oaednews

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Έξι εκατομμυρια ευρω εξοικονόμησε ο ΟΑΕΔ!

Περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ εξοικονόμησε ο ΟΑΕΔ μέσα σε δύο χρόνια χάρη στην πλήρη μηχανοργάνωση του Οργανισμού, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Κικίλιας, ο φόρτος εργασίας αλλά και η επιβάρυνση των συναλλασσομένων με τον ΟΑΕΔ έχει μειωθεί έως 60%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, Αναστάσιος Τζήκας, ανέφερε ότι σε περίπτωση που η χώρα μας είχε προχωρήσει κατά την τελευταία εικοσαετία σε πλήρη μηχανοργάνωση θα είχαν εντοπιστεί εστίες φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος που αντιστοιχούν σε περίπου 330 δισεκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή και το χρέος της χώρας.

Η επένδυση που έγινε για τη μηχανοργάνωση του ΟΑΕΔ δεν υπερέβη τις 150.000 ευρώ, ωστόσο το πληροφοριακό σύστημα θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο εύχρηστο αν επιτρέπονταν, βάσει νόμου, να διασυνδεθεί και με άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η βάση δεδομένων του ΙΚΑ και το τραπεζικό σύστημα.

16 σχόλια:

  1. Μας δουλεύει ο Κικιλιας όταν λέει ότι μειώθηκε κατα 60% ο φόρτος εργασίας! Που τις βρήκε αυτές τις στατιστικές; Να μας πει πως μειώθηκε ο φόρτος εργασίας κατα 60 % ; Έχει επισκεφθεί ποτε υπηρεσίες 1ης γραμμής ; Νομίζει ότι η μονη εργασία είναι η ανανέωση κάρτας ανεργίας και άρα η μείωση είναι 60 %; Να μας πει απο που ακριβώς προέρχεται η μείωση του φόρτου εργασίας κατα 60% γιατι εμείς οι εργαζόμενοι δεν την έχουμε δει αυτη τη μείωση, να μας πει και για τα 6 εκκ ευρω ! Είμαστε σε μια εποχή που δεν μπορει ο καθένας διοικητής ή υπάλληλος να βγαίνει και να λέει ότι θέλει! Εκείνο πάντως που ισχύει είναι ότι η ανεργία ανεβαίνει συνεχώς γι αυτο ρίχνει την ευθύνη στην ύφεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σχετική μείωση αφορά στο διοικητικό όφελος που προέκυψε από τη λειτουργία των νέων πληροφοριακών συστημάτων.

    Προφανώς, ο συνολικός φόρτος εργασίας αυξήθηκε όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση (http://www.oaed.gr/Repository/FI_3077.file):
    "Η ανάπτυξη των συστημάτων αυτών τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας που βοήθησε τον Οργανισμό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σε μια περίοδο κατά την οποία ο φόρτος εργασίας 5πλασιάστηκε (διπλασιασμός ανέργων και υλοποίηση 62 επιμέρους προγραμμάτων με 1.300.000 ωφελούμενους) ενώ το στελεχιακό του δυναμικό μειώθηκε κατά 25% - σε ορισμένες περιοχές κατά 50% - και παράλληλα παρουσιάζει μια σταθερή μείωση λειτουργικών δαπανών κατά 15% - 20% σε ετήσια βάση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σημαίνει διοικητικό όφελος; Πείτε μας ένα παράδειγμα που να δείχνει μείωση κατα 60%! Πείτε μας επίσης απο που γλίτωσε ο οργανισμός 6 εκκ , πείτε μας εκτός απο την ανανέωση κάρτας σε τι μειώθηκαν και επωφελήθηκαν οι διοικουμενοι ή οι εργαζόμενοι; Πόσο χρόνο κάνει μια ένσταση στα ΝΘΕ για να εκδικαστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μείωση του φόρτου 60% και μετά ξυπνήσατε πάνω στη διοίκηση.

      Διαγραφή
  4. παιδιά δεν καταλάβατε μειώθηκε ο φόρτος εργασίας 60% σε αυτούς που κάθονται όλη μέρα στην διοίκηση. μας δουλεύουν κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η θετική δημοσιότητα για τον ΟΑΕΔ είναι προς όφελος και των υπαλλήλων (ιδίως στο σημερινό δυσμενές για το δημόσιο τομέα περιβάλλον).

    Στην "λαχτάρα" σας να γκρινιάξετε και να κατηγορήσετε τους άλλους αντιστρατεύεστε τα ίδια τα δικά σας συμφέροντα πριονίζοντας το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεστε...

    Όταν όμως τεθεί θέμα κατάργησης του ΟΑΕΔ ως σπάταλου και αναποτελεσματικού στις ανακοινώσεις της Διοίκησης που τώρα ειρωνεύεστε θα ψάχνετε να βρείτε επιχειρήματα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς! Όταν συμβαίνει κάτι θετικό πρέπει να το επικροτουμε!.οχι να γκρινιάζουμε συνεχεια! Είναι πρώτη φορά που ο ΟΑΕΔ προς τα έξω θετικα

      Διαγραφή
    2. Μη προσπαθεις να τρομοκρατησεις τους συναδελφους για να μην γραφουν την αληθεια! Θα θελαμε να μαθουμε απο οποιον ξερει αν υπαρχει αυτη η εκοικονομηση. Τα ψεματα δεν θα βοηθησουν κανεναν μας.

      Διαγραφή
  6. Πάντως σύμφωνα με το "παρασκήνιο" το Νεο πόρταλ του ΟΑΕΔ κόστισε 120.000 ευρω και η σελίδα στο Facebook 20.000 άρα μπορει να έγινε απο εκει η εξοικονόμηση, Χα Χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το νέο portal του ΟΑΕΔ στοίχισε κάτι λιγότερο από 65000 Ευρώ και δεν είναι παρασκήνιο. Ψάξτε το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα δείτε. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ήταν της τάξης των 120000 Ευρώ αλλά καλύφθηκε και από ένα δεύτερο portal για την εκπαίδευση. Όπως και να 'χει οι τιμές είναι υπερβολικά ψηλές όταν μάλιστα το κεντρικό portal έχει χτιστεί σε αρχιτεκτονική ανοικτού κώδικα δηλαδή free λογισμικού!! Όσο για τα 150000 που λέει ο κ. Κικίλιας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Δεν θα μπω στην συζήτηση του θετικού ή μη αποτελέσματος αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνυπολογίζεται το η αναλογία κόστους ωφέλους που κατά την ταπεινή μου άποψη σε καμμιά περίπτωση δεν είναι 6 εκατ. ευρώ!! Όσο για την σελίδα στο Facebook αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο τότε αποτελεί σκάνδαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε γνωρίζω σε ποιόν πλανήτη ζει ο κύριος Κικίλιας, αλλά στις πολιτισμένες κοινωνίες....όταν λέμε πλήρης μηχανοργάνωση, εννοούμε ότι: στο Βου πρόγραμμα... βάζουμε 1) την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος
    2) την ημερομηνία λήξης
    3) το μισθό ή το μεροκάματο του εργαζόμενου
    4) το πακέτο κάλυψης (άντε το ποσοστό %)
    το ποσοστό επιδότησης του εργοδότη (ας πούμε 75%)
    κάνουμε κλικ..... και έχουμε την επιδότηση, ανά μήνα ή συνολικά για το χρόνο , το εξάμηνο , ή .....
    Τόσο δύσκολο!!! και δε σπαταλάμε του κόσμου τις εργατοώρες για το χειροκίνητο σύστημα που λειτουργεί!!!!
    Γιατί αυτό που λειτουργεί τώρα!!! στο χωριό μου το λέμε.....ΝΤΟΡΗ!! όχι πλήρη μηχανοργάνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βάλε τα στοιχεία σε ένα excel και είσαι έτοιμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή το βασικό πρόβλημα δεν είναι το γιατί τόσα χρόνια ο ΟΑΕΔ στερούνταν ενός ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών και ενός λειτουργικού συστήματος σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας αλλά το κόστος τώρα που το απέκτησε? Περίεργες προτεραιότητες για ορισμένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργες προτεραιότητες ε? Αν δόθηκε ένας σκασμός λεφτά δεν είναι καθόλου περίεργες προτεραιότητες. Τώρα το κατά πόσο είναι λειτουργικό το σύστημα αυτό χωράει συζήτηση!

      Διαγραφή
    2. Ας τα έφτιαχναν, εάν μπορούσαν, οι προηγούμενες διοικήσεις με λιγότερα χρήματα... Τι περίμεναν? Να βγουν τα καινούρια windows?

      Ή ακόμα καλύτερα ας τα έφτιαχνε μόνος του ο ΟΑΕΔ με ίδια μέσα. Αλλά έχει άραγε το κατάλληλο προσωπικό για κάτι τέτοιο? Όχι, βέβαια. Γιατί αντί να προσληφθούν αξιοκρατικά και μερικοί πληροφορικάριοι, διορίστηκαν μόνο απόφοιτοι λυκείου και φιλολογο-γυμναστές...

      Διαγραφή
  11. Δεν θα μπω στο τρυπάκι το τι δεν έκαναν ή έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις. Απλά αμφισβητώ το υπερβολικό ποσό των 6 εκατ. και πιστεύω ότι ο ΟΑΕΔ έχει προσωπικό να φτιάξει εφαρμογές με ίδια μέσα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους εμπιστευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή