oaednews

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Α.Κ.Ε. – Ο.Α.Ε.Δ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Δ.Α.Κ.Ε. – Ο.Α.Ε.Δ.  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
Μάιος 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η παράταξή μας, η ΔΑΚΕ, χρησιμοποίησε πάντα τις ανακοινώσεις με φειδώ και ειλικρίνεια, γιατί πιστεύει στα έργα και όχι στα λόγια. Η παράταξη αυτή επικοινωνούσε μαζί σας πάντα μόνο όταν είχε κάτι ουσιαστικό να πει, μακριά από εντυπωσιασμούς και ψηφοθηρικές πρακτικές. Γι’ αυτό και επικοινωνούμε μαζί σας, αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης και προσπάθειας, τα όρια της υπομονής, της ανοχής και της αναμονής αποτελεσμάτων, σεβόμενοι, όλο αυτό το διάστημα, τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε δέκτες υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων, τόσο από τον Υπουργό Εργασίας όσο και από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, για προσπάθειες που γίνονται αναφορικά με τα έξοδα κίνησης στον ΟΑΕΔ. Τα έξοδα κίνησης, τα οποία από 300 ευρώ έφτασαν με τις περικοπές της δημοσιονομικής προσαρμογής στα 240 ευρώ, σταμάτησε η χορήγηση από τον Νοέμβριο του 2011 και από τότε κάθε προσπάθειά μας για συνέχισή τους αποδείχθηκε ατελέσφορη. Κάθε προσπάθειά μας, τόσο ως παράταξη όσο και μέσω της Ομοσπονδίας, κατέληγε σε υποσχέσεις και προφορικούς καθησυχασμούς, οι οποίοι τελικά αποδείχθηκε ότι αποσκοπούσαν σε χρονικές καθυστερήσεις, με στόχο να παρατείνουν την αδράνεια από μέρους μας. Βασικός τους στόχος, επομένως, ήταν η ανυπαρξία κινητοποιήσεων και αντιδράσεων από μέρους των εργαζομένων.
Η ηγεσία του Υπουργείου και του ίδιου του ΟΑΕΔ, αδιαφορεί για τις ανάγκες και δεν δείχνει την πολιτική βούληση να ρυθμίσει το θέμα των εξόδων κίνησης. Γι’ αυτό το λόγο μας οδηγεί στη μόνη διέξοδο, τη δικαστική οδό, διαμέσου της οποίας θα διεκδικήσουμε τα έξοδα κίνησης, με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.
Επιπλέον, οι έλεγχοι που γίνονται για τα επιχορηγούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα έχουν κι αυτοί κατρακυλήσει από τα 480€ στα 235€, την ώρα που συνάδελφοι πραγματοποιούν πολλούς παραπάνω από 12 ελέγχους, βάζοντας συγχρόνως χρήματα από την τσέπη τους για την πραγματοποίησή τους.
Για τις υπερωρίες, οι οποίες τα χρόνια της προηγούμενης διοίκησης του Οργανισμού, υπογράφονταν εγκαίρως για να μη χαθεί ούτε μία ώρα υπερωρίας, φέτος, επανερχόμενοι στο καθεστώς πριν από το 2004, καθυστέρησαν την υπογραφή-έγκρισή τους από τον Υπουργό με έντεχνες κωλυσιεργίες (συγκεκριμένα εγκρίθηκαν και υπογράφτηκαν στις 21-3-2012), με αποτέλεσμα να χάσουμε τις υπερωρίες του Ιανουαρίου και ακόμη να μην έχουμε πληρωθεί αυτές του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου!
Αντιθέτως, φρόντισαν οι «διαφανείς» και «αντικειμενικοί» υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν εγκαίρως τις αυξημένες υπερωρίες (συγκεκριμένα στις 30-1-2012) για γραμματείες υπουργών και διοικητών, ώστε να πάρουν το σύνολο των υπερωριών του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του Ιανουαρίου. Στις γραμματείες που παίρνουν τις αυξημένες υπερωρίες από τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβάνεται βεβαίως και η γραμματεία του Διοικητή του ΟΑΕΔ. Όλα αυτά καταδεικνύουν την ανισότητα μεταξύ των υπαλλήλων, οι οποίοι διακρίνονται σε ευνοούμενους και μη, την αδιαφάνεια και την αδικία της ανάλγητης διοίκησης του κράτους και των επιμέρους Οργανισμών.
Συνοπτικά:

2004
2009
ΣΗΜΕΡΑ
ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ
88  €
300  €
0    €
ΕΛΕΓΧΟΙ
210  €
480  €
235  €
ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
εγκρίθηκαν 600 ώρες
πληρώθηκαν 540 ώρες
εγκρίθηκαν 720 ώρες
πληρώθηκαν 720 ώρες
εγκρίθηκαν 240 ώρες
θα πληρωθούν 220 ώρες

Επιπλέον τώρα, με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου-φτωχολογίου, το οποίο δεν αμβλύνει καμία ανισότητα και δεν αποκαθιστά καμία αδικία, αντιθέτως αποτέλεσε μια ευκαιρία ακόμη για πρόσθετες μειώσεις, μας δίνουν την τελική ώθηση προς την εξαθλίωση της καθημερινότητας όλων.
Με τη μεταφορά του προσωπικού του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας στον ΟΑΕΔ, έχουμε αύξηση του προσωπικού και αύξηση του μισθολογικού κόστους, χωρίς να δικαιολογείται με παράλληλη αύξηση των αντικειμένων εργασίας. Σε περίπτωση αξιολόγησης, αυτή η αύξηση του μισθολογικού κόστους του ΟΑΕΔ, θα αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία για μεγάλη μείωση του προσωπικού στον Οργανισμό μας. Η κοινωνική πολιτική, επομένως, των δύο Οργανισμών θα πρέπει να μεταφερθεί και να συνεχιστεί από τον Οργανισμό μας.

Φτάνει  πια!  Στα  χέρια  μας  κρατάμε  τη  μοίρα  μας.  
Απαιτούμε:
  • Την καταβολή των εξόδων κίνησης σε όλους τους συναδέλφους, τα οποία, αναμφισβήτητα πραγματοποιούνται αφού οι συνάδελφοι πληρώνουν από την τσέπη τους τη μετακίνηση για εκτέλεση πρόσθετου έργου, ώστε να μην  προσφύγουμε στα διοικητικά δικαστήρια
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος από δω και πέρα, είτε με το καθεστώς της εφεδρείας, είτε με οποιοδήποτε πρόσχημα, ειδικά τώρα που καλούμαστε ως Οργανισμός να αντιμετωπίσουμε τα κύματα ανέργων, να εφαρμόσουμε προγράμματα απασχόλησης, να καλύψουμε τη μαζική συνταξιοδότηση συναδέλφων
  • Να αναβαθμιστούν οι παροχές του Οργανισμού (παθητικές και ενεργητικές) προς την κοινωνία, τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Όχι άλλη υποβάθμιση των παροχών του ΟΑΕΔ και του Ταμείου Ανεργίας. Όχι άλλα προγράμματα που καθιστούν τους συναδέλφους ελεγκτές λογιστών, αυξάνουν τη γραφειοκρατία και δεν αποτελούν κίνητρο για τους εργοδότες
  • Παράλληλα με την ενίσχυση του ΟΑΕΔ με το προσωπικό των δύο καταργούμενων φορέων, του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, να ενισχυθεί και το έργο του ΟΑΕΔ με τα αντίστοιχα αντικείμενα των δύο φορέων, συνεχίζοντας το κοινωνικό έργο που παρείχαν οι καταργούμενοι Οργανισμοί

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΤΗΝ  ΑΠΟΛΥΤΗ   ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ   ΠΑΙΡΝΟΥΝ   ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,  ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ  ΤΙΣ  ΔΙΚΕΣ  ΜΑΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Η ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΌΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ   ΕΡΓΩΝ   ΚΑΙ   ΛΟΓΩΝ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,     ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΚΛΕΙΣΤΕΣ  ΠΟΡΤΕΣ  ΤΩΝ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ,  ΜΟΝΟΙ  ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ   ΠΟΥ   ΣΙΩΠΑ   ΣΤΟ   ΒΩΜΟ  ΤΩΝ    ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ    ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο το πινακάκι...
    Μπορεί να το χρησιμοποιήσει και η τρόικα για να δείξει πως διογκώθηκε το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.
    Ειδικά το 2009, εν μέσω κρίσης και παγώματος αποδοχών, πήραμε κανονικά τις πλασματικές μας υπερωρίες και αυξήσαμε (!) τα έξοδα κίνησης και τους ελέγχους.
    Λογικό. Λεφτά υπήρχαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή