oaednews

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Να κάνουμε «έξυπνες» απολύσεις


 
Photo: inf3ktion @flickrPhoto: inf3ktion @flickr
 
Η τρόικα ζητάει απολύσεις λένε όσοι δεν γνωρίζουν ακριβώς πώς δουλεύουν οι εκπρόσωποί της. Όμως, εκείνοι γνωρίζουν ότι απολύσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν με βάση το ελληνικό Σύνταγμα.

Από το 2011 μέχρι τώρα έχουν φύγει από το Δημόσιο 82.000 υπάλληλοι και, με βάση τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων, θα πρέπει να φύγουν άλλοι τόσοι, ως το τέλος της προγραμματικής περιόδου, το 2016. Η κυβέρνηση, μάλιστα, υποστηρίζει ότι θα μπορούσαν να έχουν φύγει και περισσότεροι με τις απομακρύνσεις των συμβασιούχων. Ετσι όμως, λένε οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, δεν μπορούμε να διαλέξουμε τι υπαλλήλους θέλουμε να έχουμε. Για να δημιουργηθεί αυτό το «μαξιλάρι» πιστεύουν ότι, πρόσθετα στους αποχωρούντες, πρέπει να καταργηθούν και δεκάδες χιλιάδες, 50.000 για την ακρίβεια, οργανικές θέσεις.
Πού θα τις βρούμε; Στην αστυνομία, στην εκπαίδευση, σε υπηρεσίες που δεν χρειάζονται, σε ολόκληρα υπουργεία (π.χ Μακεδονίας-Θράκης, που συντηρείται μόνο για πολιτικούς λόγους), στην εκτυπωτική μονάδα του Εθνικού Τυπογραφείου και σε μια σειρά εσωτερικών τελωνείων.
Έτσι, θα μπορέσει το κράτος να επιλέξει τους υπαλλήλους που χρειάζεται, να τους πληρώσει καλύτερα, όπως δεν συμβαίνει σήμερα με τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών και, εν τέλει, να διατηρήσει αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που να μπορεί να τους πληρώσει από τα τακτικά έσοδά του.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    Μήπως ξέρετε που ακριβώς μεταφέρθηκε ο ΟΑΕΔ του Νέου Κόσμου;;;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχωνευθηκε με το ΚΠΑ ΑΘΗΝΩΝ και βρισκεται Σταδιου και Μπενακη γωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή