oaednews

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" ΚΑΙ Ο ΟΑΕΔ ΛΟΓΩ ΥΦΕΣΗΣ


Η ύφεση και η μείωση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές «χτυπά» μετά το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τον τροποποιημένο προϋπολογισμό, ο οποίος συντάχθηκε κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με βάση τα νέα (δυσμενή) δεδομένα για τη ροή των εισπράξεων μέσω του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (που συνεισπράττει τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ) και την εντολή περικοπής δαπανών, ο Οργανισμός θα εμφανίσει έλλειμμα 125,8 εκατ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Η»:
? Τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται κατά 357 εκατ. ευρώ, σε 1,984 δισ. ευρώ από τα 2,341 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός.
? Οι δαπάνες για παροχές σε δικαιούχους περιορίζονται κατά 572 εκατ. ευρώ, σε 1,798 δισ. ευρώ από 2,370 δισ. ευρώ, γεγονός που προμηνύει περικοπές και περαιτέρω αυστηροποίηση κριτηρίων για την καταβολή επιδομάτων. Κατά 22 εκατ. ευρώ μειώνονται και οι λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού. Ο νέος τροποποιημένος προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ προβλέπει συνολικά έσοδα 3,219 δισ. ευρώ και έξοδα 3,344 δισ. ευρώ και ισοσκελίζεται (στα 3,770 δισ. ευρώ) με το συνυπολογισμό των εσόδων και των εξόδων του ΟΕΚ (383,7 εκατ. ευρώ) και της Εργατικής Εστίας (168,1 εκατ. ευρώ) που μετά την κατάργησή τους εντάχθηκαν στον ΟΑΕΔ για εκκαθάριση.

2 σχόλια:

  1. Και είχα μια απορρία, γιατί έκλεισαν 2 Οργανισμούς που δεν είχαν ελλείματα?? Αλλά έδειναν παροχές?? Μα για να κλείσουν στη συνέχεια και έναν τρίτο! Γιατί δεν πιστεύει κανείς, ότι ο ΟΑΕΔ που ξέρουμε, μπορεί να δώσει οποιαδήποτε παροχή απ αυτές που δίνανε οι άλλοι 2 Οργαν.,και ούτε ότι έχοντας ελλείματα, θα συνεχίσουν να του επιτρέπουν να λειτουργεί, ακόμη κι αν τα προκαλεί η αδυναμία (???) του ΙΚΑ να είναι συνεπές στα χρέη του. Ητύχη των ΟΕΕ και ΟΕΚ, πρέπει να σας προβληματίσει και να μη φανταστείτε, ότι τους εργαζόμενους του, μόνο σκοπεύουν ν απολύσουν μετά τις εκλογές! ΌΛΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. εργαζόμενη από τον πρώην ΟΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι έσκασε το δντ στον οαεδ και ζήτησε τα αποτελέσματα της εξατομικευμένης. Μην ξεχνάμε ότι είχαν δώσει χρήμα γι αυτό. Είχαν εκπαιδεύσει εργασιακούς. Εψαξαν , ρώτησαν, εδώ εργασιακοί, εκεί εργασιακοί, που είναι εργασιακοί;;; Μόνο το 2% απο εξατομικευμένες. Που είναι οι εργασιακοί; καλύπτουν άλλες ανάγκες οι απάντηση. Τώρα θα ζητάνε τα λεφτά τους πίσω. Αρε γέλια. Αλήθεια τι λέει γι αυτό ο Διοικητής; Γνωρίζει τι σημαίνει εξατομικευμένη ή περιμένει να του πει ο καινούργιος-παλιός σύμβουλος που ναύλωσε;
    Αντε τώρα να μαζέψεις τα σπασμένα. Αύριο θα αρχίσει το μπαλάκι του ποιός φταίει. Κι έτσι ο ΟΑΕΔ θα γίνει ένας άλλος οργανισμός αφού πολλά κομμάτια του θα έχουν πουληθεί. Ή έχουν ήδη πουληθεί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή