oaednews

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων ζητά η τρόικα


Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε το δημοσίευμα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» για τις τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα στην κυβέρνηση για να επιτραπούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια.

Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια.

Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι «το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης της τρόικας περνάει πλέον στην επόμενη φάση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ζητείται η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να βγούνε στο σφυρί δεκάδες χιλιάδες σπίτια».
«Σε μια περίοδο που τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους λόγω της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, που έχει συρρικνώσει τα εισοδήματά τους και έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία, αποτελεί μέγιστη πρόκληση η απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών να πεταχτούν οικογένειες στο δρόμο», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η τρικομματική συγκυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που δρομολογείται σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, που βομβαρδίζεται καθημερινά με νέα δυσβάσταχτα μέτρα και οδηγείται σε ανθρωπιστική κρίση. Η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθίσταται, μετά από αυτή τη δρομολογούμενη εξέλιξη, αναγκαία, επιτακτική και επίκαιρη όσο ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προειδοποιεί την κυβέρνηση και την τρόικα ότι δεν θα τους επιτρέψει να πετάξουν ούτε έναν άνθρωπο στο δρόμο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επισημαίνουν ότι από το δημοσίευμα προκύπτει πως «η ελληνική ιδιοκατοίκηση έχει μπει για τα καλά στο μάτι της τρόϊκα που τώρα ζητά να βγουν μαζικά στο σφυρί σπίτια με "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια. Την ίδια ώρα, τα χαράτσια, τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, η απειλή επιβολής φόρου ιδιοκατοίκησης, μαζί με τα παιχνίδια γύρω από τις αντικειμενικές αξίες, αποσκοπούν να καταστήσουν αβάστακτη ακόμη και την κατοχή σπιτιών που είναι καθαρά από δάνεια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τα έχουμε αποκαλύψει όλα αυτά με λεπτομέρειες εδώ και καιρό».
Στη δήλωση του αναπληρωτή τομέα εκπροσώπησης, υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Γ. Μοίρα, σημειώνεται ότι «το ερώτημα τώρα είναι το εξής: Με ανεργία παραπλήσια της Ισπανίας και μισθούς και συντάξεις να πέφτουν προς τα επίπεδα της Βουλγαρίας, θα συνηγορήσει η συγκυβέρνηση των προθύμων να αρχίσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί και να μείνουν οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας στο δρόμο;»
«Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης», προσθέτει, «οφείλουν να απαντήσουν άμεσα και χωρίς περιστροφές».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου