oaednews

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αναδρομικά υπέρ ΟΑΕΔ στις θυγατρικές τραπεζών



Αναδρομικές κρατήσεις από 310 έως 760 ευρώ θα υποστούν χιλιάδες απασχολούμενοι στις θυγατρικές εταιρείες των τραπεζών, εξαιτίας της αναδρομικής παρακράτησης από 1ης-1-2011 της ειδικής εισφοράς 1% επί των μεικτών
αποδοχών τους.
Η αναδρομική παρακράτηση, που αφορά 36 μήνες, θα γίνει σε ασφαλιστικές εταιρείες leasing κ.ά. που είναι θυγατρικές των τραπεζών και σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Αννας Στρατινάκη, η εισφορά καθιερώνεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα κ.λπ.).
Ετσι, οι τράπεζες και οι θυγατρικές αυτών ή οι συνδεδεμένες με αυτές εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο με τις τράπεζες, πρέπει να παρακρατούν κάθε μήνα την ανωτέρω εισφορά επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων των απασχολουμένων τους και θα την καταθέτουν υπέρ του ΟΑΕΔ.
Η ως άνω διάταξη ισχύει από 1ης-1-2011 και ο ΟΑΕΔ είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της καταβολής της παραπάνω αναφερόμενης εισφοράς και τον καταλογισμό των ποσών σε όσους δεν την αποδίδουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου