oaednews

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αιτήσεις Ενδιαφερομένων για ανάθεση κυλικείων των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ (σε εφαρμογή της υπ΄αριθμ.:2649/40/18-09-2012 Απόφασης του Δ.Σ.) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αναλάβουν τα κυλικεία των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ – Καρδίτσας, Κιλκίς, Κατερίνης, Δράμας και Χανίων να καταθέσουν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα εργασίμων (10) ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.
Η ανάθεση είναι διετής και θα γίνει με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ , αφού προηγηθεί γνώμη της αρμόδιας επιτροπής. Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η μοριοδότηση των δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων είναι τα ακόλουθα...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. 

1. Μακροχρόνια ανεργία: ο υποψήφιος μοριοδοτείται με 1 μόριο για κάθε μήνα ανεργίας, όπως ορίζεται παρακάτω:

 Ως μακροχρόνια ανεργία ορίζεται χρονικό διάστημα συνεχούς ανεργίας μεγαλύτερο του ενός έτους (πάνω από 12 μήνες).

 Δικαίωμα μοριοδότησης λόγω ανεργίας: για να λάβει ο υποψήφιος μόρια λόγω ανεργίας, θα πρέπει κατά την ημερομηνία έκδοσης της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος να έχει συνεχόμενο διάστημα ανεργίας μεγαλύτερο των 12 μηνών.

 Για τον υπολογισμό του δωδεκαμήνου, ως τελευταία ημέρα λαμβάνεται η αντίστοιχη ημερομηνία του προηγούμενου έτους από την ημερομηνία έκδοσης της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος (π.χ. από 12/02/2012 έως 12/02/2011-διάστημα που δε λαμβάνει μόρια ανεργίας) και αν αυτή δεν υπάρχει, η αμέσως προηγούμενη (π.χ. από 29/02/2012 έως 28/02/2011- διάστημα που δε λαμβάνει μόρια ανεργίας).

 Μοριοδοτούνται έως 24 μήνες ανεργίας, πέραν των 12 μηνών πουπροηγούνται του μήνα έκδοσης της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος και οι οποίοι δε λαμβάνουν μόρια ( δηλ. για να λάβει υποψήφιος 24 μόρια, θα πρέπει να έχει χρονικό διάστημα συνεχούς ανεργίας τουλάχιστον 36 μήνες, πριν την έκδοση της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος).

2. Χαμηλό εισόδημα: βαθμολογείται με 10 μόρια ο έχων χαμηλό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα.

 Ως χαμηλό εισόδημα ορίζεται, το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ, για κάθε τέκνο που βαρύνει φορολογικά τον υποψήφιο.

 Υποψήφιοι με οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα που υπερβαίνει τα παραπάνω όρια, συμμετέχουν κανονικά επί της διαδικασίας και βαθμολογούνται με μηδέν (0) μόρια για το συγκεκριμένο κριτήριο.

3. Οικογενειακή κατάσταση – Πολυτεκνία: κάθε υποψήφιος λαμβάνει αριθμό μορίων ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση σύμφωνα με τα παρακάτω:

 5 μόρια για κάθε παιδί έως το δεύτερο

 10 μόρια για το τρίτο παιδί

 15 μόρια για κάθε παιδί πέραν του τρίτου

Τα μόρια λόγω οικογενειακής κατάστασης των ανωτέρω περιπτώσεων υπολογίζονται για τα παιδιά του υποψηφίου που είναι έως 25 ετών και είναι προστατευόμενα μέλη και βαρύνουν φορολογικά τον υποψήφιο.

 10 επιπλέον μόρια για κάθε παιδί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω που έχει η οικογένεια ή για σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ο οποίος δεν είναι υποψήφιος.

 20 μόρια για γονέα μονογονεϊκής οικογένειας (εξ αρχής, λόγω χηρείας,λόγω επιμέλειας,κλπ)

Τα μόρια λόγω οικογενειακής κατάστασης των ανωτέρω περιπτώσεων υπολογίζονται για τα παιδιά του υποψηφίου που είναι προστατευόμενα μέλη και βαρύνουν φορολογικά τον υποψήφιο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ: 1) Σε περίπτωση ισοβαθμίας προκρίνεται ο υποψήφιος με τη μεγαλύτερη διάρκεια ανεργίας και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας ο υποψήφιος με το χαμηλότερο φορολογητέο εισόδημα.

2) Αποκλείεται από τη διαδικασία για την ανάθεση των κυλικείων με κοινωνικά κριτήρια, υποψήφιος καθώς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού αυτού , που κατά τα προηγούμενα τέσσερα (4) έτη, είχε αναλάβει την εκμετάλλευση κυλικείου του Οργανισμού, με οποιαδήποτε διαδικασία ( πλειοδοτικό διαγωνισμό ή κοινωνικά κριτήρια) και δεν τήρησε επακριβώς τους όρους της σύμβασης.

3) Ο κάθε υποψήφιος δικαιούται να καταθέσει αίτηση για την ανάθεση ενός και μόνο κυλικείου.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

1. Αίτηση υποψηφίου (δίνεται έντυπο από την υπηρεσία)

2. Φωτοαντίγραφο δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επικυρωμένο) 

3. Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας ( Βιβλιάριο που απαιτείται να έχουν όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα των τροφίμων- Φωτοτυπία επικυρωμένη της σελίδας με τα στοιχεία του κατόχου και τη σελίδα ανανέωσης - ΠΡΟΣΟΧΗ: να είναι εμφανές ότι

το βιβλιάριο είναι σε ισχύ)

4. Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου (γενικής χρήσης - γίνεται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία)

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6. Αντίγραφο δελτίου ανεργίας (δηλ. θεωρημένη φωτοτυπία του δελτίου ανεργίας). Ο χρόνος ανεργίας θα αναζητηθεί από την υπηρεσία μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ.

7. Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του τελευταίου οικονομικού έτους. (Φωτοτυπία επικυρωμένη εκκαθαριστικού οικον. έτους 2012 ή φωτοτυπία απλή του εκκαθαριστικού συνοδευόμενη από Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία δηλώνει ο υποψήφιος ότι τα αντίγραφα που καταθέτει είναι γνήσια φωτοαντίγραφα εκ των πρωτοτύπων) 

Σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω έλλειψης σχετικής υποχρέωσης, θα υποβάλλεται βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. της κατοικίας του υποψηφίου ότι δεν έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για το

Στις ειδικές περιπτώσεις υποβάλλονται επιπλέον δικαιολογητικά όπως:

 Δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών

 Επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει αναπηρία 67% και άνω.

-Επισημαίνεται ότι όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν με την υποβολή της αίτησης και μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία.

Οι βασικοί όροι για την ανάθεση, οι οποίοι θα περιλαμβάνονται στη σύμβαση, που

θα υπογράφει, είναι οι κάτωθι:

α) Ο χρησάμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέτει τα είδη του κυλικείου στους μαθητές, και το προσωπικό του σχολείου, σε τιμές κατώτερες κατά ποσοστό 10% από αυτές που προβλέπονται από τις αγορανομικές διατάξεις που θα ισχύουν κάθε φορά για τα αντίστοιχα καταστήματα τρίτης (γ΄) κατηγορίας της περιοχής.

β) Ο χρησάμενος υποχρεούται να καταθέσει το ποσό των 586,94€ ως εγγύηση υπέρ ΟΑΕΔ 

Υπόψη το παραπάνω ποσό θα παραμείνει άτοκο.

γ) Ο χρησάμενος φέρει τα βάρη λειτουργίας του κυλικείου και βαρύνεται με την κατανάλωση ύδατος και ρεύματος που αντιστοιχεί σ’ αυτό και προσδιορίζεται με ιδιαίτερους μετρητές που θα εγκαταστήσει ο ΟΑΕΔ με δαπάνες του.

δ) Ο χρησάμενος υποχρεούται να αποκαθιστά με δαπάνες του κάθε βλάβη ή φθορά, που θα παρουσιάζεται στα είδη ή στις εγκαταστάσεις του κυλικείου.

Οι ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ , στις οποίες θα γίνει ανάθεση κυλικείου, είναι οι ακόλουθες:

 Καρδίτσας: Τρικάλων 226 / 43100 – Καρδίτσα, τηλ.:24410-71560, 24410-71561

 Κιλκίς: Γ. Αργυρίου 16 / 61100 – Κιλκίς, τηλ.: 23410-20896, 23410-20596

 Κατερίνης : Τέρμα οδού Τερζοπούλου / 601 00 – Κατερίνη, τηλ.: 23510-34298, 23510-35165.

  Δράμας: 7ο χιλ. οδού Δράμας- Νευροκοπίου /661 00 – Δράμα, τηλ.: 25210-81170, 25210-81131.

 Χανίων: Ταυρωνίτης Κισσάμου / 730 06 – Κολυμβάρι Χανίων, τηλ.: 28240-22314, 28240-22315.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, εντός της προθεσμίας, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Διοίκηση ΟΑΕΔ Διεύθυνση Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, επί της οδού: Εθνικής Αντιστάσεως 8 / 174 56 – Άλιμος, Γραφείο 320 ή 326, 3ος όροφος, τηλ: 210 9989860, 210 9989657.

Πληροφορίες θα δίνονται και στα τηλέφωνα των ΕΠΑ.Σ., που αναφέρονται παραπάνω.

Τα έξοδα δημοσίευσης στο τύπο βαρύνουν τον ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου