oaednews

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αμπατζόγλου: Δεν θα αγγίξει το 30% η ανεργία

Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, Θοδωρής Αμπατζόγλου, μίλησε στον Real Fm και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή και μίλησε για τα προγράμματα του Οργανισμού αλλά και την ανεργία.

«Η βούληση είναι να προχωρήσει το πρόγραμμα. Εάν υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πολύ συγκεκριμένα», σχολίασε αρχικά ο κ. Αμπατζόγλου, σχετικά με το πρόγραμμα για τις 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ασυνεννοησία της τρόικας και της Ευρωπαϊκής ένωσης, σχετικά με την χρηματοδότηση του.
«Πλέον αυτά τα μεγάλα προγράμματα, θα γίνονται με υπουργική απόφαση με πολύ συγκεκριμένα και διαφανή κριτήρια. Ο κόσμος που θα συμμετέχει θα μοριοδοτείται ενώ συγχρόνως θα υπάρχει εποπτεία και καθοδήγηση από το ΑΣΕΠ», σχολίασε ο κ. Αμπατζόγλου, σχετικά με την διαφάνεια των προγραμμάτων.
«Νομίζω ότι το μεγάλο στοίχημα είναι το πώς θα βάλουμε την ανεργία σε καθοδικό κανάλι τους επόμενους μήνες. Δεν θα αγγίξει το 30% η ανεργία. Δεν είμαι σε θέση να σας δώσω συγκεκριμένα νούμερα, αλλά θα σας πω μόνο ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από το καινούριο online σύστημα, είναι ότι για τον Απρίλη, είχαμε θετικό ισοζύγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου