oaednews

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Όλο το προσωπικό Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ

Τη μεταφορά όλου του προσωπικού των υπό κατάργηση οργανισμών εργατικής εστίας και κατοικίας στον ΟΑΕΔ, προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ππροσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας, Θανάσης Τσακανίκας, ενημερώνοντας για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον υπουργό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των εργαζομένων στους δύο οργανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον κ Τσακανίκα ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως η μείωση κατά 30% του προσωπικού του ενιαίου φορέα των επικουρικών συντάξεων θα προκύψει από συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το προσωπικό θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία της αξιολόγησης.
http://www.ert.gr

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν τους πιστεύω πια; Κανέναν , όμως, κανέναν. Η μας θεωρούν ηλίθιους, ή τους δίνουμε το δικαίωμα να μας θεωρούν ηλίθιους.Γιατί πιστεύω ότι όποιος έχει σχέση με σωματείο η ΠΕΥ ΟΑΕΔ μας δουλεύει;Είμαι καχύποπτη; Είμαι ολιγόπιστη; Οχι . απλά πουλήθηκα. Και απο αυτούς και απο τους άλλους. Ποιός διεκδίκησε τα έξοδα κίνησης που μας ΕΚΛΕΨΑΝ; Γιατί, ναι του Νεόμβρη και Δεκέμβρη μας τα έκλεψαν. Να πάψουν να περιφέρονται στους διαδρόμους της Διοίκησης όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές και να ευλογούν τα γένια τους. Οχι τίποτε δεν έκαναν. Οχι κύριοι, δεν θέλω να τοποθετηθούν τα κόμματα για τους συναδέλφους εργατικής κατοικίας και εργατικής εστίας. Θέλω να δουλεύουν κι αυτοί κι εμείς. Θέλω ο συνδικαλισμός να μας δώσει πισω ότι μας στέρησε κι ότι δεν έκανε για αυτούς που τους ψήφισαν , για το σύνολο. Θέλω οι συνδικαλιστές που τα έκαναν πλακάκια με τους διοικητές να φύγουν και να ντρέπονται γι αυτό που είναι. Να μην υπάρχει σωματείο και συνδικαλισμός αν είναι τέτοιοι ,τέτοιοι, ίδιοι με τους κυβερνώντες. Αρκετά προβλήματα έχουμε στα ΚΠΑ, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε και με τους "γελοίους" που ούτε μια στιγμή δεν έστρεψαν το βλέμμα στους συναδέλφους της πρώτης γραμμής. Αντε φύγετε. Είναι πιο "αντρίκιο" να φύγετε μόνοι, αν φυσικά καταλάβετε πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ εισαστε για εμας.
    Με σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους που μάχονται και απέχθεια σ αυτούς σέρνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια νίκη των εργαζομένων, που παρόλο το κλείσιμο ΟΕΚ και ΟΕΕ δεν θα απολυθεί κανείς αλλά θα μεταφερθεί,σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, όλο το προσωπικό στον οργανισμό μας.
    Αλλά με την ενέργεια αυτή δημιουργούνται φυσικά και ορισμένα ερωτήματα.
    Το πρώτο και κυριότερο είναι αν υπάρχει σχεδιασμός και αν αυτό είναι η πρώτη φάση μιας γενικότερης αναδιάρθωσης ή αν αυτη η μεταφορά γίνεται στο πόδι.
    Υπάρχει ενημέρωση από τον υπουργό στην ηγεσία της ομοσπονδίας μας για το τι θέλει να κάνει με τον ΟΑΕΔ τελικά?
    Αλλίως δεν θα μπορέσουμε να προκαταλάβουμε τις εξελίξεις και απλώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μετά την εφαρμογή του σχετικού νόμου.
    Να μην ξέχναμε ότι στην συνάντηση της Τετάρτης ο υπουργός είπε στους εκπροσώπους των υπο κατάργηση φορέων ότι ναι μεν μεταφέρεστε αλλά στην πορεία θα αντιμετωπίσετε κανονικά την αξιολόγηση που θα γίνει.
    Οπότε προκύπτει πάλι ένα κρίσιμο ερώτημα.Ο οργανισμός θα αριθμεί 4000+ υπαλλήλους ποιός μας διαβεβαιώνει ότι απο εκεί που έχουμε έλλειψη προσωπικού δεν θα μας πουν οτί έχετε πλεονάζον προσωπικό?
    Βέβαια ακόμη μιλαμε για σενάρια και υποσχέσεις αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή