oaednews

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Οι έλληνες πίνουν φραπέ είπες;


Ο Χάρτης της Grassroot Kοινωνίας. Μια ομάδα χαρτογραφεί τις προσπάθειες των σύγχρονων ελληνικών κοινοτήτων σε έναν αγώνα για νέα ήθη και επαναλειτουργίες των δομών


Πατήστε εδώ για να δείτε όλο τον χάρτη

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν πως η πλειοψηφία των ελλήνων κάθονται μοιρολατρικά με έναν καφέ στο χέρι και ως αβοήθητα θύματα των γεγονότων, περιμένουν τη λύση να πέσει από τον ουρανό.

Το omicron project είναι ένας οργανισμός που προσπαθεί να καταρρίψει το κλισέ. Υποστηρίζει με επιχειρήματα πως δεν είμαστε τεμπέληδες έλληνες, αλλά άνθρωποι που επαναπροσδιορίζουμε την κοινωνία μας μέσα από τις τοπικές κοινότητες, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη. Για να μας επανασυστήσει στον κόσμο, χρησιμοποιεί animated video, αλλά και το χάρτη των grassroots γκρουπ στη χώρα μας.

Ο έξυπνος αυτός χάρτης, που ξεδιπλώνεται ειρωνικά μέσα στο ποτήρι του φραπέ, δείχνει πολλές ανεξάρτητες ομάδες και κινήματα που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας, ενισχύοντας όσο μπορούν όλα τα σημεία στα οποία το σύστημα έχει αποτύχει.

Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε 9 κατηγορίες, περιλαμβάνοντας ανεξάρτητα κινήματα με θέμα την Αλληλεγγύη, την Υγεία, το Περιβάλλον, την Αυτοδιαχείριση στις γειτονιές (όπως λαϊκές συνελεύσεις, κοινοτικές κουζίνες & ιατρεία, τράπεζες χρόνου, ανταλλαγές πάσης φύσεως), αλλά και την Εκπαίδευση, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ανεξάρτητη Ενημέρωση. Στην τελευταία κατηγορία, συμπεριλαμβάνεται και το DOC TV.

H grassroots κοινότητα είναι εδώ για να μείνει και ολοένα εξαπλώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου