oaednews

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο δεκάλογος του νέου Διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου

"Τα μάτια της Ελληνικής Κοινωνίας είναι στραμμένα στον Οργανισμό: Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδος είναι η επιτυχία του ΟΑΕΔ!!! "

Ιδού ο Δεκάλογος του νέου Διοικητή απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ:

1) Προσήλωση στους στόχους του Οργανισμού: προώθηση απασχόλησης, ασφάλιση  ανεργίας και αναβάθμιση της επαγγελματική εκπαίδευσης και κατάρτισης.

2) Βάρος στις ενεργητικές πολιτικές. Και ένα ευρώ να είχα θα το έριχνα στις ενεργητικές πολιτικές.

3) Ουσιαστική, λειτουργική και διαρκώς αναβαθμισμένη  σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας,


4) Ουσιαστική και λειτουργική ενσωμάτωση των πρώην ΟΕΕ  και ΟΕΚ στον ΟΑΕΔ. Έτοιμο για ανακοίνωση πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 100 χιλιάδες θέσεων. Γυρίζουμε το κοινωνικό μέρισμα στην εργατική οικογένεια, στον Έλληνα εργαζόμενο.

6) Ο Οργανισμός να ξεφύγει από την αποστεωμένη δομή της δημόσιας διοίκησης και να γίνει ευέλικτος, φιλικός και προσβάσιμος στους πολίτες,

7) Όχι προγράμματα για τα προγράμματα. Στροφή στην ποιότητα,  την αποτελεσματικότητα και την επιτάχυνση της απορροφητικότητας

8) Το μεγάλο στοίχημα: Η μείωση της ανεργίας. Το στοίχημα είναι να γυρίσουμε την καμπύλη της ανεργίας. Το ποσοστό ανεργίας 27%, είναι το οριακό ποσοστό αντοχής της ελληνικής κοινωνίας.

9) Η δικαίωση του Οργανισμού είναι η αξιοπρεπής εργασία. Η εργασία είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Η δουλειά του ΟΑΕΔ είναι να συμβάλλει σε αυτόν το στρατηγικό στόχο. Οι υπάλληλοι του Οργανισμού, φίλοι και συνεργάτες, σε μια κοινή προσπάθεια.

10) Δεν ήρθα  για να διευθύνω τον Οργανισμό αλλά για να τον διοικήσω, για να τον μανατζάρω, για να τον φέρω εκεί που θέλει ο ελληνικός λαός, πέρα από κόμματα, πέρα από παρατάξεις αυτά δε με ενδιαφέρουν!!!

Ο νέος Διοικητής δήλωσε επίσης: ¨Απεχθάνομαι τη ρουφιανιά και την τεμπελιά"

Μια φράση  του Αντρέ Μπρετόν επέλεξε για το τέλος  της ομιλίας του:

"Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση"



2 σχόλια:

  1. οκ πρώτα ο πολίτης.Και βέβαια πολύ σωστά όλα αυτά αλλά ...για να υπάρξουν ενεργητικές πολιτικές και να τεθεί πρώτα ο άνθρωπος θα πρέπει να αναλάβουν δράση κάποιοι που κάποτε είχαν βελτιώσει την εικόνα του ΟΑΕΔ προς τα έξω, έκαναν συμβουλευτικές, άκουγαν τους ανέργους, έβρισκαν θέσεις εργασίας βγαίνοντας στους δρόμους , έκαναν συζεύξεις κι είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργοδοτών. Αυτοί ήταν οι εργασιακοί. Που είναι οι εργασιακοί που κάποιοι προηγούμενοι διοικητές φρόντισαν να τους εξαφανίσουν; Μακάρι να γίνουν όλα αυτά και μακάρι με αυτόν τον Διοικητή ο ΟΑΕΔ να δείξει ένα κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΟΑΕΔ διαθέτει αρκετά ικανά στελέχη που μπορούν να παράγουν υπεραξία για τον Οργανισμό, αρκεί να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Διοικητής θα αξιοποιήσει τους ικανότερους σε κάθε τομέα. Σκέψεις και προτάσεις για βελτιώσεις υπάρχουν σε πολλούς απο εμάς, αρκεί τα ανώτερα επίπεδα της Διοίκησης να θεσπίσουν ανοιχτές διαδικασίες μέσα από τις οποίες να μπορέσουν να αναδειχτούν νέες ιδέες και προτάσεις για κάθε τομέα με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή