oaednews

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους δεινούς παίχτες στο άθλημα ή όσοι απλώς θέλουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο μέσα στο πράσινο..είναι ευπρόσδεκτοι

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


ΟΤΑΝ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΝΗ
 (Οδυσσέας Ελύτης)

Η πλάστιγξ κλίνει εκεί που προτιμάμε
 Κατά την ερμηνεία που της δίνουμε
 Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε στα ζάρια.

Και ιδού που επιτυγχάνουμε και πάλι
 Αφού τα ζάρια πέσαν στην κοιλιά μιας γυναικός
 Μιας γυναικός γυμνής και κοιμωμένης
 Κατόπιν κολυμβήσεως στην άμμο.
 (Ανδρέας Εμπειρίκος)

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, απανταχού φίλοι του Πλατάνου,
 το σκηνικό είναι γνωστό. Στον ελληνικό Καραγκιόζ-μπερντέ ανέβηκε επί δεκαετίες, με τεράστια «εισπρακτική» επιτυχία κι ατιμωρησία, η ιλαροτραγωδία «Φάτε, πιέτε», με πρωταγωνιστές επαγγελματίες κι ερασιτέχνες πορτοφολάδες. Για όλους αυτούς, η εποχή που έφερναν εξάρες πέρασε ανεπιστρεπτί. Τώρα άρχισαν για όλους τα ασόδυα.
Η ζωή, ένα παιχνίδι ταβλιού, απρόβλεπτη, μεταβαλλόμενη, ανατρεπτική, πικρά και γλυκεία. Όμως η διαχείριση των ζαριών είναι δύσκολη και για τους δύο παίκτες. Τι κάνουμε, λοιπόν; Επειδή το πράγμα ΔΕΝ είναι καθόλου απλό και χρειάζεται διερεύνηση εις βάθος, το σημαδιακό Σαββατοκύριακο 17-18 Νοέμβρη 2012 συγκαλείται στον Πλάτανο Αρκαδίας το κρισιμότατο 13ο Ανοιχτό TavloGroup.
Το αίτημα, 40 χρόνια μετά, παραμένει ολοζώντανο κι επίκαιρο: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (από τα νέα δεσμά). Ετοιμαστείτε απ’ όλες τις απόψεις κι εφοδιαστείτε καλά. Η έρημος είναι μακρά και εχθρικότατη. Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να σας σώσει, γιατί δε μιλάει με το Θεό, όπως ο Σαμαράς, παρά μόνο με τα πνεύματα συναλλάσσεται, και κυρίως τα πονηρά.
 Στο τραπέζι θα τεθούν υπό σκληρή διαπραγμάτευση από μηδενική βάση όλα τα τραπεζικά διαθέσιμα: τάβλια, κατσικάκια, προβατίνες, κάστανα, σύκα, καρύδια, οίνοι και τσίπουρα.
 Ακριβοί φίλοι σύνεδροι,
 επειδή ο βίος έγινε αβίωτος, ελάτε και φέτος στον Πλάτανο, ελάτε και ρίχτε ιδέες, ζαριές, πενιές, διπλοπενιές, ρίχτε και δυο γυροβολιές (και, όποιος θέλει, μπαταριές). Και να είστε βέβαιοι ότι εμείς δε θα «χάσουμε» τις λίστες των αποτελεσμάτων, γιατί οι ληστές, οι λήσταρχοι κι οι κατσαπλιάδες είναι ανεπιθύμητοι στην παρέα μας. Κι έτσι θα στέψουμε πανηγυρικά τον πρωταθλητή μέσα σε παρέλαση αισθημάτων, συναισθημάτων και ιδεών, ανήμερα του… Αγίου Πλατάνου! (Υπάρχει και τέτοιος άγιος.)

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 27550-52510 (Γιώργος Λάτσης)
 (Παράκληση: Φέρτε μαζί σας τάβλια. Για τα υπόλοιπα μεριμνά η Δημοκρατία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου