oaednews

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση του εκλογικού συνδυασμού "Ανεξάρτητου Μετώπου Διεκδίκησης και Αλληλεγγύης" ( η μεταλλασσόμενη ΠΑΣΚΕ με άλλη ταμπέλα) που χρησιμοποιεί προκλητικά και απαράδεκτα αντιδημοκρατικά το site του Συλλόγου για εκλογικό όφελος στις αρχαιρεσίες της 14/06/2013. Όταν το καράβι βουλιάζει κάποιοι προσπαθούν να σωθούν συνδικαλιστικά αλλάζοντας ταμπέλες και φθάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν το site (πληρωμένο από τις συνδρομές των μελών) αποκλείοντας τις εκλογικές ανακοινώσεις του συνδυασμού μας. Φθάνουν μάλιστα στο έσχατο σημείο να απαντούν σε ανακοίνωσή μας χωρίς να την αναρτήσουν.

Συνάδελφοι διαχειριστές του BLOG επειδή από κάποιους δεν υπάρχουν όρια, ζητούμε να αναρτάτε τις ανακοινώσεις μας.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




«ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε το Σωματείο μας πραγματοποίησε στις 30/5/2013 την ετήσια απολογιστική και ταυτόχρονα αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά, ελάχιστοι ήταν οι Συνάδελφοι που ενδιαφέρθηκαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες και τις τοποθετήσεις των ομιλητών. Η απαξίωση του Σωματείου μας και η έλλειψη εμπιστοσύνης στους συνδικαλιστές, η εξάρτησή τους από την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία, είναι μερικοί από τους λόγους της πλήρους αδρανοποίησης των συναδέλφων.
Σωματείο όμως Συνάδελφοι είμαστε όλοι μας. Εμείς με την ψήφο μας εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας. Εμείς καθορίζουμε τον τρόπο και την λειτουργία του. Η επιλογή μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι συνυφασμένη με φιλίες και συναισθήματα, αλλά με την λογική και την προσωπικότητα κάθε υποψηφίου αντιπροσώπου.
Αυτός κατά την άποψή μας είναι ο μοναδικός τρόπος να αλλάξουμε προς το καλύτερο την λειτουργία του Σωματείου μας και να στείλουμε τους καλύτερους και στο ΔΣ και στην Ομοσπονδία μας.
Επίσης πιστεύουμε ότι μια Γενική Συνέλευση για να έχει μαζικότητα, θα πρέπει όλες οι Υπηρεσίες να παραμένουν κλειστές, όπως συμβαίνει σε άλλους Δημόσιους Οργανισμούς. Όταν οι Υπηρεσίες παραμένουν ανοιχτές, με τους πολίτες πάνω από το κεφάλι των συναδέλφων, είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχει αδυναμία προσέλευσης στην Γενική Συνέλευση.
Κάποιοι συνδικαλιστές κατεστημένων που ενοχλούνταν από μαζικές γενικές Συνελεύσεις, προσπάθησαν τόσα χρόνια να τις υποβαθμίσουν. Δεν αντέχουν την κριτική, την άλλη άποψη. Εξυπηρετούνται καλύτερα τα προσωπικά και συνδικαλιστικά τους συμφέροντα αδρανοποιώντας και υποβαθμίζοντας τον ρόλο του Σωματείου μας.
Είμαστε εντελώς ξεκομμένοι από τα προβλήματα που απασχολούν τον ΟΑΕΔ. Δεν γνωρίζουμε αν το κάνουν από άγνοια ή σκοπιμότητα, αλλά αυτό τουλάχιστον βιώσαμε όσοι παραβρεθήκαμε στην Συνέλευση.
Περιμέναμε να ακούσουμε από την πλειοψηφούσα παράταξη για τις τελευταίες, οδυνηρές κατά την άποψή μας εξελίξεις που μας αφορούν άμεσα. Στοχοποιείται ο ΟΑΕΔ με το νέο Οργανόγραμμα, που το κρατά η Διοίκηση σαν επτασφράγιστο μυστικό. Προβλέπεται μείωση των δομών του ΟΑΕΔ κατά 50%, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ψιθυρίζεται από επίσημα χείλη η άμεση απόλυση μέσα στο 2013 (503) συναδέλφων από το Υπουργείο Εργασίας και φυσικά από τον ΟΑΕΔ.
Ο νέος νόμος Μανιτάκη που είναι έτοιμος, δίδει το δικαίωμα με μια απλή Υπουργική απόφαση ή προεδρικό Διάταγμα, να μετατρέπεται ένας οργανισμός από Ν.Π.Δ.Δ σε Ν.Π.Ι.Δ. Ανάμεσα λοιπόν στα Ν.Π.Δ.Δ που προβλέπεται να αλλάξουν, κάποια πρωτοσέλιδα εφημερίδων(Ελεύθερος Τύπος-΄Εθνος 30/5/2013) βάζουν και τον ΟΑΕΔ, χωρίς να υπάρχει επίσημη κυβερνητική διάψευση.
Αυτά συνάδελφοι περιμέναμε να ακούσουμε από την απελθούσα Διοίκηση του Σωματείου μας και όχι αν ήταν επιτυχημένες οι γιορτές και τα πανηγύρια ή αν με παρέμβαση του ΕΔΟΘ, μειώθηκε το αντίτιμο των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.
Παρέθεσαν γεύμα στον Αντιπρόεδρο της Διοίκησης ο οποίος επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη με έξοδα του Σωματείου δίχως έγκριση Διοικητικού Συμβουλίου, με θέμα την ενοποίηση των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης. (Γράφουν στην έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής: Γεύμα στον Αντιπρόεδρο και για την ενοποίηση των δύο Υπηρεσιών 620€).
Και ρωτάμε Συνάδελφοι , υπάρχει άλλο Σωματείο στην Ελλάδα που με την στάση του δίνει το δικαίωμα στην Διοίκηση να προχωρήσει σε ενοποίηση ή συγχώνευση κεντρικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης; Γνωρίζουν οι Συνάδελφοι τι σημαίνει για τους εργαζομένους σ’ αυτές τις Υπηρεσίες και για τον πολίτη γενικότερα μια τέτοια ενοποίηση; Με τα ίδια μας τα χέρια προσπαθούμε να βγάλουμε τα μάτια μας;
Είμαστε σίγουροι πως όλες αυτές οι κινήσεις της Διοίκησης έχουν στόχο την μείωση των Δομών του Οργανισμού, την συρρίκνωσή του, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας, την μείωση του προσωπικού με κινητικότητα και απολύσεις. Θα προσπαθήσουν να αποδομήσουν τον Οργανισμό αφαιρώντας το φιλέτο της Απασχόλησης και των προγραμμάτων( ήδη τα προγράμματα τα δίδουν για υλοποίηση σε άλλους φορείς) και να φτιάξουν ένα υποβαθμισμένο Οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης και προνοιακών επιδομάτων.
Συνάδελφοι η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, στις 23/3/2012 με αφορμή την κατάργηση των δυναμικών Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ για να πάρουν τα αποθεματικά τους μοίρασε στις Υπηρεσίες μας μια ανακοίνωση-καταγγελία ,η οποία σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από τότε: Προειδοποιούσαμε τους συναδέλφους ότι αν δεν αντισταθούμε στα σχέδια του Υπουργείου σε λίγο καιρό θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση. Τότε  μας λοιδόρησαν μας είπαν ότι είμαστε συκοφάντες, μας έβγαλαν προσωπικές καταγγελίες ότι δήθεν είμαστε λαϊκιστές ότι προσδοκούμε κομματικά και συνδικαλιστικά οφέλη. Τώρα που σε λίγο θα πάρει φωτιά και το δικό μας σπίτι τι έχουν να μας πούνε;
Συνάδελφοι κατεβαίνουμε στις εκλογές του Συλλόγου με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μια ανεξάρτητη κίνηση συναδέλφων άσχετα με το πολιτικό πιστεύω του καθενός μας διότι ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι με τη λογική τoυ κυβερνητικού συνδικαλισμού και είμαστε υπερήφανοι που τόσα χρόνια αντέξαμε στις πιέσεις των καιρών.
Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι πρώην μεγάλων παρατάξεων καταλαβαίνοντας και οι ίδιοι ότι το καράβι βουλιάζει προσπαθούν να σωθούν συνδικαλιστικά αλλάζοντας ταμπέλες. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους. Με παλιά υλικά συνάδελφοι δεν χτίζονται καινούργια σπίτια!
Συνάδελφοι συσπειρωθείτε στο Σωματείο μας, στείλτε με την ψήφο σας μήνυμα αντίστασης και ενότητας. Θα έρθουν δυσκολότερες στιγμές για τον ΟΑΕΔ αλλά να είναι βέβαιοι οι Διοικούντες πως θα μας βρούνε όλους ενωμένους και αποφασισμένους.
                

                       «ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου