oaednews

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΥ ΟΑΕΔ



                      Αθήνα 23 Μαίου 2013
Α.Π. 41

                                                                                         


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΔΣ της ΠΕΥ  ΟΑΕΔ  πραγματοποιήθηκε χθες,  22/5/2013,  η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ με επιτροπές ανέργων, μεμονωμένους ανέργους και επισφαλώς εργαζομένους.
Η πρωτοβουλία αυτή του Σωματείου μας εγκαινίασε μια νέα διαλεκτική σχέση και έθεσε τα θεμέλια για μια εποικοδομητική συνεργασία. Μετά από μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση υπήρξε μια πρώτη χαρτογράφηση αιτημάτων και θεμάτων που μας αφορούν και από κοινού μπορούμε να διεκδικήσουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα αιτήματα για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για "πάγωμα" των δανείων κατά το διάστημα της ανεργίας κ.ά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός των άλλων, το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων, η Επιτροπή Ανέργων Βιβλιοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Ανέργων Ν. Ιωνίας, η Επιτροπή Ανέργων Καματερού – Πετρούπολης, οι Άνεργοι/ες από τις Γειτονιές της Αθήνας, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, η Λαϊκή Επιτροπή Ανέργων Ν. Ιωνίας (συστεγάζεται με συνδικάτο οικοδ. Ν. Ιωνίας).
Η θερμή αποδοχή της προσπάθειάς μας αυτής μάς ικανοποιεί και μάς δεσμεύει για τη συνέχιση του εγχειρήματος και τη διατήρηση της αλληλέγγυας σχέσης μας με την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ανέργων. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

1 σχόλιο:

  1. Ενα μεγάλο μπράβο σας για την πρωτοβουλία!
    Αν δεν βγούμε ανοιχτά προς την κοινωνία δεν κάνουμε τίποτα.
    Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι είμαστε μέρος της και όχι κάποια ''χαιδεμένη'' συντεχνία.

    Κώστας Τηλιγάδας
    ΚΠΑ2 Πάτρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή