oaednews

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

O Μπεγλιτης για τον ΟΑΕΔ Κιάτου

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Κορινθίας κ. Π. Μπεγλίτη αναφέρεται σχετικά με την επιστολή του στον διοικητή του ΟΑΕΔ: «Ο ΟΑΕΔ διαθέτει υποκατάστημα στο Κιάτο Κορινθίας και σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται η αναστολή της λειτουργίας και η συγχώνευσή του με το υποκατάστημα της Κορίνθου. Δεν γνωρίζω κ. Διοικητά εάν αληθεύει η πληροφορία. Στην καταφατική όμως περίπτωση θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επανεξετάσετε την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω παραμέτρους: Το Κιάτο είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη του νομού, με πληθυσμό 20.000 κατοίκων και το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Κορινθίας και εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους. Εάν κλείσει τότε οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν αποστάσεις μέχρι και 50 χιλιόμετρα για να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα. Στο Κιάτο ο OAΕΔ λειτουργεί σε ενοικιαζόμενα γραφεία και εάν ο στόχος της Διοίκησης είναι η περικοπή των λειτουργικών δαπανών, στόχος απόλυτα σωστός, τότε θα ήθελα να σας προτείνω την μετεγκατάσταση του ΟΑΕΔ στο ιδιόκτητο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, το οποίο διαθέτει επαρκέστατη υποδομή. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθούν χρήματα και θα εξυπηρετούνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο οι πολίτες. Επισημαίνω ότι με την πρότασή μου συμφωνούν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου».

3 σχόλια:

  1. Αν δεν κάνω λάθος ο κ.Μπέγλιτης ψήφισε και τα ΔΥΟ μηνμόνια για να σωθεί η χώρα.
    Μέσα σε πολλά άλλα ψήφισε και την μείωση 30% των δομών του κράτους.
    Στο καινούριο οργανόγραμμα του οργανισμού υπάρχουν πολλές καταργήσεις υπηρεσιών, πράγμα που έχει ήδη ξεκινήσει στην Αθήνα από ότι όλοι γνωρίζουμε.
    Απωτερος στόχος (όπου βέβαια είναι εφαρμόσιμο) 1 ΚΠΑ2 ανά νομό.
    Οπότε λογικό και το ερώτημα που θα κάνω.
    Μας δουλεύei;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες συνάδελφε! Όλοι μας δουλεύουν από τους δικούς μας "εργατοπατέρες" μέχρι την τάχα μου αξιοκρατική Διοίκηση εως τον ευαίσθητο υπουργό Εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως και να' χει τέτοιες ανακοινώσεις συμφέρουν τον Οργανισμό καθώς αναδεικνύουν το έργο που επιτελεί και υπογραμμίζουν τα προβλήματα που δημιουργούν ακόμα και οι μεμονωμένες καταργήσεις υπηρεσιών.
    Μείωση του κράτους σημαίνει μείωση των εξόδων αλλά και μείωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή