oaednews

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ συγκράτησαν την ανεργία»

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ τονίζει την εκτίμησή του ότι οι δράσεις που ανέλαβε ο Οργανισμός από τις αρχές του 2012 έως σήμερα, είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάσχεση της αύξησης τού ρυθμού της ανεργίας τουλάχιστον κατά 5%.


Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, «από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.000.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε 59 επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 δισ. ευρώ». 

Παράλληλα, στα μέτρα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας των ανέργων και των εργαζομένων, εντάσσονται περίπου 1.200.000 άτομα, ενώ οι δράσεις αυτές εκτιμάται ότι θα κοστίσουν το τρέχον έτος 2 δισ. ευρώ. 

Ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι σε σύνολο 848 εκατ. ευρώ που έχουν εκχωρηθεί στον Οργανισμό από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» -(ΕΠΑΝΑΔ), για προγράμματα απασχόλησης ανέργων, έχουν προκηρυχθεί προγράμματα ύψους 874,94 εκατ. ευρώ (ενεργοποίηση εκχώρησης κατά 100%), για τα οποία έχουν αναληφθεί νομικές δεσμεύσεις 546,40 εκατ. ευρώ και έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες περίπου 361,06 εκατ. ευρώ με ποσοστό απορρόφησης 43%. 

Ακόμη, εντός του επόμενου διαστήματος έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 35.000 ανέργων, για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε Ο.Τ.Α., Συνδέσμους και Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, βάσει ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

4 σχόλια:

  1. ως πότε αυτός ο παραλογισμός να μετράμε την ανεργία ανάποδα!!έλεος!!! ένα εκατομμύριο άνεργοι και κάποιοι μιλάνε ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διότι με αυτόν τον τρόπο παρουσίασης φαίνεται η συνεισφορά και η χρησιμότητα του ΟΑΕΔ.
    Ειδάλλως, κατάργηση και του ΟΑΕΔ ακολουθώντας ΟΕΕ-ΟΕΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/451116/Default.aspx
    Οι «κηπουροί» του Γιώργου Παπανδρέου που βολεύτηκαν διεκδικούν την παραμονή τους στις υπηρεσίες τους
    Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον κρατικό μηχανισμό που προκαλούν όχι μόνο θυμηδία αλλά και απορία για το μέγεθος ενός εκάστου εκ των «κηπουρών» του Παπανδρέου που επί 2,5 χρόνια καταστρέφουν τον τόπο.

    Ο λόγος γίνεται για τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια . Απέστειλε επιστολή στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο γράφοντας ότι ο Οργανισμός έχει έλλειμμα 460 εκατ ευρώ και πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση ώστε να συνεχίσουν να καταβάλλονται τα επιδόματα ανεργίας.

    Φυσικά απέκρυψε ότι βάσει του νόμου που έχει ψηφιστεί το καλοκαίρι του 2010 από το ΠΑΣΟΚ , το 30% των πόρων του ΟΑΕΔ πάει για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του ΙΚΑ.

    Ο … τεχνοκράτης διοικητής τότε σιωπούσε . Τώρα ως πρώην … «κηπουρός» του Παπανδρέου έχει ανέβει στα κεραμίδια διεκδικώντας φυσικά την παραμονή του στον ΟΑΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς, λεφτά δεν υπάρχουν!
    Είτε λείπουν από τον ΟΑΕΔ, είτε λείπουν από το ΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή