oaednews

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κλειστά και στη Λευκάδα σήμερα και αύριο τα Γραφεία του ΟΑΕΔ

Κλειστά ήταν σήμερα και θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου τα Γραφεία του ΟΑΕΔ στην πόλη της Λευκάδα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας που στην ουσία αποτελεί τον προθάλαμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με θυροκολλημένη στην πόρτα των γραφείων ανακοίνωσή τους:

  • Να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΕΑΔ
  • Να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του και να διασφαλιστεί ο κοινωνικός του ρόλος
  • Να δοθούν ξανά τα επιδόματα ανεργίας στους ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν πληρώσει τις εισφορές τους και το επίδομα δεν τους χαρίζεται
  • Να μην φορολογείται το επίδομα ανεργίας
Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσε ότι από τους φορείς τους οποίους υπάγονται σε αυτό θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 600 εργαζόμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να μπουν σε διαθεσιμότητα 25.000 εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του 2013 και από αυτούς οι 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Η διαθεσιμότητα διαρκεί οκτώ μήνες και όσο κρατά ο εργαζόμενος παίρνει μόνο τα 3/4 του βασικού μισθού του. Εάν δεν μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας απολύεται.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, σε κάθε 1.000 ανέργους αντιστοιχεί ένας εργαζόμενος πρώτης γραμμής, δημιουργώντας ήδη τεράστιες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των ανέργων. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι μεταξύ των αρμοδιοτήτων του ΟΑΕΔ είναι η υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, οι σχολές μαθητείας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, επιδότηση ενοικίων και επιτοκίων κ.ά.

6 σχόλια:

  1. Και επειδή εχουν απεργία άφησαν απλήρωτους όλους εμάς που έπρεπε να πληρωθούμε αυτήν την Παρασκευή!?Γιατί εγώ π.χ πληρώνομαι καθέ 29 του μήνα και επειδή έπεσε Δευτέρα θα πληρωνόμουν σήμερα για τον Ιούλιο και ο μήνας έχει ήδη 2 Αυγούστου και δεν μπήκε τίποτα στην τράπεζα ενω έχω κανει κανονικά παρουσία. Λόγω της απεργίας λοιπόν ξέχασαν να πληρώσουν τους ανέργους που τα χρειαζονται αυτά τα χρήματα.Εκέινοι όμως θα έχουν πληρωθεί τον Ιούλιο από προχτές. κατα τα άλλα αγωνίζονται για τους ανέργους. Μαρία Γ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ.Η ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΜΟΧΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ , ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN MAS ENDIAFERI AN APOLITHOUN KAPOIOI.TA LEFTA MAS THELOUME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ?ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή