oaednews

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

"Για ένα μαχητικό κίνημα ανέργων"

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ
ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΩΡΑ!



  Ο μεσαίωνας στη ζωή και στα δικαιώματά μας είναι πια εδώ. Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας, συγκυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της και εργοδοσία οδηγούν τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, το λαό όχι μόνο στην πτώχευση και στη χρεοκοπία αλλά κυριολεκτικά στην εξαθλίωση και στην εξόντωση.
 Οι δρόμοι καθημερινά γεμίζουν με ανθρώπους συντρίμμια χωρίς όρους ύπαρξης, με απελπισμένους χρόνιους άνεργους, με άστεγους, με εξαρτημένους, με ψυχικά νοσούντες και καταθλιπτικούς, με αυτόχειρες.
Ενώ δεν λείπουν οι αντιστάσεις (τις οποίες θεωρούμε κατακτήσεις και παρακαταθήκες) δεν φτάνουν.
Η επίθεση είναι πολύ μεγάλη (κλείσιμο της ΕΡΤ, του Κατσέλη κ.ά., σύγχρονο εργασιακό ‘’Νταχάου’’) και ταυτόχρονα ‘’νόμος και τάξη’’ (βίαιη κατάλυση της απεργίας των Χαλυβουργών, 3 επιστρατεύσεις σε  ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες, εκπαιδευτικούς) .
Γι’ αυτό, τώρα, είναι περισσότερο απαραίτητο να ενοποιήσουμε τους αγώνες και τις αντιστάσεις της τάξης μας, να οργανωθούμε όλοι οι άνεργοι σε ένα μαχητικό και ανατρεπτικό κίνημα ανέργων μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη, να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ ανέργων και επισφαλών.
Να οργανώσουμε ένα πολύμορφο κίνημα ανέργων ως αναπόσπαστου τμήματος του κινήματος της εργατικής τάξης, τόσο στις γειτονιές όσο και στα εργατικά σωματεία με σχέσεις ισοτιμίας στις διαδικασίες, αποδεσμευμένα από την γραφειοκρατική δομή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ικανά να αντιμετωπίσουν την ‘’κατάσταση παρανομίας’’ που αντιμετωπίζουν οι εργατικοί αγώνες.
Πολλοί πιστεύουν ότι ζούμε μια προσωρινή κατάσταση. Ποτέ δεν έλειψαν οι αυταπάτες. Το αν θα είναι προσωρινή αυτή η κατάσταση όμως, εξαρτάται μόνο από τους αγώνες μας κόντρα σε δουλεμπόρους βουλευτές και δημάρχους ή στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που μας θέλουν ομήρους με μισθούς Κίνας στις προσωπικές και κομματικές τους ΜΚΟ, δημιουργώντας νέες στρατιές συμβασιούχων χωρίς αύριο, πάντα στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Συζήτηση – εκδήλωση «Για ένα Μαχητικό Κίνημα Ανέργων»
-Πέτρος Καπετανόπουλος (εργαζόμενος ΟΑΕΔ)
-Δ. Κατσορίδας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ)
-Αγωνιστής από τους Άνεργους - Άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας
Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 19.30 - Πευκώνας Αγ. Αναργύρων  Λεωφόρος  Δημοκρατίας / απέναντι από το στρατόπεδο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΙΛΙΟΥ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
anergoi.dytika@gmail.com / anergoi-dytika@blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου