oaednews

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Καταιγίδα» απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μπορεί η κυβέρνηση να σχεδιάζει υποβολή αιτήματος για παράταση στην εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων που θα διατυπώσει στην τρόικα ωστόσο οι διαθέσεις των δανειστών είναι άγριες.
Οι πληροφορίες του newpost είναι ότι θα ζητηθεί να ακολουθηθεί το μοντέλο ΕΡΤ και στο δημόσιο τομέα, «ξαφνικός θάνατος» με χιλιάδες απολύσεις με παράκαμψη του προγράμματος κινητικότητας του Μανιτάκη. Δεν σταματάνε, όμως, στο δημόσιο αλλά ζητάνε και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στη χώρα μας Μπομπ Τρα χωρίς περιστροφές απαίτησε την αύξηση του ορίου των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, το πρότεινε από το βήμα ημερίδας που διοργανώνει στη χώρα μας η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).
Ο κ. Τρα ζήτησε την απλοποίησης των διαδικασιών εισόδου αλλά και εξόδου από την αγορά εργασίας με παράλληλη απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε τις πληροφορίες για πιέσεις από την τρόικα όσον αφορά στο θέμα των απολύσεων(ομαδικών) που είχαν αποκαλυφθεί πριν από την τελευταία επίσκεψης της τρόικας στην Ελλάδα, κάτι που διέψευδε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Φαίνεται όμως ότι το θέμα είναι ανοικτό…

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου