oaednews

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κουπόνια φαγητού αντί για κράτος πρόνοιας

Κουπόνια τα οποία οι πολίτες θα ανταλλάσουν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αλλά όχι με αλκοόλ ή τσιγάρα προωθούν τα τοπικά συμβούλια στη Βρετανία, για να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Τα "κουπόνια φαγητού" θα αντικαταστήσουν το χρηματικό ποσό που δινόταν μέχρι σήμερα σε προπληρωμένες κάρτες στους δικαιούχους. Τα περισσότερα τοπικά συμβούλια αναμένεται να υιοθετήσουν τα κουπόνια προκειμένου να ελέγχουν ότι τα χρήματα που δίνονται δεν χρησιμοποιούνται για την αγορά ποτών, τσιγάρων ή ακόμη και για τυχερά παιχνίδια.
Οι τοπικές αρχές αποφασίζουν ποιοι δικαιούνται οικονομική στήριξη ενώ σκοπεύουν να δώσουν κίνητρα σε "τράπεζες τροφίμων" για να προσλαμβάνουν προσωπικό πλήρους απασχόλησης και να αυξήσουν τις ώρες λειτουργίας τους καθώς επίσης να παρέχουν μερίδες φαγητού σε όσους ζητούν βοήθεια.
Οι αλλαγές είναι απόρροια και της απόφασης να καταργηθεί το κοινωνικό ταμείο από πλευράς κράτους και να αντικατασταθεί από περίπου 150 συστήματα κοινωνικής πρόνοιας σε τοπικό επίπεδο.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου