oaednews

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ολάντ, η γαλοπούλα και η ανεργία


Επίσκεψη-έκπληξη στην διεθνή αγορά Rungis, κοντά στο Παρίσι, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να συνομιλήσει με τους εμπόρους και να έρθει σε επαφή με τις επιχειρήσεις που παίζουν κεντρικό ρόλο κατά την περίοδο των γιορτών

Την προτεραιότητα που δίνει στο θέμα της απασχόλησης και στον στόχο που έχει θέσει για μείωση του ποσοστού ανεργίας, αναφέρθηκε ο Φρανσουά Ολάντ, εξηγώντας τους λόγους της επίσκεψης.
«Όφειλα, αυτή την εορταστική περίοδο να πω στους Γάλλους ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την εργασία και την μάχη ενάντια στην ανεργία».

Ερωτηθείς αν επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής «στην Γαλλία που ξυπνά νωρίς» όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί στον ίδιο χώρο, το 2007, ο Ολάντ απάντησε: «Η Γαλλία μπορεί να ξυπνά νωρίς, μπορεί να ξυπνά αργά, εξαρτάται από τους ρυθμούς εργασίας, αλλά έχουμε μια Γαλλία που θέλει να εργαστεί και εμένα, ο στόχος μου είναι να κάνω την ανεργία που αυξάνεται σχεδόν δυο χρόνια συνεχόμενα, να υποχωρήσει».
Η αγορά που επισκέφθηκε ο Ολάντ είναι η μεγαλύτερη αγορά φρέσκων προϊόντων στον κόσμο. Φιλοξενεί σχεδόν 1000 χονδρέμπορους και ο κύκλος εργασιών ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου