oaednews

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κατάργηση Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και συγχώνευσή του με τον ΟΑΕΔ


Τι αποφάσισε η  Διυπουργική  Επιτροπή

1) Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου σχετικά με την κατάργηση/συγχώνευση εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου. 

2) Συγχώνευση του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών με το Εργοστάσιο Αεροκινητήρων και Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων. 
3) Συγχώνευση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού – Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομίας – Εθνική Χαρτοθήκη με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο   Μακεδονίας-Θράκης. 
4) Κατάργηση Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά και Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης και μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες. 
5) Κατάργηση Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού. 
6) Συγχώνευση HELEXPO Α.Ε. – Δ.Ε.Θ. Α.Ε. 
7) Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αναδιοργάνωση υπηρεσιών και δομών της Κεντρικής Κυβέρνησης.





«Ιδ. Η βεβαίωση πιστοποίησης της ιδιότητας των ανέργων α)εγγεγραμμένων στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων αυτού, β) εγγεγραμμένων στο λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και γ) του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης εξομοιούται ως προς τα έννομα αποτελέσματά της με την κάρτα ανεργίας των ανέργων  εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από γνώμη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας  α)είναι δυνατό να εφαρμόζονται προγράμματα για τους ανέργους εγγεγραμμένους στους καταλόγους τους αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζονται για τους ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του  ΟΑΕΔ, β) καθορίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση της βεβαίωσης πιστοποίησης της ιδιότητας των ανέργων των περιπτώσεων α) και β) της παραγράφου 1 και γ) ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τα δικαιώματα και τις παροχές των εξομοιούμενων ανέργων των περιπτώσεων α) και β) της παραγράφου 1 με τους ανέργους του ΟΑΕΔ. 
Ιε. Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 21 του Ν.Δ. 2961/1954 (ΦΕΚ Α΄197), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 3552/2007 (ΦΕΚ Α΄77), αντικαθίστανται ως εξής:

«3. Το βασικό επίδομα ανεργίας καθορίζεται με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών.
Μέχρι την δημοσίευση της ανωτέρω απόφασης συνεχίζεται το καθεστώς επιδότησης που ίσχυε την 31/12/2011.»
Οι υφιστάμενες παράγραφοι 5,6,7,8 αναριθμούνται σε 4,5,6,7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου