oaednews

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σχόλιο για τον θάνατο της συναδέλφου από τον πρώην ΟΕΚ

Μεταφέρω εδώ σχόλιο αναγνώστη-συναδέλφου για το θάνατο της πρώην συναδέλφου Απο τον ΟΕΚ. "Με  έκπληξη διάβασα τόσο το δημοσίευμα του «ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ» όσο και διάφορα Blogs που αφορούσαν το θάνατο της υπαλλήλου του ΟΑΕΔ, που προερχόταν από τον τέως ΟΕΚ και ομολογώ ότι δεν μπορούσα να πιστέψω πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που με τόση ευκολία εκμεταλλεύονται τραγικές καταστάσεις για να βγάλουν τα απωθημένα τους, να αναδειχτούν οι ίδιοι ή να σπιλώσουν υπολήψεις προσώπων που ούτε καν γνωρίζουν.

Οι ανόητοι αυτοί άνθρωποι, προσβάλλοντας βάναυσα τη μνήμη της άτυχης κοπέλας, γράφουν ότι αυτοκτόνησε ενώ δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία της νεκροψίας.
Επιρρίπτουν ευθύνες σε άτομα που ούτε καν την γνώριζαν προσωπικά, δεν είχαν καμία σχέση ή γνώση της υπόθεσής της και αποκρύπτουν στοιχεία ή συνειδητά καλύπτουν πρόσωπα (σε θέσεις ευθύνης του ΟΕΚ) τα οποία παρ΄ ότι γνώριζαν τα όποια χρόνια προβλήματα αντιμετώπιζε η άτυχη κοπέλα εν τούτοις όχι μόνο συνηγόρησαν για τη μετακίνησή της από τα γραφεία του τέως ΟΕΚ στην κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού αλλά ουδέποτε ενημέρωσαν κανέναν από τον ΟΑΕΔ ότι η θανούσα έχρηζε ιδιαίτερης μεταχείρισης και προσοχής.
Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια και ό,τι άλλο δημοσιεύεται υποκρύπτει μόνο σκοπιμότητα για να αποσείσουν προσωπικές (ηθικές) ευθύνες. 

4 σχόλια:

  1. Την ιστορία πάντως παρακολούθησε από κοντά ο προεδρος της ομοσπονδίας Γεράσιμος Καρδαρης ο οποίος ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο διαμέρισμα της άτυχης συναδέλφου! Αυτός ειδοποίησε την Αστυνομια και ήταν εκεί και όλη τη διάρκεια. Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι ο Ηλίας Αθανασίου, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΟΕΚ, ενημερώθηκα για την αρχική δημοσίευση και θα ήθελα να θέσω υπόψη κάποια θέματα. Δεν με ενδιαφέρει η πρωτοκαθεδρία και η πρωτιά ειδικά σε τέτοια θέματα αλλά η αλήθεια ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας όταν έφθασε ήμουν ήδη έξω από την οικία ενώ το πρωί είχαμε συνομιλία ή καλύτερα συνεργασία για το τι συμβαίνει μετά από τηλεφώνημα της Διαχειρίστριας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ. Δεν σεβόμαστε τη μνήμη της συναδέλφου μας ούτε με αυθαίρετες αναφορές για τα αίτια του θανάτου, ούτε με αόριστες και αυθαίρετες αναφορές περί χρόνιων προβλημάτων, ούτε να επιρρίπτονται ευθύνες εκατέρωθεν. Η εντολή απόσπασης υπαλλήλων ανά τακτά χρονικά διαστήματα λειτουργεί ως τρομοκρατία και δημιουργεί ανασφάλεια. Δεν συνηγορεί κανένας μας γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται μονομερώς. Ως Σύλλογος έχουμε στείλει μηνύματα στα Blos που έχουν αναρτήσει τα αυθαίρετα σχόλια και μεταφέρουμε την Θερμή παράκληση και επιθυμία της ευρείας οικογένειας και των κοντινότερων συγγενών και των συναδέλφων να σεβαστούμε την μνήμη της και να αφαιρέσουμε τα άρθρα.
    Άλλωστε από την αστυνομία και από ιατρική σκοπιά δεν υπάρχει ούτε μια ένδειξη για μη φυσιολογική αιτία θανάτου. Η όποια αναφορά για την αιτία θανάτου είναι αυθαίρετη και δεν στηρίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο.
    Αν μας ενδιαφέρει η μνήμη της και ήρεμη ανάπαυσή της είναι καλύτερα να ζητήσουμε με ένα μήνυμα τη διαγραφή όλων των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθανασίου, γι αυτό που έγραψες ότι «…Δεν συνηγορεί κανένας μας γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται μονομερώς» προφανώς εννοείς ότι λαμβάνονται «μονομερώς» από τον ΟΑΕΔ μόνο οι αποφάσεις για να μετακινηθεί κάποιος από τις υπηρεσίες που προσφέρει στον τέως ΟΕΚ προς τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
      Είσαι δε βέβαιος ότι συνάδελφοί σου που αρχικά ήρθαν στον Οργανισμό (ΟΑΕΔ) και στη συνέχεια επανήλθαν στις υπηρεσίες της Διοικούσας πάλι μονομερώς έγινε. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου δεν έχουν κανένα λόγο ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση οι του ΟΕΚ.
      Δηλαδή επιμένεις ότι οι ιθύνοντες του ΟΑΕΔ γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της Διοικούσας και αποφασίζουν, χωρίς καμιά προσυνεννόηση με στελέχη του ΟΕΚ, ποιόν θα μετακινήσουν προς ή από τον ΟΑΕΔ.
      Όπως καταλαβαίνεις αν γινόταν έτσι θα είχαμε πάρα πολλές αδικίες, αφού ακόμα ο ΟΑΕΔ δεν γνωρίζει τις ικανότητες ή τις ιδιαίτερες γνώσεις των υπό μετακίνηση υπαλλήλων του ΟΕΚ και αφετέρου θα ήταν πέραν κάθε λογικής. Εκτός κι αν εννοείς με τη λέξη «μονομερώς» ότι δεν ζητούν τη γνώμη του Συλλόγου σας (των εκπροσώπων των εργαζομένων). Αυτό το πιστεύω γιατί δυστυχώς κανείς δεν θέλει τη γνώμη τους (των συνδικαλιστών) σε τέτοιες μετακινήσεις, που μην ορκιζόμαστε, ότι είναι πάντα αντικειμενικές.
      Άρα η συγκεκριμένη μετακίνηση της άτυχης κοπέλας, έστω κι αν δεχτώ ότι έγινε μονομερώς από τον ΟΑΕΔ, είμαι βέβαιος κι εσύ το πιστεύεις, θα μπορούσε να είχε ακυρωθεί αν υπήρχε ιδιαίτερος προσωπικός της λόγος.

      Διαγραφή
  3. Λυπάμαι διότι έχει χαθεί κάθε μορφή ανθρωπιάς και ήθους. Χάθηκε μια ζωή - κακώς- κι εμείς συζητούμε τι;; διαβάστε μόνοι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή