oaednews

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Οι νέες απολύσεις στο Δημόσιο είναι προ των πυλών

«Οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα προ των πυλών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, ρίχνοντας βολές προς την κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του κράτους, σαρώνει τα πάντα!» κάνοντας λόγο για «συνειδητή επιλογή».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι μάσκες έπεσαν! Η Κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, επισπεύδει τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί το σχεδιασμό για βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου, αδιαφορώντας πλήρως για το τεράστιο κόστος που θα προκληθεί στην ελληνική Κοινωνία τόσο από τον περιορισμό των Δημοσίων - Κοινωνικών Αγαθών όσο και από την επιπλέον αύξηση της ανεργίας, η οποία ήδη έχει σκαρφαλώσει στο 27%» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είναι προ των πυλών!
Σε συνέχεια των "εφέδρων" της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και των "διαθεσίμων" ΔΕ Διοικητικών Αορίστου Χρόνου και με όχημα, αυτή τη φορά, τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.
Είναι αποκαλυπτικό ότι οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων Υπουργείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές άνω του 50% και μείωση των θέσεων της εργασίας έως και 30% και πασιφανές ότι χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις που ζητεί η Τρόικα (25.000 απολύσεις μέσα στο 2013, εκ των οποίων τις μισές μέχρι τον Ιούνιο!).
Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του Κράτους, σαρώνει τα πάντα!
Πρόκειται για μία απόλυτα συνειδητή επιλογή!
Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χρονική περίοδο, που η ελληνική Κοινωνία -των εκατοντάδων χιλιάδων “λουκέτων” μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατ. ανέργων και των 3 εκατ. πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας- έχει ανάγκη την ύπαρξη και παροχή υπηρεσιών εκ μέρους τους Κράτους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Κι όμως! Η Κυβέρνηση επιμένει να θεωρεί ότι "θα παραμείνει στο Δημόσιο ό,τι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες!"
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
Η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Η καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 20 του Φλεβάρη, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ισοπεδώνει την ελληνική κοινωνία, είναι υπόθεση όλων μας».

8 σχόλια:

  1. ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ- ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΠΑ ΜΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- ΚΙ ΑΣ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΞΤΕ ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΕΝΟΤΙΚΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ TOYΣ OMΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ....

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ....

    Επειδή λεφτά υπάρχουν διάβασε την παρακάτω απόφαση.


    ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
    Αρ. Φύλλου 35 30 Ιανουαρίου 2013
    1 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
    2 Περιφέρειες
    3 Υπουργείο Οικονομικών
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    (1) Αριθμ. 3710/Β.204
    Διορισμός των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    Έχοντας υπόψη:
    1. τις διατάξεις: του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» (Α΄ 119).
    2. της παραγράφου 10 του άρθρου 16Β του ν.3864/2010
    3. της περίπτωσης θ΄ του άρθρου 1 του ν.3213/2003 «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βου− λευτών, δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων» (Α΄ 309).
    4. την ανάγκη διορισμού των οργάνων Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
    5. την πρόταση της Επιτροπής της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 και την τήρηση της διαδικα− σίας του τρίτου εδαφίου της παρ. 5 και της περίπτωσης ε' της παραγράφου 12 του ίδιου άρθρου.
    6. το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
    1. Διορίζουμε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως ακολούθως:
    α. ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    αα. Paul Koster του Robert (Α.Δ: NNFJ89B79), Πρόεδρος
    ββ. Αντρέας Μπερούτσος του Χαραλάμπους (Α.Δ.: ΑΗ3359334), μέλος
    γγ. Pierre Mariani του Antoine Dominique (Α.Δ.:11ΑΙ80293), μέλος
    δδ. Γεώργιος Μέργος του Ιωάννη (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος
    εε. Ευθύμιος Γκατζώνας του Κωνσταντίνου (Α.Δ.Τ.: ΑΙ115454), εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος
    β. ΜΕΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    αα. Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου (Α.Δ.: ΑΗ2693055), Διευθύνουσα Σύμβουλος
    ββ. Μάριος Κολλιόπουλος του Νικολάου (Α.Δ. ΑΗ4162251), αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
    γγ. Αναστάσιος Γάγαλης του Μιχαήλ (Α.Δ.Τ. Ξ162625), μέλος
    2. Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.
    3. α. Οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών Διοίκησης του Ταμείου, ορίζονται ως ακολούθως
    αα. Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ
    ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
    γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες
    (215.000) ευρώ
    ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα
    πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ
    γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ
    β. Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση
    4. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 3864/2010 όπως ισχύει
    5. Τα ανωτέρω μέλη υπόκεινται στις διατάξεις του ν. 3213/2003
    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

    Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ ΣΤΟ AIXMI.GR. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ KAI ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ..ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΑΜΟΙΒΕΤΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΟΥΜΕ (ΣΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...: "Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια χώρα της Δύσης που, αφού κινδύνεψε να καταστραφεί, αποφάσισε να νοικοκυρευτεί. Μόνο που το νοικοκύρεμα έγινε με όρους πρώην Ανατολικού μπλοκ. Δηλαδή, οι θυσίες των πολιτών πέρασαν μέσα από τον ιδιωτικό τομέα, οι μισθοί συρρικνώθηκαν στα όρια της φτώχειας και τα λουκέτα και οι απολύσεις έσπασαν κάθε ρεκόρ μετά το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

    Στο Δημόσιο τομέα τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά. Οι μισθοί μειώθηκαν αλλά δεν κόπηκαν στη μέση και δεν έγινε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, καμία απόλυση. Ακόμη και οι επίορκοι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους γιατί τα πειθαρχικά δεν συνεδριάζουν, επειδή οι δικαστές που συμμετέχουν σε αυτά κάνουν «λευκή απεργία», λόγω της μείωσεις των αποδοχών τους. Η κρίση αποδεκάτισε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά το πολιτικό σύστημα φρόντισε ώστε το βασικό πελατειακό του στήριγμα, το Δημόσιο, να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο προστατευμένο.

    Από τη διαθεσιμότητα του Δημήτρη Ρέππα μέχρι την κινητικότητα του Αντώνη Μανιτάκη έχουν μεσολαβήσει τρεις κυβερνήσεις . Ωστόσο, ένα βήμα για τον περιορισμό του Δημοσίου τομέα δεν έχει γίνει παρά μόνο στα χαρτιά. Τώρα φθάνει η ώρα της κρίσεως.

    Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το Δημόσιο τομέα κατά 25.000 υπαλλήλους έως το τέλος του 2014 δια της μεθοδολογίας της κινητικότητας . Η δέσμευση αυτή, εφόσον δεν εκπληρωθεί, κινδυνεύει να θέσει όλο το πρόγραμμα εκτός τροχιάς και στην ουσία να οδηγήσει την τρόικα σε απαιτήσεις για απολύσεις εδώ και τώρα και τελικά σε ρήξη με την κυβέρνηση.

    Η προστασία που παρέχουν πολιτικοί όλων των αποχρώσεων στους δημοσίους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως επίδοσης , προσόντων και παραπτωμάτων, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως “αυτοκτονικός ιδεασμός” στον καιρό που ζούμε -αν δεν ήταν, τελικά, μια “ομπρέλα για τους συνήθεις πελάτες-ψηφοφόρους”.

    Η μεθοδολογία για την αντιμετώπιση του θέματος που προτείνει ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, είναι το παιχνίδι “μουσικές καρέκλες”. Οι υπάλληλοι θα αλλάζουν διαρκώς θέσεις και, μόλις σταματήσει η μουσική, θα παγώσουν. Όσοι βρεθούν στο κενό ανάμεσα στις καρέκλες θα απομακρυνθούν από το δημόσιο αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.

    Η τρόικα, πάλι, δεν δείχνει να είναι τόσο «φιλότεχνη». Θέλει αποτελέσματα για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε με αίμα και θυσίες από εκατομμύρια Έλληνες. Ωστόσο, το πολιτικό σύστημα δείχνει για άλλη μια φορά να μην αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο. Το χειρότερο είναι δε ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να μας οδηγήσουν στο χορό του Ζαλόγγου. Το χορό θα σέρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά όλοι μαζί θα πάμε στα βράχια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ..ΛΑΙΚΙΖΕΙ Η ΚΑ ΣΠΥΡΑΚΗ..ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ..ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ..ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή