Ε. , ΑΣΕΠ πολυ απλα ΔΕΝ θα συμμετεχουν.Μακαρι να κανω λαθος , αλλα θα το δειτε οτι , αυτο ακριβως θα γινει.Ευχαριστω για την φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ.ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

      Διαγραφή
  5. Δεν κανω λαθος.Θα χαρω να μου πεις τα συπερασματα σου μετα την απεργια (και εγω τα δικα μου).Να εισαι βεβαιος , συναδελφε , πως αν κανω λαθος , θα το παραδεχτω δημοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ .
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ 1ης ΛΙΣΤΑΣ :)

    ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ NA ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ !!!!!
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ....

    ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ....


    ΥΓ. ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ... ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πως εάν υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι οι οποίοι πιστεύουν πως κινδυνεύουν λιγότερο ή περισσότερο τότε είναι άξιοι της μοίρας τους! Δεν έχει φανεί σε καμία κίνηση της Κυβέρνησης ότι υπάρχουν κριτήρια και σύστημα...Όλοι κινδυνεύουμε το ίδιο και όλοι πρέπει για μια φορά να μη φανούμε "λίγοι" και να προσπαθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να μη χάσουμε τουλάχιστον αυτά τα λίγα που μας έχουν μείνει. Και εάν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν κινδυνεύουν είναι τα άτομα που ήρθαν στον ΟΑΕΔ από κινητικότητα τα οποία εξαιρούνται από το νόμο...καθώς κάποιοι το γνώριζαν αυτό...Τώρα πώς ενώ είμαστε πολλοί και πρεπεί να κάποιοι να πάνε σπίτι τους κάποιοι άλλοι μπήκαν σαν "κύριοι" δεν έχω εξήγηση...Εσείς?

      Διαγραφή
  7. Εγω δε κατάλαβα ποτε γιατί αυτοί πρέπει να εξαιρεθούν!!!!η μήπως τωρα που τους αξιολόγησε ο ΑΣΕΠ μου γίνανε κ αυτοί μέσω ΑΣΕΠ και δε τους κουναει κανεις;;;;;κρίση να γίνει μεταξύ όλων!!!!!!!στο κάτω-κάτω αυτοί ειναι ιδαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και συνεχίζω .....τι θα γίνει ρε παιδιά με τους stage;;; Αυτο πάλι δεν ειναι άδικο;;;;;δε φτάνει που δε δουλεύουν κ π,ηρωνονται κανονικότατα....το πιο βασικό ειναι οτι διεκδίκησαν κάτι που εξ αρχής δε τους ανηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή