oaednews

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΓΣΕΒΕΕ: 140 εκ. ευρώ λείπουν από τα ταμεία Ανέργων και Κοινωνικού Τουρισμού

η Συνομοσπονδία «θα προβεί σε χρήση νομικών και ένδικων μέσων για να διαπιστώσει πού είναι αυτά τα ποσά».
 Περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έπρεπε να βρίσκονται στη διάθεση του ΟΑΕΔ λείπουν από το Ταμείο Ανέργων και το Ταμείο Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά.
Μεταξύ, άλλων υποστήριξε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόσο από την κρίση όσο και από τις ασκούμενες πολιτικές, είναι «ατελείωτα».Όπως κατήγγειλε ο κ. Καββαθάς στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έπρεπε να βρίσκονται στη διάθεση του ΟΑΕΔ για να τα διαθέσει στους ανέργους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους και στον κοινωνικό τουρισμό, λείπουν από το Ταμείο Ανέργων και το Ταμείο Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΕ. Προανήγγειλε μάλιστα ότι η Συνομοσπονδία «θα προβεί σε χρήση νομικών και ένδικων μέσων για να διαπιστώσει πού είναι αυτά τα ποσά».

Ο κ. Καββαθάς εξέφρασε ακόμη τη δυσφορία του για το γεγονός ότι «δέκα μήνες μετά την εκλογή της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός δεν έχει δεχθεί ακόμη τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για να ακούσει τις απόψεις τους».

«Μιλάνε όλοι οι ευρωπαίοι για ανάπτυξη μέσα από της μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά η κυβέρνηση βλέπει μόνο μεγάλους επενδυτές. Πότε θα ‘ωριμάσουν’ οι νέες επενδύσεις για να γίνουν, αν γίνουν, και τι ανάπτυξη και απασχόληση θα φέρουν; Σε ‘ένα σε δυο χρόνια; Και 200.000 θέσεις εργασίας να φέρουν τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 1,3 εκατ. που θα παραμείνουν άνεργοι; Στις μικρές επιχειρήσεις όμως η απασχόληση και η ανάπτυξη είναι άμεση» παρατήρησε.

Κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση κάνει «προσχηματικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους» αλλά δέχεται, όπως είπε, τις «συμβουλές μιας πανσπερμίας άσχετων, περίεργων, και διαπλεκόμενων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου