oaednews

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Ο στόχος για 150.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους θα επιτευχθεί»

Βέβαιος για την επίτευξη του στόχου και τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84».


Κάνοντας αυτοκριτική για την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την πτώση του κυβερνώντος κόμματος, τουλάχιστον δημοσκοπικά, ο κ. Ρέππας σημείωσε: «Μιλήσαμε για τη χώρα και αφήσαμε κατά μέρος τον ελληνικό λαό. Εάν δεν σώσεις το λαό, δεν σώζεις τη χώρα σου. Χώρα και λαός είναι δύο πράγματα τα οποία είναι αδιαχώρητα».

Για τη μείωση του κράτους, ανέφερε ότι έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, επισήμανε. Επανέλαβε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα ανέρχονται περίπου στις 720.000, συμπεριλαμβανομένων των συμβασιούχων (ανάμεσά τους 165.000 ένστολοι και 190.000 εκπαιδευτικοί) και σημείωσε: «Πολλές φορές προκαλείται μία σύγχυση στον κόσμο όταν αναφέρονται νούμερα για υπαλλήλους άνω του εκατομμυρίου», ενώ με βεβαιότητα δήλωσε ότι ο στόχος, για τη μείωση των υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, θα επιτευχθεί.

Για τους 15.000 υπαλλήλους που πρέπει να αποχωρήσουν εντός του 2012, τόνισε ότι «αυτό θα γίνει ως απόρροια μίας διαδικασίας η οποία τεκμηριώνει αυτή την ανάγκη». Συμπλήρωσε ότι η αξιολόγηση «θα μας οδηγήσει στο τελικό συμπέρασμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στο ελληνικό κράτος, είτε μετακινώντας υπαλλήλους σε θέσεις που πρέπει να καλυφθούν και σήμερα παραμένουν κενές, είτε αξιοποιώντας τους με ένα καλύτερο τρόπο σε άλλες υπηρεσίες, είτε σε τελευταία ανάλυση αξιολογώντας τους αρνητικά, αν προκύψει κάτι τέτοιο, ώστε να δούμε πώς οι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας θα οδηγηθούν σε ένα καθεστώς εφεδρείας, όπως ακριβώς προβλέπεται στη σχετική συμφωνία».

Σε ερώτηση για το πού θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Ρέππας απάντησε: «Όπου επιλέξει το κόμμα μου. Εάν με θεωρεί κατάλληλο και χρήσιμο να δώσω τη μάχη - επειδή δεν θέλω να είμαι λιποτάκτης σε αυτή τη δύσκολη ώρα - αυτό θα μου πει που πρέπει να δώσω τη μάχη». Μάλιστα, άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος, τονίζοντας «εκτός πια εάν το κόμμα κρίνει ότι η απουσία μας μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από την παρουσία μας. Και σε αυτό θα είμαι απολύτως σύμφωνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου