oaednews

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σε αναζητηση χρημάτων ΙΚΑ ΟΑΕΔ


Σε... αναζήτηση ζεστού χρήματος είναι το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ. Το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας προχωρά για άλλη μια φορά σε εσωτερικό δανεισμό, ενώ ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να σηκώσει το βάρος και για την υλοποίηση δράσεων κοινωνικού τουρισμού.

«Ζεστό» χρήμα αναζητούν ΙΚΑ και ΟΑΕΔ
Συγκεκριμένα το ΙΚΑ θα «δανειστεί» 350 εκατομμύρια ευρώ από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και 40 εκατομμύρια από το ΤΑΠ-ΔΕΗ για να καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου (στο τέλος Απριλίου) και το δώρο του Πάσχα. Το δάνειο -συνολικά φτάνει τα 390 εκατομμύρια- θα αφορά διάστημα 13 ημερών και συγκεκριμένα από 25 Απριλίου μέχρι 8 Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ το ΙΚΑ εμφανίζει σταθερά από το 2009 έλλειμμα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε ετήσια βάση.
Εσοδα από εισφορές
Την ίδια στιγμή τα έσοδα από εισφορές έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 15% εξαιτίας της αύξησης της ανεργίας και της μείωσης των μισθών (χαμηλότεροι μισθοί συνεπάγονται και χαμηλότερες εισφορές).
Στο μεταξύ χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με επιστολή του προς τον ΟΑΕΔ ζητά «την άμεση κατάρτιση προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και προγράμματος φιλοξενίας σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων». Σημειώνεται πως μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, μέρος των δραστηριοτήτων έχει περάσει στον ΟΑΕΔ, ενώ δημιουργείται «Ενιαίος Λογαριασμός για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών».  Πηγή: εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου