oaednews

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ολη η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία-600 άτομα από Υπουργείο Εργασίας-ΟΑΕΔ

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας θα σηκώσουν το κύριο βάρος της διαθεσιμότητας στο «δεύτερο κύμα» του Σεπτεμβρίου. Μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις στα υπουργεία Μεταφορών, Υποδομών και Εργασίας. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.
Οριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.
Η λίστα που παρουσιάζει σήμερα το «Eθνος» περιγράφει τον αριθμό των πλεοναζόντων υπαλλήλων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, έτσι όπως διαμορφώθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Στεφάνου, με τους συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να συνεργαστούν με τον αρμόδιο υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, που έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο για το θέμα των αλλαγών στο Δημόσιο, προκειμένου να επισπευσθούν οι αξιολογήσεις του προσωπικού και να έχουν βρεθεί οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Επιτελικό ρόλο για το θέμα των αλλαγών στο Δημόσιο έχει αναλάβει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την ψήφιση του πολυνόμου του υπουργείου Οικονομικών 4.260 υπάλληλοι και απομένουν ακόμα 8.296 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έθεσε ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.820 υπάλληλοι, δηλαδή 1.524 υπάλληλοι περισσότεροι από όσους προβλέπει η μνημονιακή δέσμευση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις.
Ηδη στα υπουργεία δόθηκε εντολή από χθες στους γενικούς διευθυντές να καταγράψουν τους κλάδους και τις ειδικότητες του προσωπικού που απασχολείται και να εισηγηθούν τον αριθμό των υπαλλήλων με τον οποίο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.
Η καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού στα υπουργεία που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα προκύψει ύστερα από αξιολόγηση του προσωπικού στις δομές που καταργούνται ή συγχωνεύονται, σύμφωνα με τα σχέδια στελέχωσης που έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί με τη μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων των υπαλλήλων, από την οποία όσοι έχουν τα λιγότερα μόρια -άρα τα λιγότερα προσόντα- θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Το μεγαλύτερο βάρος της διαθεσιμότητας στο «δεύτερο κύμα» του Σεπτεμβρίου θα σηκώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας, αφού αθροιστικά και τα τρία υπουργεία αναμένεται να καταγράψουν 6.000 πλεονάζοντες υπαλλήλους. Από τους δήμους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.000 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας εξαιρουμένων -μέχρι στιγμής- των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που θα παραμείνουν στους δήμους τους.
Στο υπουργείο Υγείας θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 1.500 νοσηλευτές και γιατροί που θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Από το υπουργείο Παιδείας θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, μετά την αξιολόγηση των δομών στα μεγάλα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, κυρίως υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων, οι οποίοι αριθμούν συνολικά 10.200 εργαζόμενοι, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε αυτό το κύμα διαθεσιμότητας μόνον οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει για διάφορους λόγους ότι δεν μπορούν να διδάξουν.
Ακολουθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών απ' όπου αναμένεται να προκύψουν 750 πλεονάζοντες υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα όχι μόνο από τις κεντρικές υπηρεσίες αλλά και από τους εποπτευόμενους οργανισμούς. Με την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας αλλά και στον ΟΑΕΔ αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 600 υπάλληλοι, ενώ σε καθεστώς κινητικότητας θα θέσουν από 500 υπαλλήλους διοικητικών καθηκόντων το κάθε ένα τα υπουργεία Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού.
Τα υπόλοιπα υπουργεία θα θέσουν σε διαθεσιμότητα από 20-130 υπάλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών, που θα ανήκουν κυρίως στην κατηγορία του διοικητικού προσωπικού.
Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ - Ν. Β. ΤΣΙΤΣΑΣ


Αυστηρά χρονοδιαγράμματα: Ζητούν ονοματεπώνυμα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου
Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η λίστα με τα «ονοματεπώνυμα» των υπαλλήλων απ' όλα τα υπουργεία που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός με αυστηρότητα τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων έχουν δώσει ήδη εντολές από χθες στους γενικούς διευθυντές να καταγράψουν τους κλάδους και τις ειδικότητες των υπαλλήλων, καθώς και τον αναγκαίο αριθμό του προσωπικού για τη λειτουργία των υπηρεσιών προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για την ολοκλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα:
Μέχρι τις 31 Ιουλίου κάθε υπουργείο θα έχει έτοιμο τον σχεδιασμό για τη διαθεσιμότητα προσδιορίζοντας τους κλάδους, τις ειδικότητες και τα τμήματα από τα οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό.
Με βάση τα σχέδια στελέχωσης των υπουργείων, οι γενικοί γραμματείς θα πρέπει να παρουσιάσουν τον λεπτομερή σχεδιασμό με τον οποίο θα προκύπτει ο αριθμός του προσωπικού ανά ειδικότητα και κλάδο που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανά υπουργείο της έκδοσης υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα καταργούνται οργανικές θέσεις. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο και με βάση την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων ή των εποπτευόμενων φορέων, θα εκδοθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα προσδιορίζουν την κατάργηση διοικητικών δομών αλλά και οργανικών θέσεων απ' όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό.
Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φακέλων υπαλλήλων και θα έχει προκύψει το προσωπικό με τα «χαμηλότερα» προσόντα που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η αξιολόγηση θα γίνει με τη μοριοδοτημένη αποτύπωση των προσόντων των υπαλλήλων έτσι όπως προκύπτουν από τους ατομικούς φακέλους. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική τριμελή επιτροπή ανά υπουργείο και φορέα στην οποία θα προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ και θα συμμετέχουν δύο γενικοί διευθυντές.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Με Προεδρικά Διατάγματα οι καταργήσεις θέσεων

Με προεδρικά διατάγματα θα καταρτίζονται ή θα τροποποιούνται στο εξής οι οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, όπου θα περιλαμβάνονται οι καταργήσεις οργανικών θέσεων καθώς και οι συγχωνεύσεις οργανικών μονάδων, όπως προβλέπεται από τροπολογία που κατέθεσαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.
Η νομοθετική ρύθμιση ουσιαστικά ολοκληρώνει το θεσμικό πλαίσιο για την κατάρτιση ή τροποποίηση των οργανισμών του δημόσιου τομέα και δίνει τη δυνατότητα ευελιξίας στην κυβέρνηση να νομοθετεί λαμβάνοντας γνωμοδότηση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των νέων οργανογραμμάτων, χωρίς, όμως, να υπόκεινται από την έγκριση του Κοινοβουλίου.
Προβλέπεται, επίσης, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια προεδρικά διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και τη λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων.

Πάγια πρακτική
Τα προεδρικά διατάγματα καθιερώνονται ως πάγια πρακτική για την οργάνωση και τη λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, παρά το γεγονός ότι αρκετοί οργανισμοί έχουν θεσμοθετηθεί με νόμο από τη Βουλή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πολυνόμο ψηφίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα με κοινές υπουργικές αποφάσεις να καταργούνται οργανικές θέσεις και διοικητικές δομές. Η χθεσινή τροπολογία συμπληρώνει το θεσμικό πλαίσιο διαμόρφωσης των νέων οργανισμών, καθώς τα νέα οργανογράμματα που θα περιγράφονται σε προεδρικά διατάγματα θα ελέγχονται για τη συνταγματικότητά τους από το ΣτΕ.
Η τροπολογία προβλέπει ότι οι νέοι οργανισμοί θα πρέπει να βασίζονται σε εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
ETHNOS .GR



Αναλυτικά η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία
 
Υπουργεία
Κινητικότητα Σεπτέμβριος
Παιδείας
1.500
Εσωτερικών
3.000
Εθνικής Άμυνας
500
Υγείας
1.500
Δημόσιας Τάξης
500
Εργασίας
600
Οικονομικών
400
Δικαιοσύνης
50
Ναυτιλίας
50
Πολιτισμού
500
Μεταφορών, Υποδομών
750
Αγροτικής Ανάπτυξης
130
Εξωτερικών
20
Ανάπτυξης
100
Τουρισμού
100
Περιβάλλοντος
100
Μακεδονίας – Θράκης
20
Σύνολο
9.820

22 σχόλια:

  1. ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 300 Ιφιγένεις του οεκ ειναι ετοιμες για εσας. Μην ανησυχείτε για τίποτα,αλλοι θα καουν για να σωθείτε εσεις. Εγω που βρεθηκα εδω και δεκατεσσερις μηνες χωρις να με ρωτησει κανεις απο τον οεκ στον ΟΑΕΔ και τωρα θα με ριξουν στην πυρα τι φταιω; Εγω που απο εργασιακός μεταναστης θα μετατραπω σε επαιτης τι φταιω;Φταιω που σπουδασα και εγινα πολιτικος μηχανικος; Και τωρα με πετανε στο δρομο. Γιατι άλλο ειναι να κανεις τοπογραφικα και αλλο να βγαζεις καρτες ανεργιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΕ Ή ΥΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 2007 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΦΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ....
      ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ....ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ....ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΕ /ΠΕ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 2007 ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ.ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ...ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΚΑΤΕΒΑ ΜΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΟΜΩς ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ.ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

      Διαγραφή
    2. Με την ευκολια που ο αλλος καταγγελει τους συνδικαλιστες ΥΕ-ΔΕ εσυ υπερθεματιζεις αυτων και προχωράς σε καταγγελιες του στυλ οτι... 15 χρονια οι ΠΕ και ΤΕ υπονομευαν συνδικαλιστικους αγωνες. Αυτό κι αν αποτελει φασισμό και γενικευση φιλε. Όσοι δηλ εφαγαν τα χρονια τους στα πανεπιστημιακά εδρανα εκπαιδευτηκαν κατ εσε στο να γίνουν ρουφιανοι... Νομιζω οτι ειτε μας αρεσει ειτε οχι το να μπορει καποιος να αρθρωσει ενα σωστο λογο θα επρεπε να ειναι προαπαιτουμενο αξιοπρεπειας για τους συνδικαλιστες. Το να μην εχει διαβασει στη ζωή του ο αλλος ενα βιβλιο και το μονο στο οποιο ανταποκρινεται είναι οι φωνες που παραπεμπουν σε πιθηκο δεν με καλυπτει σε θεματα εκπροσωπησης. Το να ακουω επισης αντιπαραθέσεις του κώλου που εξαντλούνται σε μικροκομματικες σκοπιμότητες και σε προσωπικά μίση επίσης δεν με καλύπτει. Αυτά ομώς καλύπτουν την μεγάλη πλειοψηφία των εμπλεκόμενων που συνειδητά μετατρέπονται σε μία κάστα υποκρισίας που απομακρύνει τα όποια υγιή στοιχεία ανακατεύουν μια σημαδεμένη τράπουλα. Και για να είμαστε ακρβείς και δίκαιοι η εκπαίδευση δε συνεπάγεται την ύπαρξη παιδείας και ηθικής ακεραιότητας, το να μπορει ο κάθε συνδικαλιστής ωστόσο να μιλησει είναι αν μη τι άλλο απαραίτητο για τους εμπλεκόμενους στα κοινά.

      Διαγραφή
    3. ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΙΛΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.ΤΙΜΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΗ-ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ.ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ.ΤΕΛΟΣ Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ .Ε ΟΠΟΙΟ

      Διαγραφή
  4. την καταντια του συνδικαλισμου την εζησα στον ΟΕΚ εδω και εικοσι χρονια. ΜΟΝΟΠΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 82 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΥΕ ΔΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΕΞΙΚΟ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ- Α.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΕΚ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ. ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕ KAI ΥΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ;AN ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ (ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΙΟ) ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ; ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ: ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΓΕΙ? ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ AGAPHMENOI ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΟΕΚ

      Διαγραφή
    2. Για να μην κουραζεσαι φιλε στο δρομο πιο ευκολα θα βρεθει ο πε παρα ο αχρηστος συνδικαλιστης με απολυτηριο λυκειου 13.

      Διαγραφή
  5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ BLOG (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ POLITICAL CORRECT) ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ 500 / 600 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΩΛΟΓΟΥΣ , ΦΥΣΙΚΟΥΣ ´Η ΧΗΜΙΚΟΥΣ.ΑΝ ΕΝΑΣ Δ.Ε. ΞΕΡΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (ΕΝΩ Ο ΓΕΩΛΟΓΟΣ Π.Χ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ / ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΩ , ΒΕΒΑΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ Ο Δ.Ε.
    ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ , ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ , ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΩ ( ΔΙΑΒΑΣΩ ) .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε κάνεις λάθος !!!!!
      Κι εγώ Μηχανικός Είμαι και μάλιστα με 2 πτυυχία και 2 ξένες γλώσσες
      Και στο Γκισέ έκατσα απο την πρώτη μέρα
      Και οι Συνάδελδοι του ΟΑΕΔ με βοήθησαν να ενσωματωθώ μαζί τους
      Αλλά δεν τόπαιξα ΝΤΙΒΑ και Υπεράνω όπως αρκετοί Άλλοι ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ Μηχανικοί που Θεωρούν ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ να βγάζουν κάρτες Ανεργίας ή να κάνουν δουλειές του ΟΑΕΔ
      Η Κρίση έχει επηρεάσει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
      Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα Θα προσαρμοστούμε
      Ά και κάτι ακόμα Έχω την ευθύνη εκτός των καθηκόντων μου στο Γκισέ και ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΕΚ στο Νομό μου οπότε...... καταλαβαίνεις
      τώρα άν περιμένεις να λύσουν εκρεμμότητες του ΟΕΚ οι Διοικητικοί ή οι κλητήρες τότε μάλλον δεν ξέρεις απο εκρεμμότητες ΟΕΚ
      Αλλά κοι οι του ΟΑΕΔ άν ΄ήξεραν τί βραδυφλεγή ΒΟΜΒΑ έχουν στα σπλάχνα τους (εκρεμμότητες ΟΕΚ) τότε βα είχαν ορισμένοι (ευτυχώς λίγοι) άλλη συμπεριφορά απέναντί μας τώρα άν θα μας διώξουν το Σεπτέμβριο ή όχι απο προγραμματισμό μάλλον έχουν μπλέξει τα ...μπούτια τους
      Απο τη Μιά μας διώχνουν και απο την άλλη την περασμένη παρασκευή στείλαν έγγραφο και ζητούν να ορισθούν ανα ΚΠΑ υπάλληλοι που θα βοηθήσουν στην επίλυση θεμάτων του ΟΕΚ
      και αλλήθεια πώς θα γίνει αυτό όταν τα ΚΠΑ είναι πολύ περισσότερα απο τα πρώη γραφεία του ΟΕΚ ανα νομό και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΠΑ πρόσβαση στο ΟΠΣ του ΟΕΚ ούτε οι πρώην συνάδελφοι του ΟΕΚ που έχουν σκορπιστεί στ ΚΠΑ διαθέτουν την εμπειρία μιάς και σχεδόν τα περισσότερα θέματα του ΟΕΚ απαιτούν ΓΝΩΣΕΙΣ & ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ για να λυθούν
      οπότε τί συζυτάμε ?
      Για προγραμματισμό ?
      Για κινητικότητα ?
      γαι απολύσεις το Σεπτέμβριο ?
      ΈΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ .....

      Διαγραφή
  6. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.ΝΤΡΟΠΗ!!!








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ,ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΠΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψάχνουν για... απολύσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και δημοτικές επιχειρήσεις
    Στο στόχαστρο εργαζόμενοι σε 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 62 επιμελητήρια, επτά κοινωφελή ιδρύματα και 12 εθνικά αθλητικά κέντρα.
    Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", στο επίκεντρο βρίσκονται ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, φορείς υπό τους ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Ερευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια (όπως το ΤΕΕ και το Οικονομικό), Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.
    Συνολικά τα παραπάνω ΝΠΔΔ και οι φορείς απασχολούν 38.139 υπαλλήλους, οι οποίοι, εφόσον τελικώς υιοθετηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, είτε θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου είτε θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.
    * Η μετατροπή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί προβλέπεται η μετατροπή 66 ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ. Στα 66 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου απασχολούνται σήμερα 16.241 υπάλληλοι, ενώ ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (4.479 άτομα) και του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (6.567 άτομα). Ενδεχόμενη μετατροπή του νομικού καθεστώτος των νομικών προσώπων θα σημάνει τη δημιουργία νέων οργανογραμμάτων, ενώ θα υπάρχει και αξιολόγηση του απασχολούμενου προσωπικού, προκειμένου όσοι περάσουν κάτω από τη βάση είτε να απολυθούν είτε, στην καλύτερη περίπτωση, να περάσουν για ένα χρόνο σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.
    Οι αριθμοί
    Μετατροπή 66 ΝΠΔΔ (ανάμεσά τους το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ) σε ΝΠΙΔ (16.241 υπάλληλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΤΕ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ..ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ..ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΟΛΛΑ ΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ MAILS ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου συνάδελφε
      θές να μας πείς ότι ο ΥΕ ή ο ΔΕ που προσλήφθηκε και πιθανώς είχε κάνει σεμινάριο πληροφορικής πρόσφατα είναι πιό χρήσιμος απο τον ΠΕ ή ΤΕ Μηχανβικό που δεν ξέρει να στέλνει mail ?
      τότε να διώξουμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ και να κάνετε τη δουλειά τους οι Διοικητικοί και οι Κλητήρες

      Διαγραφή
    2. AN AYTA ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΤΣΙ ΜΠΟΥΤΣΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑ!!!ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ......ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!!!

      Διαγραφή
  12. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ , ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΕΛΙΟ.Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

      Διαγραφή
  13. 600 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΟΑΕΔ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ! ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΑ ΚΠΑ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ? ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 200-300 ΤΟΥ ΟΑΕΔ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΣΕΝΑ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ? ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΠΑ.ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΤΕΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΣΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙΩΝΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ? ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ OYΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ? ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ SUCCESS STORIES ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή