oaednews

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Νέο Δ.Σ στην Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος.

Σήμερα Δευτέρα 19/11/2012 συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ του συλλόγου που προέκυψε μετά από τις εκλογές της Παρασκευής 16/11/2012
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής :




Πρόεδρος: Τσάλαβος Απόστολος
Αντιπρόεδρος: Καστρινάκης Μιχάλης
Γεν. Γραμματέας: Μπαζιάνας Γεώργιος
Ταμίας: Χατζηκωνσταντίνου Ευφροσύνη
Μέλη:
Αντζούρης Γαρύφαλλος
Δεληστάθης Βασίλειος
Ιακωβάκη Μαρίνα
Μακρή Κλεονίκη
Μήλιου Σταυρούλα
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρείς παρατάξεις πρίν από τις εκλογές.
 
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ζούμε τη μεγαλύτερη επίθεση που έχουν  ποτέ δεχτεί οι εργαζόμενοι στην πατρίδα μας. Δικαιώματα που χρειάστηκαν δεκαετίες αγώνων και θυσιών για να κατακτηθούν αφαιρούνται μέσα σε μια ημέρα.
Οι απολαβές μας έχουν καταρρακωθεί, τα  ασφαλιστικά μας  δικαιώματα έχουν υποστεί αλλεπάλληλα χτυπήματα, το ταμείο Αλληλοβοήθειας αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων που κατέχει.
Οι φορολογικές επιδρομές σε βάρος του δραματικά μειωμένου εισοδήματος μας εντείνονται.
Συνεχίζεται η εκκρεμότητα που υπάρχει σε όλο τον οργανισμό σε σχέση με την ασαφή σχέση που έχουν με τον ΟΑΕΔ οι πρώην εργαζόμενοι σε Εργατική Κατοικία και Εστία .
Μπροστά μας βρίσκεται η απειλή των απολύσεων μέσα από την διαδικασία της αξιολόγησης.
Ταυτόχρονα, όλοι ζούμε την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας που οφείλονται στην αύξηση της ποσότητας της εργασίας μας λόγω της κρίσης και της αντικειμενικής αδυναμίας να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στους άνεργους και εργαζόμενους συμπολίτες μας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με μια συστηματική εκστρατεία απαξίωσης και συκοφάντησης του κοινωνικού μας ρόλου ως δημοσίων υπαλλήλων. 
Ο Σύλλογος μας από τα πρώτα μέτρα του Μνημόνιου , τον Μάιο  του 2010, αντέδρασε αποφασιστικά προτείνοντας μια σειρά από δράσεις στην Ομοσπονδία μας. Κάποιες φορές οι προτάσεις αυτές υιοθετήθηκαν (συσκέψεις πρωτοβάθμιων, κλαδικές απεργίες του ΟΑΕΔ κ.λ.π.) . Κάποιες άλλες απορρίφθηκαν (για πιο συχνές επαφές με  τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και τον Υπουργό Εργασίας, για πιο τακτικές επαφές των πρωτοβάθμιων ενώσεων, καθώς  και την πρόταση στην Ομοσπονδία μας να προτείνει στην ΑΔΕΔΥ την διαρκή παραμονή όλων των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα στην πλ. Συντάγματος. Σημειώνουμε πως αυτή την θέση την διαμορφώσαμε ένα χρόνο πριν ξεσπάσει το κίνημα των αγανακτισμένων)
Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου μας στήριξαν όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ περιοδεύοντας κάθε φορά στις περισσότερες υπηρεσίες .
Το σημαντικότερο όμως ήταν το γεγονός πως από την αρχή των μνημονιακών μέτρων όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ λειτούργησαν με αγωνιστικό πνεύμα και αληθινή συναδελφικότητα, παραμερίζοντας κάθε διαφορά που θα μπορούσε να προκύψει εξαιτίας της διαφορετικότητας των ιδεολογικών αναφορών και των συνδικαλιστικών διαδρομών τους  
Η αλήθεια είναι πως ως εργαζόμενοι αποτελούμε τα θύματα ενός πολέμου που η τρόικα και οι κυβερνήσεις κήρυξαν μονομερώς εναντίον μας
Δυστυχώς, τα συνδικάτα βρέθηκαν απροετοίμαστα για να αποκρούσουν μια τόσο ολομέτωπη επίθεση.
Σε αυτές τις σκληρές πολεμικές συνθήκες που ζούμε  τα πάντα αλλάζουν. Ρυθμοί και  διαδικασίες που χτες είχαν λειτουργικότητα, σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής.  .
Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος, ιδιαίτερα στο επίπεδο των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων, για να μπορέσει  να επιτελέσει πιο αποτελεσματικά τον ρόλο του ως προασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων.
  Το ξεπέρασμα των μικροπαραταξιακών αντιπαλοτήτων, η ανεξαρτησία από τα πολιτικά κόμματα, το πνεύμα σύνθεσης των απόψεων, η αγωνιστικότητα και η αναζήτηση νέων μορφών δράσης ικανών να εμπνεύσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων και την στήριξη της κοινωνίας, πρέπει να αποτελέσουν στοιχεία της αναγέννησης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Μετά από δυόμισυ χρόνια λειτουργίας με αυτό το ενωτικό και μαχητικό πνεύμα που περιγράψαμε παραπάνω αποφασίσαμε να υπερβούμε τους εαυτούς και τον τετριμμένο τρόπο λειτουργίας και να συγκροτήσουμε ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Η μαζική σας συμμετοχή στις αρχαιρεσίες της 16ης Νοεμβρίου θα μας δώσει κουράγιο για να συνεχίσουμε
τη μαχητική δράση και την ενωτική λειτουργία μας.

 Στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων που παίρνουν μέρος στα ετήσια συνέδρια της Ομοσπονδίας μας, αποφασίσαμε να διαμορφώσουμε ενιαίο ψηφοδέλτιο, πιστεύοντας πως όλοι οι σύνεδροι που θα εκλεγούν θα μεταφέρουν στα ετήσια συνέδρια της  τις κοινές αγωνίες, μας, τους προβληματισμούς μας και τις προτάσεις μας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ενωτικών  χαρακτηριστικών  της και της προώθησης αγωνιστικών πρωτοβουλιών. Επειδή πολλοί συνάδελφοι μας συνταξιοδοτήθηκαν, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο εκλογής μειωμένου αριθμού συνέδρων, επομένως η συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία είναι κρίσιμη και απαραίτητη προκειμένου να ενισχυθεί η επιρροή του Συλλόγου μας στην πορεία του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου.

ΔΑΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΣΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

8 σχόλια:

  1. τι εγινε? ξαφνικα αποκτησατε κοινη ιδεολογικη βαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω καποιοι αλλοι ,συνειδητα ,μενουν στασιμοι και γραφικοι, αποδεικνυοντας καθημερινα και εκ του ασφαλους, οτι ειναι τα πιο καλολαδωμενα δεκανικια του συστηματος, που ΔΗΘΕΝ κατηγορουν και αντιστεκονται μεσω του απιστευτου βολεματος τους, πισω απο τη ΔΗΘΕΝ <> και <> αντισταση τους!Το ολοι μαζι κ ο ψωριαρης χωρια σας λεει κατι?Αν οχι τοτε κυβερνηστε αν εχετε τα κοτσια και μην κρυβεστε μια ζωη!Σας βαρεθηκαμε περισσοτερο και απο τους κυβερνωντες!!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα, προς τη η μομφή; Η κοινή ιδεολογική βάση προκύπτει απο την συναδελφική Αλληλεγγυη και την απομάκρυνση των κομματικών συμφερόντων απο τους χώρους δουλειάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θερμά συγχαρητήρια και μπράβο στους συναδέλφους που πέταξαν έξω τα κόμματα απο τον ΟΑΕΔ , πρωτοπορία στο συνδικαλισμό ! Και μιλάμε για συναδέλφους που έχουν θητεύσει σε κόμματα και γνωρίζουν, έχουν εμπειρία. Μακάρι το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και άλλοι. Καλη επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κατάλαβα.Κατέβηκαν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ μαζί και πήραν 92%;
    Και μαζί τους ήταν και o ΣΥΡΙΖΑ;Και χαιρόμαστε;
    Ενωτικό ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο σημαίνει πως TEΡΜΑ η Πάσκε,ΤΕΡΜΑ η Δάκε κοκ
    Τώρα αυτό που συνέβη είναι πως απλά κατέβηκαν ΜΑΖΙ.

    Γιατί κατέβηκαν μαζί;μήπως απ το φόβο της εκλογικής κατραπακιάς;
    Μήπως να ετοιμαζόμαστε να δούμε και ΝΔ,ΠΑΣΟΚ μαζί και στις εθνικές εκλογές σ ένα μεγάλο φιλοευρωπαϊκό κόμμα;
    Και οι αριστεροί τι ρόλο παίζουν σ όλα αυτά;
    Περίεργα πράγματα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα φιλε γιατι μια ερωτηση εκανα και πεσανε να με φανε..τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται..οχι απλως φοβος εκλογικης κατραπακιας αλλα χασιματος της καρεκλας..ξαφνικαν ξεχασαν ολοι τις κορωνες τους και τις φανφαρες τους...εμ δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα..αυτο που φαινεται ειναι ενα ενωτικο ψηφοδελτιο με αποτιναξη κομματικων σχηματων..ομως θελει πολυ δουλεια για να γινει στην πραξη ενωτικη δουλεια πραγματικη.

      Διαγραφή
  5. Απ ότι ξέρω συνεργάστηκαν οι πασοκοι οι νδκρατες και οι συριζαιοι , όλοι πουλημενοι ; Ολοι φοβόταν μη χάσουν την καρέκλα; Η ισοπέδωση είναι άσχημο πράμα! Πιστεύω ότι και με παραταξιακα ψηφοδέλτια πάλι οι ίδιοι θα έβγαιναν , άρα ήταν περισσότερο μια συμβολική κίνηση , που νομίζω δείχνει κάτι , τι; Οτι τελείωσαν τα κόμματα , που κατα τη γνώμη μου ποτέ δεν υπήρξαν- υπήρξαν ιδιοτελείς υπέρ κομματικές και συναλλαγές υπέρ κομματικές με το μανδύα των κομμάτων- και τώρα που ήρθαν τα δύσκολα πάμε όλοι μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι οι ιδιοι θα βγαιναν γιατι δεν προτιθενται αλλοι ν ασχοληθουν...κανεις δεν ισοπεδωνει..μια απλη ερωτηση εκανα και μια απλη σκεψη κατεθεσα ή μαλλον απορια προς απαντηση απο τους ενδιαφερομενους. Τα κομματα εχουν τελειωσει ηδη και καλα κανατε εντελει..βασικη δουλεια σας στο εξης να κανετε τον κοσμο να ξαναασχοληθει και να δραστηριοποιηθει..ωστε να μην ασχολουνται οι ιδιοι και οι ιδιοι..που κοντευουν να καταληξουν συνταξιουχοι στην ιδιοτητα...χρειαζεται νεο αιμα..ΑΜΕΣΑ

      Διαγραφή