oaednews

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Στον Όμιλο Πειραιώς οι υπερωρίες έγιναν «εκπαιδευτικοί κύκλοι» που πληρώνει ο ΟΑΕΔ

Στη «βιτρίνα» ο Όμιλος Πειραιώς περιλαμβάνει πλέον επτά τράπεζες, μοιράζει διαφημίσεις με τη «σέσουλα» στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και σχεδιάζει περαιτέρω επέκτασή του. Φαίνεται, όμως, πως τον ενθουσιασμό της διοίκησης για τη νέα εποχή δεν τη συμμερίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο.
Τρανό παράδειγμα είναι οι εργαζόμενοι στην πρώην Τράπεζα Κύπρου, που τώρα ανήκει στην Πειραιώς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ότι υποχρεώνονται από την προσεχή Δευτέρα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικούς κύκλους στα πληροφοριακά συστήματα της Τράπεζας (και Σάββατα), χωρίς όμως την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι θεωρούν εύλογο και δίκαιο το αίτημα καταβολής της νόμιμης αποζημίωσης από τη στιγμή που η Τράπεζα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί για τις συγκεκριμένες διαδικασίες από σχετικά κονδύλια διαθέσιμα από τον ΟΑΕΔ.
«Υπάρχει υποχρέωση της Τράπεζας για πιστή τήρηση του νομίμου ωραρίου απασχόλησης, όπως αυτό προκύπτει από την κείμενη εργατική νομοθεσία, τις κλαδικές συμβάσεις και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγχρονισμού των εταιριών του Ομίλου, το συντομότερο δυνατό. Όμως αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει βάση ή και άλλοθι παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας (ΣΕΥΤΚΕ).
koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου