oaednews

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΡΑΣΗ



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ –ΔΡΑΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Οι  προσπάθειές μας για τη συγκρότηση ενός πραγματικά Ανεξάρτητου, Ακηδεμόνευτου και Ασυμβίβαστου ψηφοδελτίου τελεσφόρησε με τη δική σας βοήθεια και τη δική σας παρότρυνση να μην εγκλωβιστούμε στα ίδια γνωστά σας πολυφορεμένα μοτίβα.
Οι εκλογές του Σωματείου μας διεξάγονται σε μια περίοδο όπου η μνημονιακή πολιτική οδηγεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου σε μισθούς και συντάξεις πείνας και σε υποψήφιους ανέργους και τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα στην ανεργία με παράλληλες επιπτώσεις και παρενέργειες στη καθημερινότητά μας, τόσο στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και στην προσωπική ζωή μας.
Περισσότερο από ποτέ τίθεται επιτακτικά το ερώτημα:

 Πώς απαντάμε σαν εργαζόμενοι σ’ αυτή την επίθεση που δεχόμαστε;


  • Μόνοι μας ως υπάλληλοι του ΟΑΕΔ;
  • Συντονιζόμαστε και Πώς με άλλα Σωματεία του Δημόσιου Τομέα;
  • Μόνοι μας ως Υπάλληλοι του Δημοσίου ή μαζί με άλλους και πρωτίστως τους ανέργους που εξυπηρετούμε καθημερινά;
  • Με έναν συνδικαλισμό παλαιοκομματικού τύπου (κυβερνητικό, συνδιοικητικό και κομματικά εξαρτώμενο με προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις ; Ή με έναν Συνδικαλισμό συμμετοχικό, πλατιά ενωτικό  με καθημερινή δράση που θα σπάει την αδράνεια και την παθητικότητα, θα αμύνεται για να σώσει βασικά κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα θ’ ανοίγει ορίζοντες ανατροπής των πολιτικών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ ;
  • Με έναν Συνδικαλισμό που θα εξυπηρετεί πελατειακά και ρουσφετολογικά συμφέροντα ή με έναν συνδικαλισμό που θα προωθεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία με συγκεκριμένες προτάσεις και κριτήρια για τις μετακινήσεις-μεταθέσεις, για τις προαγωγές σε θέσεις ευθύνης και για την αξιοποίηση στην καθημερινή εργασία μας ;
  • Με έναν συνδικαλισμό παλαιού τύπου ή με έναν νέο συνδικαλισμό βασιζόμενο σε διαφανείς ,καθαρές αρχές, αξίες και πρακτικές με σαφείς στόχους και επιδιώξεις ;
  • Με έναν Συνδικαλισμό που το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίζει μόνο του και θα βρίσκεται μακριά από τους συναδέλφους; Ή με ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνδιαμορφώνει με όλους τους συναδέλφους μέσα από ανοιχτές Συνεδριάσεις, γενικές συνελεύσεις και καθημερινή επαφή τη δράση του Σωματείου και θα σέβεται τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, θα τις υλοποιεί και αν όχι, θα παραιτείται ;

Για εμάς οι απαντήσεις είναι προφανείς.
Μέσα από μία διαδικασία ανοιχτού καλέσματος και δημόσιας τοποθέτησης στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση από Συναδέλφους εκλεγμένους στο προηγούμενο Δ.Σ, από Συναδέλφους που έχουν θέσει υποψηφιότητα στις προηγούμενες εκλογές, από νέους Συναδέλφους που για πρώτη φορά θέτουν υποψηφιότητα και από Συναδέλφους που δεν θέτουν αλλά ταυτίζονται με τις απόψεις μας, συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιό μας.
Μέσα από ετερόκλητες  διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές συγκροτούμε ένα Ανεξάρτητo, πραγματικά Aνεξάρτητο ψηφοδέλτιο, καθώς συγκλίναμε στην πορεία - δημιουργία μιας νέας φωνής με στόχο να εκφράσουμε το σύνολο των συναδέλφων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απεμπολεί ο καθένας μας το δικαίωμα της προσωπικής ιδεολογικής τοποθέτησης, ανεξάρτητα από κομματική ή μη κομματική ένταξη.
 Όσοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το δρόμο της απλής λογικής και πήραν την απόφαση να παραμείνουν οπαδοί μιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας προσπαθούν τώρα να φανούν θιγμένοι από τις αποφάσεις μας, μιλώντας για πολυδιάσπαση και καιροσκοπισμό! Δεν πειράζει! Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ουσιαστική ενότητα, που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του συνόλου της βάσης και όχι μιας γνωστής σε εσάς άρχουσας συνδικαλιστικής τάξης και των ακολούθων της και θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στις αρχές και τα πιστεύω μας που δεν τα εκχωρούμε σε κανέναν επειδή είναι γαντζωμένος σε καρέκλες και δεν καταλαβαίνει πως "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε"! Δεν μας απασχολεί και δεν μας αγγίζει η λάσπη τους γιατί είναι δείγμα της ανασφάλειάς τους, επειδή  " οι μάσκες έπεσαν". Δεν μας απασχολεί γιατί εμείς είμαστε ένα κομμάτι από εσάς και συνεπώς γνωρίζουμε ότι γνωρίζετε!
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ουσιαστική ενότητα που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων του Ο.Α.Ε.Δ και δηλώνουμε ότι θα υπηρετήσουμε τις αρχές και τα πιστεύω μας. Όλοι κρινόμαστε και όλοι θα κριθούμε.

Οι βασικοί άξονες που προτείνουμε και θα υπηρετήσουμε είναι :

  1. Θα δώσουμε δυναμικό παρόν προκειμένου να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές της ισοπέδωσης και εξουθένωσης
  2. Η διεκδίκηση  της συμμετοχικής και δυναμικής παρουσίας του Σωματείου στη διοικητική οργάνωση και την αποτελεσματικότητα του ΟΑΕΔ, βασισμένη στο τρίπτυχο:
Α. διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ,
Β. αξιοποίηση του προσωπικού του,
Γ. ωφελιμότητα των συναλλασσόμενων πολιτών.
  1. Η διεκδίκηση της ενημέρωσης εκ των προτέρων του Σωματείου σε κάθε είδους νομοθετική παρέμβαση από τη Διοίκηση και διεκδίκηση για τις αλλαγές που σχεδιάζονται όσον αφορά το μέλλον του οργανισμού σχετικά με την διατήρηση των αντικειμένων του, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του σε ιδιώτες, τις αξιολογήσεις και τις απολύσεις.
  2. Κατόπιν ενημέρωσης όλων των συναδέλφων για τον νέο νόμο για τα πειθαρχικά, δηλώνουμε ότι θα παρέμβουμε άμεσα, δυναμικά και αλληλέγγυα σε κάθε συνάδελφο που διώκεται άδικα και παραπέμπεται.
  3. Η διεκδίκηση, δυναμικά και τεκμηριωμένα των οικονομικών απολαβών  (έξοδα κίνησης, κατάθεση πρότασης και διασφάλιση των ελέγχων σε όλους τους υπαλλήλους που υπηρετούν στον Ο.Α.Ε.Δ)
  4. Ο συντονισμός με άλλα σωματεία (κυρίως του ίδιου Υπουργείου) και η αναζήτηση και άλλων μορφών διεκδίκησης πέραν των 24ωρων κλασσικών απεργιών που δεν οδηγούν με αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων μας, ως εργαζόμενοι του Ο.Α.Ε.Δ αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων όλου του Δημόσιου Τομέα.
  5. Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την δημιουργία κοινού μετώπου εργαζομένων και ανέργων και ανάληψη δράσεων που αφορούν πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης.
  6. Η ανάδειξη και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Οργανισμού (πχ αξιοποίηση της τεράστιας βιβλιοθήκης που υπάρχει στον ΟΑΕΔ, αξιοποίηση του υπάρχοντος τυπογραφείου που είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα  τελευταίας τεχνολογίας αλλά δεν λειτουργεί λόγω μη υπάρξεως προσωπικού κ.ά).
  7. Επεκτείνουμε τις δράσεις του Σωματείου σε πολιτιστικούς τομείς (όπως έγινε με τη σύσταση θεατρικής ομάδας).

Από την δική μας πλευρά δεν θα μπούμε σε διαδικασίες λάσπης που εκφράζονται είτε γραπτώς είτε προφορικώς από άλλους, ούτε στις επικοινωνιακού τύπου  γραπτές δήθεν προτάσεις περί ενιαίου ψηφοδελτίου (πάνω σε ποιες αρχές και πρακτικές;) που σημειωτέον δεν τέθηκαν ποτέ. Όλοι έχουμε μία ιστορία στον Ο.Α.Ε.Δ  και  Γνωριζόμαστε από τη Δημόσια στάση και πρακτική μας.

Συνάδελφοι,

ü      Σας καλούμε να συμμετέχετε σε ένα νέο πλειοψηφικό κίνημα που θέλει και μπορεί!
ü      Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτή τη νέα προσπάθεια και να παλέψουμε από κοινού για έναν καλύτερο ΟΑΕΔ και όχι μόνο!
ü      Σας καλούμε να γίνετε συνδιαμορφωτές του μέλλοντός μας και όχι θιασώτες ειλημμένων αποφάσεων για εμάς χωρίς εμάς!
ü      Σας καλούμε να δώσετε την ξάστερη απάντησή σας σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν την ψήφο σας!
ü      Σας καλούμε δίπλα μας!!!
Η 1η Φεβρουαρίου 2013, είναι μόνο η αρχή!


Υποψήφιοι για το ΔΣ της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ

1. Ανάγνου Νικόλαος του Κωνσταντίνου
2. Βάλβη Δέσποινα του Παναγιώτη
3. Βλάχος Χρήστος του Γεωργίου
4. Γκάγκα Πολυξένη
5. Καπετανόπουλος Πέτρος του  Χαραλάμπου    
6. Καραούλης Γεώργιος του Κωνσταντίνου
7. Κουρομιχελάκη Άννα του  Αντωνίου
8. Κοκκινάκη Μαρία –Νίκη του Εμμανουήλ
9. Λάτση Χάιδω (Χάιντη)του Σαράντου
10.Μακράκης Γεώργιος του Χρύσανθου
11.Μαυρομιχάλη Μαρίνα του Μιχαήλ 
12.Μιχαηλίδου Ευδοκία του Θεοφάνη
13.Τσίγας Γεώργιος του Χρήστου
14.Καλοπίση Βασιλική του Διονυσίου 
15.Μυτάκης Δημήτριος του Ιωάννη


Υποψήφιοι εκπρόσωποι στην Ομοσπονδία ΟΑΕΔ

1) Ανάγνου Νικόλαος  του Κωνσταντίνου
2) Βάλβη Δέσποινα του Παναγιώτη
3) Βλάχος Χρήστος του Γεωργίου
4) Γκάγκα  Πολυξένη
5) Καπετανόπουλος Πέτρος του   Χαράλαμπου   
6) Κουρομιχελάκη Αννα του  Αντωνίου
7) Κοκκινάκη Μαρία –Νίκη του Εμμανουήλ
8) Καραούλης Γεώργιος του Κωνσταντίνου
9) Λάτση Χάιδω (Χάιντι) του Σαράντου
10)Μακράκης Γεώργιος του Χρύσανθου
11)Μαυρομιχάλη Μαρίνα
12)Μιχαηλίδου Ευδοκία του Θεοφάνη
13)Ραγκούσης Ιωάννης του Νικήτα
14)Τσίγας Γεώργιος του Χρήστου
15)Χανιωτάκης Εμμανουήλ του Νικολάου 


13 σχόλια:

  1. Έτσι μωρε! Με ψυχη!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι κάτω αύριο! Ούτε μια ψήφο χαμένη! Αλλιώς μετα εμείς θα φταίμε για όσα δεν αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς! Κουράστηκα να πρέπει να επιλέγω κόμμα και το μη χειρών βέλτιστο κλπ κλπ. Τώρα μπορω να ψηφίσω με ήσυχη συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπράβο σας! Και αυτοι που ρίχνουν τις λάσπες είναι τόσο βουτηγμενοι μέσα σε αυτές που μόνο λάσπες μπορούν να πετανε. Μη μασατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δεν θέλω του κισσού το πλάνο ανέβασμα, σε ξένα αναστηλώματα δεμένο, ας είμαι μόνο ένα χαμόκλαδο μα όταν ανεβαίνω μόνο ν ανεβαίνω".
    Ενάντια στους καιρούς , ενάντια σ όσους πιστεύουν ότι μόνο όταν είμαστε υπο την ομπρέλα - κηδεμονία κόμματος πάμε μπροστά , ας αποδείξουμε ότι εμεις- όλοι εμείς όλοι οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, χωρίς κηδεμόνες ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Μπορούμε να ΕΝΩΘΟΥΜΕ , μπορούμε να ΔΡΑΣΟΥΜΕ. Συνάδελφοι ας ανοίξουμε πλατιά το μυαλό μας και πιο πλατιά τα φτερά μας κι ας αποδείξουμε ότι είμαστε συνάδελφοι που πολεμάμε για τον ίδιο σκοπό και κυρίως ότι όλοι χωράμε σ αυτό το σκοπό.Αύριο ας μη λείψει κανείς, ειδικά κανείς απ αυτούς που η ψήφος τους θα είναι η διαμαρτυρία τους ενάντια στο σύστημα.
    ΔΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι ζοσμενοι σε άρματα; Δεν μου κάνει εντύπωση το ψηφοδέλτιο σου γιατι το αντίθετο θα με απογοητευε. Αλλα έχω κουφαθει με τους άλλους τέσσερις συνδυασμούς που ακολουθούν τις κομματικές γραμμές. Ντιπ χαμπάρ; Ντιπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΙΠ ΧΑΜΠΑΡ!!!!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΕΒΛΕΠΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΑ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. ΝΙΚΗΣΤΕ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕ.....ΟΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ (ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ)......ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΑΚΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΝΕΤΑ ΠΡΩΤΟΙ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ- ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΦΟΥΣ- ΚΠΑ2 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπαρχουν ασυναδελφοι που θα στηριξουν τα κομματα του ξεπουληματος της πατριδας μας και της διαλυσης της εργασιας? Αξιοι της μοιρας τους οσοι το κανουν , η βλακια δε νικιεται, στο γκρεμο δεν θελουμε να ειμαστε παρεα. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσοχή.Μην επαναπαευστε. Τους ξέρετε. Μην επαναπαευστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου ρε Μακρακη εσύ κ η παρέα σου!!!!!!! Αφιερωμενο: τρελανε τους όλους κανονικα με τα μαγικα σου τα κολπα...τρελανε τους μη τρελαθεις όπως έχεις φύγει θέλω να ρθεις τίποτα δεν έχεις να φοβηθεις με τα όνειρα σου για οπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή