oaednews

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ





Συνάδελφοι,
Ενόψει των αρχαιρεσιών της 1η Φεβρουαρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΠΕΥ ΟΑΕΔ καθώς και εκπροσώπων μας στην Ομοσπονδία  σας καταθέτουμε κάποιες σκέψεις – απόψεις  για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργούν τα νέα συνδικαλιστικά όργανα.

Συνάδελφοι,
Η «μνημονιακή εποχή» ανέδειξε και απέδειξε περισσότερο από ποτέ την αδράνεια, την ανυποληψία και τον κατώτερο των προσδοκιών ρόλο των συνδικάτων. Η απαξίωση της εργασίας, η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, η αύξηση της ανεργίας βρήκαν τα συνδικάτα σε ρόλο απλού παρατηρητή. Τα βρήκαν εθισμένα σε μια άλλη νοοτροπία, όπου συνδικάτο ίσον κόμμα, ίσον κυβέρνηση, ίσον ρουσφέτι, ίσον κρατικοδίαιτη και ανύπαρκτη δράση και παρουσία στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και στις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση.
Μέχρι τώρα, τα συνδικάτα λειτουργούσαν ως ο συνδετικός κρίκος των εκάστοτε κυβερνήσεων με τους ψηφοφόρους τους, εξυπηρετώντας  πελατειακά συμφέροντα και  στενές προσωπικές επιδιώξεις μέσα από αναξιοκρατικές προαγωγές, τοποθετήσεις σε επιτροπές, μεταθέσεις κλπ κλπ. Οι διεκδικήσεις ουσίας ήταν περισσότερο μια θεωρητική κουβέντα που επικυρωνόταν με μια εθιμοτυπική απεργία κατά την ψήφιση συνήθως  του προϋπολογισμού.
Οι συνθήκες, όμως, άλλαξαν και άλλαξαν ραγδαία! Άλλαξαν τόσο πολύ και τόσο γρήγορα που τα συνδικάτα όχι μόνο δεν ακολούθησαν, αλλά έμειναν, στις περισσότερες περιπτώσεις, κολλημένα σε μια νοοτροπία συνδικαλιστικής εξάρτησης με τις εκάστοτε πολιτικές διοικήσεις, λειτουργώντας ως νομιμοποιητικός φορέας των δράσεων των διοικήσεων. Μουδιασμένα παρακολουθούσαν τις εξελίξεις λες και ήταν κάτι έξω και πέρα από αυτά, κάτι που δεν τα αφορούσε. Δεν μπόρεσαν, ακόμα και την ώρα της ύψιστης κλιμάκωσης των αποφάσεων που έπλητταν τον κορμό της κοινωνίας, να αποτινάξουν το κακό παρελθόν τους - το αλυσοδεμένο σε συμφέροντα και μικροπολιτικές – και να ορθώσουν το ανάστημά τους. Αποδείχθηκαν περίτρανα, και όπως πολλοί υποψιαζόντουσαν, κατώτερα των περιστάσεων.
Όμως οι καταστάσεις απαιτούν τώρα ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα! Ένα συνδικάτο που αν μη τι άλλο θα υπακούει στους κανόνες της κοινής λογικής έχοντας αποτάξει τις λογικές της κομματικής εξάρτησης και της κομματικής κηδεμονίας. Ένα συνδικάτο συνεπές σε λόγια και πράξεις!
Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, το συνδικάτο - και όσοι ασχολούνται με αυτό - πρέπει να έχουν και να καταθέτουν απόψεις, πρέπει να λειτουργούν απαγορευτικά σε κάθε ρουσφετολογική κομματική ή προσωπική στρατηγική, πρέπει να δίνουν ένα δυναμικό παρόν, όχι συνδιοίκησης αλλά ελεγκτικής και αξιόμαχης παρουσίας απέναντι σε κάθε παθογένεια της δημόσιας διοίκησης.
Όσον αφορά στον ΟΑΕΔ, τη μοναδική δημόσια υπηρεσία απασχόλησης στην Ελλάδα, η ανάγκη για απόδοση στην κοινωνία μιας πραγματικά υγιούς υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας απαιτεί από τον Οργανισμό έναν άλλο ρόλο μέσα στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Σ’ αυτό το νέο ρόλο που καλείται να παίξει ο ΟΑΕΔ, τα συνδικαλιστικά του όργανα πρέπει να είναι δυναμικά δημόσια και καθαρά παρόντα. Πρέπει να είναι παρόντα με καθαρές θέσεις και σαφείς προτάσεις που θα διασφαλίζουν την ωφέλεια των συναλλασσόμενων πολιτών αλλά και την αξιοπρέπεια των πολλαπλώς και πανταχόθεν βαλλομένων εργαζομένων του ΟΑΕΔ, αποξενωμένα από κάθε είδους ρουσφετολογική αντίληψη και κομματική κηδεμονία.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό πρόσωπο. Ένα συνδικαλιστικό πρόσωπο εκφραστή της βάσης και εφορμούμενο από υγιείς αρχές. Ένα συνδικαλιστικό πρόσωπο που θα ξεβολέψει τους επί χρόνια θρονιασμένους σε αντιλήψεις προσωπικών μεθοδεύσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων. Ένα συνδικαλιστικό πρόσωπο με καθαρή ματιά.  Και αυτό δεν μπορεί να είναι έργο μεμονωμένων προβληματιζόμενων ατόμων, αλλά αποτέλεσμα της ώσμωσης της συλλογικής διαδραστικής ενεργητικής παρουσίας όλων μας. Δεν είναι καιρός για ομφαλοσκοπήσεις, όπου ο καθένας μεριμνά αποκλειστικά για την ατομικιστική του διάσωση, αλλά ώρα κοινής δράσης.  Κανείς δεν επιτρέπεται να μένει άπρακτος, άφωνος, άβουλος, μοιραίος. Δεν φταίει το κακό το ριζικό μας, μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτό τον αγώνα, όλων η φωνή είναι απαραίτητη σε ένα γόνιμο και ανοιχτό διάλογο, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς, χωρίς βαρίδια του παρελθόντος.  Πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στην εποχή που λίγοι αποφάσιζαν τι συμφέρει και τι πρέπει να διεκδικούν οι πολλοί, ήρθε επιτέλους η ώρα για άμεση, μαζική συμμέτοχη, αναδιαμόρφωση και συνευθύνη.
Για εμάς, που σήμερα ανοίγουμε αυτό το νέο διάλογο, ο συνδικαλισμός έχει αξία όπως τον οραματιζόμαστε. Γιατί για εμάς συνδικαλισμός:
Σημαίνει  δημόσιος λόγος, δημόσια και καθαρή παρουσία χωρίς  παρασκήνια
Σημαίνει επαγρύπνηση, ανεξαρτησία και άσκηση ελεγκτικού ρόλου προς τις εκάστοτε  διοικήσεις του ΟΑΕΔ
Σημαίνει αξιοποίηση  του προσωπικού του ΟΑΕΔ με κριτήρια ουσίας και αξιοκρατίας προς όφελος όλων
Σημαίνει το τέλος των ρουσφετολογικών μετακινήσεων, προαγωγών και τοποθετήσεων
Σημαίνει δυναμική παρουσία σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής αντισυνταγματικών νόμων, όπως αυτόν που θέτει σε αργία συναδέλφους χωρίς την έκδοση αποφάσεως
Σημαίνει δυναμική αντίσταση σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής μέτρων εφεδρείας, διαθεσιμότητας, απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ.ά.
Σημαίνει συμπαράσταση στους ανέργους
Σημαίνει συμπαράσταση σε συναδέλφους
Σημαίνει δημόσιος και καθημερινός απολογισμός του Σωματείου
Σημαίνει δημόσιος και καθημερινός απολογισμός των συνδικαλιστών ως πρόσωπα
Σημαίνει την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου εργαζομένων και ανέργων ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές –αντιμνημονιακές  πολιτικές
Σημαίνει αγώνας καθημερινός για μια καλύτερη δημόσια υπηρεσία, για ένα καλύτερο εργασιακό χώρο, για μια καλύτερη κοινωνία.
Πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους πως ο συνδικαλισμός είναι μεράκι, είναι αγώνας ανιδιοτελής, είναι κατάθεση ψυχής, είναι προσπάθεια να αλλάξουμε την κοινωνία συνολικά, αλλάζοντας πρώτα τον εργασιακό μας χώρο και όχι απόκτηση προνομίων. Και ξέρουμε ότι δεν το πιστεύουμε μόνο εμείς! Ξέρουμε πως η πλειοψηφία όσων επί χρόνια παρατηρούσαν αμίλητοι την κατηφόρα του συνδικαλιστικού κινήματος πιστεύει τα ίδια μ’ εμάς.
Με αυτές τις σκέψεις  καλούμε όλους όσοι πιστεύουν σ’ αυτές τις αρχές, όσους με τη στάση τους υπηρετούν αυτές τις αρχές, να συμμετέχουν σ’ έναν ανοιχτό διάλογο. Σας καλούμε να συμμετέχετε στη νέα αυτή κίνηση που έχει στόχο τη δράση προς όφελος του Οργανισμού, προς όφελος των εργαζομένων, προς όφελος της κοινωνίας. Σας καλούμε να σπάσετε τη σιωπή, να εγκαταλείψετε την εσωστρέφεια, να αφορήσετε την αποστασιοποίηση και δίπλα δίπλα ν’ αγωνιστούμε για μια νέα προοπτική. Όλοι μαζί μπορούμε να αποκαταστήσουμε όχι μόνο την πληγωμένη τιμή του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά κυρίως την πληγωμένη τιμή των δημοσίων υπαλλήλων, του κάθε έντιμου και ευσυνείδητου δημοσίου υπαλλήλου, που έχει αισθανθεί ως εξιλαστήριο θύμα και αποδιοπομπαίος τράγος των όσων γίνονται για εμάς χωρίς εμάς. Στην κρίσιμη στιγμή των αποφάσεων ας μη λείψει κανείς!  Όλοι μαζί μπορούμε! Όλοι μαζί!!!
Γιώργος Μακράκης   makrakis3@gmail.com          6973309354
Χάιντη Λάτση               hlatsi@otenet.gr                   6985081219
Γιώργος Τσίγας        georgiostsigas@gmail.com    6948930906
Γιώργος Καραούλης:  geokaraoulis@yahoo.gr       6976244130

31 σχόλια:

  1. καλη επιτυχια. ο οαεδ χρειαζεται ενοτητα. τα λογια να γινουν πραξεις. σα συναδελφοι ειστε αξιολογοι αλλα να στηριξετε ολλους εμας που ματωνουμε- κπα αθηνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.Φανταζομαι στη Γ.Σ. θα ακουσουμε περισσοτερα.Φανταζομαι θα κληθουμε σε συζητηση για καθορισμο πιο συγκεκριμενων θεσεων περα απο τις βασικες αρχες που θετετε με τις οποιες συμφωνω.Φανταζομαι οτι δεν ενοειτε σχηματισμο ενιαιου ψηφοδελτιου που τους χωραει ολους.Οι αρχες που αναφερεσθε αποκλειει τους γνωστους συνδικαλιστες που ολοι τους γνωριζουμε.Αν ειναι ετσι μαζι σας και καλω τους συναδελφους να δοκιμασουμε ενα νεο ενωτικο ξεκινημα για μια νεα πλειοψηφια στη ΠΕΥ και ταυτοχρονα να στειλλουμε σπιτια τους τους γνωστους της Ομοσπονδιας.Φανταζομαι οι συναδελφοι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ που ψηφισα στις προηγουμενες εκλογες ειναι ανοικτοι σε ενα τετοιο ξεκινημα και ελπιζω και οι συναδελφοι της Δημοσιουπαλληλικης Ενοτητας να ανταποκριθουν και να συμετεχουν και αλλοι συναδελφοι που εχουν διαφοροποιηθει απο τις αλλες παραταξεις που εχουν την ευθυνη για την σημερινη καταντια του συνδικαλισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΓΡΟΘΙΕΣ ΨΗΛΑ-ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδιά, ωραία τα λόγια και τα καλέσματα και να ρθουμε και μεις οι απόξω, αλλά αν θέλετε να πιστέψουμε ότι αφήσατε πίσω συμφέροντα κόμματα παρατάξεις και παραταξάκια να μη συμμετέχουν στην κίνηση 1-2 από τα πρωτοκλασάτα στελέχη και των πέντε παρατάξεων. Έστω για συμβολικούς λόγους. Αλλιώς πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι θα μαζευτείτε. Ανώνυμος ΟΑΕΔίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΞΩ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ (ΜΠΛΕ,ΠΡΑΣΙΝΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ, ΣΟΜΟΝ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ) ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο, σ εμπιστευόμαστε! Μη μας απογοητεύσεις! Δεν θα μας απογοητεύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.1.ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ 2.ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΣΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 3.ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ Α)ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ(ΑΝΟΙΚΤΑ Δ.Σ,ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ,ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ,ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ,...)ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Β)ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ Γ)ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ)ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ε)ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΘΕΣΕΙΣ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤ)ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΤΡΟΙΚΑΝΗ "ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ" ΤΟΥ ΟΑΕΔ(ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ;)ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ(ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ,ΗΜΕΡΙΔΑ,..)..ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ρε φίλε των 1:35, κούλαρε και λίγο. Σιγά μην τους περάσουμε και από ειδικό δικαστήριο τους διαφωνούντες. Αν είναι να ξεκινήσει κάτι βασισμένο σε λογικές αποκλεισμού δεν έχει κάτι να μας πει. Ντιπ δεν καταλάβαμε ακόμα; Το θέμα είναι να αλλάξουμε τις νοοτροπίες, όχι να αφήσουμε τους βυθισμένους σε αυτές να πνίγονται. Προσωπικά δεν δέχομαι από κανέναν να δικάσει κανέναν, αν θέλουμε να μιλήσουμε για νέο ξεκίνημα. Τέρμα στις διχαστικές λογικές που ζητούν την πόλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΑ ΧΑ!! ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ... ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΤΩΝ 3.12 ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ,ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ)ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΤΩΝ3.08 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ Η Σ'ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΥΘΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ.ΗΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ,ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ(ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΙ)ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟΥΣ ΠΑΡ'ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΑΝ ΣΤΟ ΔΟΛΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΚΠΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΠΑ ΝΕΟΥΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΟΛΑΣΗ ΣΚΕΤΗ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!ΑΝ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!!!!!ΕΛΕΟΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ, ΚΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ. 1) ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ----ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ 2) ΣΤΙΣ ΜΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.. ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ----ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ. ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ΩΣ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο,ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακάρι ΟΛΟΙ , ΕΝΩΜΕΝΟΙ , να αντιμετωπίσουμε αυτά τα αλητάκια , που θέλουν να απολύσουν ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. Είμαστε μαζί σας παιδιά !
    Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ.......
    Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Απαγορεύεται το ίδιο, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί.
    Anatole France
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ
    Π. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχουμε φτάσει στα όρια της αντοχής μας μην πω οτι τα περάσαμε προ πολού.Θέλετε να μαζευτούμε να ψηφίσουμε και μας βάζετε να κάνουμε ταξίδι μέχρι τον Άλιμο μας ρωτάτε αν μπορούμε;;;;
    Βαρέθηκα να ακούω λόγια που τόσο ώραια τα γράφετε αλλά στην πράξη τίποτα!!!!
    Κάναμε 3 μέρες απεργία και ο οαεδ δεν ακούστηκε πουθενα;;;ΓΙΑΤΙ;;;;
    Μας απαξιώνετε με καθε ευκαιρία εγω προσωπικά πιστευω οτι το κάθε υποκατάστημα πρέπει να έχει ένα δίκο του εκπρόσωπο γιατί εκει στην διοίκηση δεν έχετε ιδέα τι τραβάμε!!!
    Δεν πιστεύω κάνεναν σας πραγατικά με έχετε απογοητεύσει...
    Δεν θέλω να δίνω δύναμη σε φωνές που κοιτάνε την πάρτη τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η σημερινη μας συμμετοχη εχει αξια αν υπαρχουν και ρεαλιστικες προτασεις εκτος απο αναθεμα για ολους και για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς όπως βλέπετε συνάδελφοι (αναφέρομαι στον συνάδελφο του 2.42)Αλήθεια συνάδεφε 2.42 έχεις σχολάσει;(αστειεύομαι)οι συνάδελφοι πιστεύουν ότι το σωματείο κατοικοεδρεύει στη διοίκηση. Πρώτο σφάλμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενημέρωση.Επειτα: ο Αλιμος δεν αρέσει, συμφωνώ υπάρχουν υπηρεσίες μακρυα. Μήπως στο κέντρο ήρθε κόσμος;Επίσης ναι , ο ΟΑΕΔ δεν ακούστηκε στην απεργία συμφωνώ. Και στις πορείες κατεβαίνουμε καμιά εικοσαριά αντε τριάντα και οχι πάντα όλοι του σωματείου. Για το να υπάρχει ενας εκπρόσωπος σε κάθε υποκατάστημα δεν συμφωνώ γιατί σκορπιζόμαστε.Επίσης διαφωνώ ότι στη διοίκηση δεν γνωρίζουν τι τραβάει ο κόσμος . Και φυσικά υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν και προσπαθούν να βοηθήσουν, πιθανώς να μην είναι στο πόστο που τους χρειάζονται και ναι έχουν δίκιο.Τέλος θα αναφερθώ στο ψηφοδέλτιο. Διαφωνώ στα ψηφοδέλτια που εκπροσωπούν παρατάξεις. Ο μόνος τρόπος να φοβηθεί η ηγεσία και δεν μιλώ για τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, μιλώ για την ηγεσία γενικά ,είναι το ακομάτιστο ψηφοδέλτιο. Επιμένω (όσο κι αν τα έχω ακούσει απο εδώ και μάλιστα απο άτομα "υπερκινητικά" κομματικά, ότι στην παρούσα φάση πρέπει να ενωθούμε όλοι ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ. Πρέπει να ενωθούμε όλοι για το συμφέρον των εργαζομένων αλλά και των ανέργων. Να ενωθούμε για το συμφέρον όλων των ΟΑΕΔΙΤΩΝ που δουλεύουν στα ΚΠΑ ή στη Διοίκηση, που είναι απο τον ΟΑΕΔ ή ΤΟΝ ΟΕΚ/ΟΕΕ. Δεν έχει καμμιά σημασία. Ολοι υπάλληλοι του ίδιου οργανισμού είμαστε. Η ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΦΟΒΙΖΕΙ όχι οι πολλές. η μια γροθια ΦΟΒΊΖΕΙ οχι οι γροθιές. Η δύναμη βρίσκεται στην ένωση. Την ελλάδα την κατέστρεψε η διχονοια. Τον άνθρωπο τον καταστρέφει η διχόνοια. Η πολυφωνία δεν οδηγεί πάντα σε θετικά αποτελέσματα . Η φωνή όμως που ενώνει τις πολλές σε ένα τραγούδι μπορεί κάτι να βγάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνάδελφοι,
    Καλός ο ενθουσιασμός, καλή και η ανανέωση στην εκπροσώπηση των εργαζομένων αλλά μη ρίχνετε με τόση ευκολία λάσπη στον ανεμιστήρα για όλους τους παλιότερους που μέχρι σήμερα σας εκπροσώπησαν, σας εκπροσωπούν και θα σας εκπροσωπήσουν στο μέλλον.
    Κυρίως δε δεν ακούγεται καθόλου έντιμο να καταφέρεστε κατά συναδέλφων σας τους οποίους ούτε καν γνωρίζετε και ουδέποτε έχετε συνεργαστεί μαζί τους είτε σε κάποιο συνδικαλιστικό Όργανο είτε σε χώρο εργασίας.
    Το πιο δίκαιο είναι να τους κρίνετε βάσει συγκεκριμένων στοιχείων και κυρίως αξιολογώντας γενικότερα το μέχρι σήμερα έργο τους.
    Και σας πληροφορώ, τόσο εγώ όσο και η πλειοψηφία των συνδικαλιστών, που επί σειρά ετών μας τιμούν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους, ότι νιώθουμε πολύ περήφανοι που ο Οργανισμός μας κατάφερε μέχρι σήμερα να βγει αλώβητος από μια τέτοια συνεχιζόμενη κρίση. Γιατί θεωρώ ότι όλοι μαζί βάλαμε το λιθαράκι μας ώστε να καταργηθούν πχ οι δύο ΑΕ που έθεταν σε κίνδυνο τη λειτουργία του, να καταργηθεί η Ειδική Υπηρεσία που μπορούσε να γίνει αιτία απόλυσης συναδέλφων λόγω λειτουργίας εκτός Δημ/κού κώδικα, να ενισχυθεί με προσωπικό, να διατηρήσουμε μια ανεκτή αμοιβή για τους ελέγχους, να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα των Αορίστου χρόνου και τόσα άλλα μικρότερα που γνωρίζετε όλοι.
    Άρα παρακαλώ, περισσότερη δίκαιη κριτική, λιγότερος μηδενισμός και κυρίως λιγότερη έπαρση.
    Και δημοσιεύματα σαν αυτά που υπογράφονται στην αρχή του BLOG «ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ» που υπογράφουν οι τέσσερις συντάκτες του, Γιώργος Μακράκης, Χάιντη Λάτση, Γιώργος Τσίγας και Γιώργος Καραούλης, με το λεξιλόγιο σε βάρος των συναδέλφων τους συνδικαλιστών του τύπου: (αδράνεια, ανυποληψία κλπ) παρακαλώ να αποφεύγονται.
    15.1.2013
    Κάρδαρης Γεράσιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ολοι μαζι ενωμένοι ! Μπράβο παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κε Κάρδαρη, Με το δημοσίευμα οι συνάδελφοι καταδικάζουν πρακτικές που ακολουθήθηκαν χρόνια και μετέτρεψαν το συνδικαλιστικό κίνημα από εκπρόσωπο των εργατών και πολιτικό ακτιβιστή σε ένα ευνουχισμένο ιερατείο που διαχειρίζεται θέσεις βολέματος και εξουσίας. Τι δεν σας βρίσκει σύμφωνο? Ανώνυμος ΟΑΕΔιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Μάκη, 1)Δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα, αλλά σε πρακτικές.
    2)Η καταδίκη αφορά κακές πρακτικές που ακολουθήθηκαν από τα σωματεία γενικότερα και τα οδήγησαν σε αδράνεια και ανυποληψία.3)Για την αδράνεια και την ανυποληψία των συνδικάτων έχουμε ευθύνη όλοι όσοι ασχολούμαστε, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του εαυτού μου και αναλαμβάνω αβίαστα όσες ευθύνες μου αναλογούν. 4) Δίνουμε έναν αγώνα για ένα καλύτερο κατά τη γνώμη μας συνδικάτο. Τον αγώνα αυτόν θέλουμε να τον δώσουμε με όσους πιστεύουν ότι μπορούν να υπηρετήσουν τις βασικές αρχές που αναφέρουμε. Δεν λειτουργούμε με αποκλεισμούς, ούτε με στεγανά. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν άξιοι συνάδελφοι όλων των ηλικιών των υπηρεσιών, των χρωμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το μοναδικό υποψήφιο ψηφοδέλτιο έχει τους κινδύνους του.
    Πρέπει να αποφεύγεται η συμμετοχή ατόμων που έχουν εξασκήσει πρακτικές σαν αυτές που πρεπει να αλλάξουμε.
    Το να γίνει ένα ψηφοδέλτιο σούπα στο όνομα του όλοι μαζί ενωμένοι δεν λέει και τίποτα αν τα πρόσωπα δεν έχουν συμφωνήσει τουλάχιστον σε μια κοινή συνισταμένη πολιτικής και δεν θα υποσκάπτει ο ένας τον άλλον.
    Επίσης αυτά τα χωρίς πολιτικό ''χρώμα'' δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να λειτουργήσουν.
    Ενα σωματείο πρέπει να έχει κατεύθυνση προοδευτική ή συντηρητική.
    Διεκδίκηση ή συναλλαγή?Διάλογος ή επιβολή αποφάσεων?Ατομικό ή συλλογικό συμφέρον?Κομματική γραμμή ή ανεξαρτησία?Κινητικότητα ή αδράνεια?
    ΟΛοι ευχαριστημένοι δεν μπορεί να είναι τι να κάνουμε...

    Κ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΛΕΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΚΑΝΑΜΕ, ΛΕΕΙ, ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΛΕΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ «ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ;». ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΓΩ «ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ...». ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ... ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ «ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΚΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ...».

    ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΤΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάμπη καλά τα λες αλλά τι σε εμποδίζει να γράφεις και ονόματα; Ποιός σας το είπε αυτό:«ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ;». ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... Θα γράψεις το όνομά του μετά τις εκλογές;

      Διαγραφή
  24. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... Μπορουμε να ελπιζουμε σε κατι καλυτερο γιατι μεχρι τωρα κανεις δεν ενδιαφερθηκε για ολους εμας τους ανωνυμους τους φιλους και τους γνωστους βολευαμε... ΕΛΠΙΖΩ να μην μας απογοητευσετε το Ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΣΗ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Από την στιγμή που μονιμοποιηθήκαμε το 2009 σταμάτησα να μιλάω στις συνελεύσεις, σταμάτησα να σας κουράζω.Νομίζω ότι αυτό το διάλλειμα ήταν απαραίτητο για όλους μας.
    Θεώρησα ότι ο στόχος επετεύχθη που ήταν η μονιμοποίηση μας.Αυτός ήταν ο σκοπός της ζωής μου απο την στιγμή που ιδρύσαμε το 2001 το σωματείο των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ σε μία ιστορική συνάντηση στο Μουσείο.
    Παρακολουθούσα τις συνελεύσεις ως μόνιμος πλέον υπάλληλος και πραγματικά δεν είχα να πω τίποτα σε ανθρώπους, που σε πολλούς από αυτούς, η έννοια και το μέλημα της ζωής τους ήταν η αύξηση των οδοιπορικών και οι υπερωρίες και ας πέθαιναν όλοι οι άλλοι.Θυμάμαι να ανεβαίνουν στο βήμα των γενικών συνελεύσεων κάτι γυναίκες και κάτι τύποι που ούρλιαζαν από οργασμό για τα δικαιώματα και καλά των συναδέλφων και τα ίδια άτομα σε λίγες ημέρες έτρεχαν γονηπετής και ...θηλάζων προς την εξουσία για να παρακαλέσουν για κάποια εξυπηρέτηση.
    Τρελάθηκα, μπα λέω δεν ξαναασχολούμαι δεν είναι η εποχή μου, είμαι παροχημένος εδώ υπάρχει μνημόνιο, ρήτρες, υπογραφές ποιες αξίες και ιδανικά.
    Αυτά σκεφτόμουν σε έναν εφιάλτη των τελευταίων χρόνων μετά το χτύπημα του καρκίνου του οποίου άλλαξα τα φώτα.
    Τον εφιάλτη αυτόν αντί να τον διακόψει καμιά γκόμενα με κορμάρα τον διέκοψε αυτός ο τρελοκρητικός ο Γιώργης ο Μακράκης.
    Με κάλεσε να ανεβούμε μαζί στο ίδιο σύννεφο στον ουρανό και δέχτηκα γιατί είναι αδελφός μου και βλέπει και αυτός όνειρα.
    Σας καλώ και σας προσκαλώ εσάς που ονειρεύεστε απλά να προσπαθήσουμε για κάτι διαφορετικό.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ?ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο/Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ 'Κ.Τ.'?ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ?Η ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕΤΑ ΟΧΙ(Ε...ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ)?Ο ΚΟΛΗΤΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΜΑΚΗ, ΤΟ ΧΑΡΗ(ειναι μεσανυκτα και δεν θυμαμαι αλλους εναπομειναντες)ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑΝΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ?ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ(ακουγεται οτι εχει πεσει διχονοια)?......ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ .ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΕ ΑΡΧΕΣ.ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ(με επωνυμο καιοποια- καποια προσωπικοτητα)ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ 2000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. δεν πιστεύω να συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιό σας παρατρεχάμενους στο γραφείο διοικητή(συμβούλους κλπ)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή