oaednews

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μετακινούνται 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί από τον Αντώνη Μανιτάκη η υπουργική απόφαση για τη μετακίνηση 2.500 υπαλλήλων που μπήκαν στη διαθεσιμότητα σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από προσωπικό, όπως η αστυνομία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, ο ΕΟΠΥΥ και τα ΚΕΠ. Οι πρώτοι που αναμένεται να μετακινηθούν είναι οι 800 υπάλληλοι που βγήκαν κανονικά σε διαθεσιμότητα από τις 12 Νοεμβρίου, βάσει των στοιχείων που δόθηκαν από τις υπηρεσίες τους. Στόχος, πάντως, είναι η μετακίνηση όλων να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ την επίβλεψη της διαδικασίας θα έχει το ΑΣΕΠ.
Βασικό κριτήριο για τη μετακίνηση των υπαλλήλων θα είναι η προτίμηση των ιδίων, θα υπάρχει επιπλέον μοριοδότηση για κοινωνικά κριτήρια, ενώ υπόψη θα λαμβάνονται κριτήρια όπως:
  • Η εντοπιότητα
  • Η συνάφεια της θέσης με τα προηγούμενα καθήκοντα του υποψηφίου
  • Η προϋπηρεσία και η εμπειρία
  • Τα εκπαιδευτικά του προσόντα
  • Η οικογενειακή κατάσταση.
Με τη μετακίνησή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, οι υπάλληλοι θα ξαναρχίσουν να αμείβονται με το 100% των αποδοχών τους και όχι με το 75% που παίρνουν όσο είναι σε διαθεσιμότητα.
Με βάση το μνημόνιο, η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να εντάξει σε καθεστώς κινητικότητας 25.000 υπαλλήλους μέσα στο 2013, υπάρχουν όμως εκτιμήσεις ότι από την αξιολόγηση των δομών, την κατάργηση και συγχώνευση φορέων και την κατάργηση οργανικών θέσεων οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο καθεστώς θα ξεπεράσουν τους 40.000.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η αποσύνδεση της κινητικότητας από τη διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου